Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Kick-Box: irányt mutathat a vk

Több Csongrád megyei versenyző is aranyérmet szerzett a 16. kick-box-világkupa szegedi viadalán, amelyre közel nyolcszáz versenyző érkezett.
Három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) huszonegy országa 107 csapatából 787 versenyző (közte kurriózumként a mauri-
tiusi Fabrice Bauluck a felnőtt low-kick 54 kg-os súlycsoportjában) tette tiszteletét a tizenhatodik alkalommal megrendezett kick-box-világkupán, amelynek ötödik alkalommal adott otthont a szegedi műjégpálya. A szervezők – Kovács Sándor és Németh Ferenc – elégedettek lehettek, hiszen nem túlzás, világbajnoki mezőny gyűlt össze az eseményre. A két ringben és a négy páston három napon át zajlottak a csaták, és a nagy forgatagot látva kijelenthető: a szegedi világkupa kinőtte a műjégpályát. Csongrád megye aranytermésére nem lehetett panasz, az eredmények alapján pedig valószínűsíthető, hogy több szabályrendszerben is lesz a megyének válogatott kerettagja.

– A versenyzők mellett sok kísérő érkezett, akik kihasználták a lehetőséget, és Szegeden maradtak még néhány napig. A világkupa nemcsak a sportról szólt, hanem éppen a sok vendég miatt igazi társasági eseménnyé nőtte ki magát. Mindössze egyetlen komoly sérülés történt: egy szerbnek eltörött a bordája. Semi-contactban a magyarok taroltak, a többiben pedig elcsíptek egy-két aranyérmet. Megvan az irány, és ennek megfelelően lehet majd folytatni a munkát az idei fontos feladatokra – értékelt Németh Ferenc.

Tombácznak (jobbról) ilyen rúgások kellettek az aranyhoz. Fotó: Veréb Simon

Tombácznak (jobbról) ilyen rúgások kellettek az aranyhoz.
Fotó: Veréb Simon


Megyeiek a dobogó tetején

16. kick-box-világkupa, Szeged, műjégpálya, a Csongrád megyei klubok elsőségei. Felnőttek, semi-contact, nők, 50 kg: Gránási Bettina (Szegedi Tigers SE). Light-contact, nők, 65 kg: Tombácz Tímea (Tigers), férfiak, 79 kg: Zsarkó Dániel (Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub). K1, nők, 65 kg: Halasi Éva (Tigers).

Juniorok, semi-contact, férfiak, 57 kg: Kovács Ádám (Tigers), 63 kg: Pesti Benedek (Tigers), 69 kg: Almási Bence (Yoko Team Szeged). Nők, 60 kg: Busa Andrea (Yoko Team). Light-contact, férfiak, 63 kg: Pesti B.
Kadett I., semi-contact, fiúk, 47 kg: Takó Roland (Yoko Team). Light-contact, fiúk, 47 kg: Takó R.

Kadett II., light-contact, lányok, 50 kg: Makó Evelin (Makó Budo SE), fiúk, 57 kg: Novák Norbert (Yoko Team).

Gyermek, semi-contact, lányok, 32 kg: Nováki Laura (Yoko Team).
Felkészítők: Máté Zoltán (Hódmezővásárhely), Makó János (Makó Budo), Varga Zsolt (Yoko Team), Stricz Richárd, Stricz Olivér, Kovács Sándor (mind Tigers SE).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó győzelemmel zárta a GP-t

Lékó Péter győzött az utolsó fordulóban az asztraháni Grand Prix-tornán. Tovább olvasom