Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Kick-box: látványos meccsek

Kick-box - A korábbiaknál is színvonalasabb mezőnyt, látványos mérkőzéseket hozott a XV. WAKO kick-box világkupa, amelyet a szegedi műjégpályán rendeztek huszonegy ország közel nyolcszáz versenyzőjének részvételével.
Mindenki izzadt a szegedi műjégpályán. Aki a páston vagy a ringben küzdött a XV. WAKO kick-box világkupán, annak érthető okokból özönlöttek a cseppek a homlokáról. De annak is bőven melege volt, aki csak nézte az eseményeket. Az időjárás az esemény alatt mosolygósabb, egyúttal izzasztóbb arcát mutatta. Három nap tömény harcot láthatott, és naponta legalább három pólót cserélhetett két fürdéssel megspékelve, aki esetleg végig figyelemmel követte a viadalt.

Az már a létesítmény közelébe érve is látszott, népes verseny zajlik az egyébként az év nagy részében jéghez, botokhoz és pakkokhoz szokott műjégpályán. Autók parkoltak mindenfelé, amikor pedig beléptünk az oldalsó bejáraton, igazi „sportszag" csapta meg az orrunkat. Lehet ez kellemes is, hiszen például a bemelegítőkrém mentolos illata kifejezetten jó hatású lehet, de van, akinek már egy szippantás is sok(k) a krémből, nem beszélve, ha izzadsággal vegyesen jut a légutunkba. Aztán beljebb sétálva igazi forgatagba érkeztünk, amelyben pattogtak az edzői utasítások, csattogtak a pofonok, repültek a törölközők. A XV. világkupa nemcsak emiatt marad azonban emlékezetes, hanem az igen színvonalas mezőnyről is. A verseny szervezője, a Tigers SE elnöke, Német Ferenc legalábbis ezen a véleményen volt.

A szegedi Görbics Gábor érem nélkül maradt. Fotó: Miskolczi Róbert
A szegedi Görbics Gábor érem nélkül maradt.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Azt gondolom, néhány súlycsoport felért egy Európa-bajnoki mezőnnyel, sőt mivel egy országból többen is indulhattak kategóriánként, még erősebb is volt. Szakmailag remek felkészülés lehetett az Eb-re és a vb-re, hiszen csak a ringben 308 sportoló nevezett és versenyzett. A műjégpálya pedig igazán családias hangulatot teremtett. Jövőre természetesen folytatjuk! – foglalta össze Német a hét vége eseményeit.

A megyeiek eredményei

Semi-contact, kadett II., fiúk, 63 kg: 1. Pesti Benedek, 69 kg: 2. Kiss Attila (mindkettő Tigers Szeged); lányok, 46 kg: 3. Makó Evelyn (Makó), 50 kg: 2. Tatár Réka (Tigers). Gyermekek, lányok, +32 kg: Fodor Vanessza (Tigers). Juniorok, fiúk, 57 kg: 3. Kovács Ádám (Tigers); lányok, 65 kg: 3. Tombátz Tímea (Tigers). Felnőttek, 57 kg, fiúk: 2. Kovács Á. Light-contact, kadett II., fiúk, 63 kg: 2. Pesti B., 69 kg: 3. Balatoni Norbert (mindkettő Tigers SE); lányok, 46 kg: 3. Makó E., 50 kg: 3. Tatár R. Juniorok, fiúk, 57 kg: 3. Kovács Á., 94 kg: 1. Balatoni Gábor (Tigers); lányok, 65 kg: 2. Tombátz T. Felnőttek, férfiak, 69 kg: 2. Korcsog László (Tigers). Low-kick, felnőttek, férfiak, 71 kg: 3. Meszlényi Gyula (Tigers). Full-contact, nők, 56 kg: 2. Szuknai Zsuzsanna (Tigers).

A megyei versenyzők felkészítői: Kovács Sándor, Stricz Richárd, Stricz Olivér, Kecskés Tibor, Varga Zsolt, Szerencsés Nóra, Makó János, Tóthné Majláth Klára.

Olvasóink írták

 • 3. GLászló 2009. május 25. 12:24
  „" Véletlenül " a cikkből kimaradt a SZEGED BOX CLUB nevének említése, ezért némi helyreigazítást is eszközölnék, ugyanis Görbics Gábor aki a 2008-as év Európa Bajnoka volt,ő bronzérmes lett.Hornok Zsolt szintén bronzérmes lett és Szuknai Zsuzsanna , aki már szerzett világbajnoki aranyérmet is ennek a sportágnak a Szeged Box Club versenyzője.

  XV. Kick-box Világkupa, Szeged 2009 05 22-24

  Hétvégén a szegedi Műjégpálya csarnokában rendezett nemzetközi kick-box versenyen 21 ország 78 klubjának 850 versenyzője szerepelt.
  Három napon keresztül, előbb egy, majd két ringben zajlottak a küzdelmek reggeltől késő éjszakáig, hiszen a ringben több nevező volt, mint a páston.
  Nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is igen erős volt, hiszen pl. a komplett orosz válogatott is elindult. Számos súlycsoportban az előző évi EB döntő ismétlődött meg.

  A SZEGED BOX CLUB hat versenyzővel vett részt, és két bronz, valamint egy ezüst érmet szerzett.

  A lányoknál SZUKNAI ZSUZSANNA 56 kg-ban előbb magabiztosan győzte le Jane Mardalt (NOR), majd a döntőben megosztott pontozással kikapott Liskova Evatól (CZE). A bírói döntés több volt, mint vitatott...

  PEZDÁNY EDINA 60 kg-ban az első mérkőzésen kikapott Tiina Pitkától(FIN), így sajnos érem nélkül maradt.

  A fiúknál GEREBECZ JÓZSEF 67 kg-ban egy népes, és erős mezőnyben szintén első meccsen kapott ki Christian Galveztől (NOR). Lehet, hogy Öcsit túlzottan megviselte a fogyasztás, amelynek során öt kg-ot kellett leadnia.

  GÖRBICS GÁBOR szintén ebben a súlyban indult (ő most nem volt
  fegyelmezett fogyasztó...). Első meccsén K.O.-val nyert Christher Skaflestad (NOR) ellen.
  A következő meccsen pontozásos győzelmet aratott Hon Martin (CZE) ellen. A döntőbe jutásért rögtön a meccs elején nagy
  hátrányba került egy jogos pontlevonás miatt (szabálytalan technika),így megosztott pontozással kikapott Jarko Jussilától (FIN), így bronzéremmel zárt.

  HORNOK ZSOLT idén új súlycsoportban, a 71 kg-ban próbálja ki magát. Ez a verseny jó erőfelmérő volt számára. Az első küzdelmét pontozással nyerte Samil Seifulla (FIN) ellen, majd a döntőbe jutásért kikapott Mykola Osbskiytől (UKR), így ő is bronzérmet szerzett.

  KAKUSZI TIBOR 75 kg-ban sajnos ez első meccsén kikapott Sirotkin Andreytől (RUS), így érem nélkül zárt. Tibinek nem volt szerencséje,hiszen a súly legnehezebb tagjával már első meccsen találkozott.

  Azt midenképpen meg kell jegyezni, hogy mindenki aki kikapott olyan
  ellenféltől szenvedte el aki később döntőt játszott...

  A sportolókat PAPP RÓBERT, és GÁL LÁSZLÓ készítette fel.”
 • 2. HZsolt80 2009. május 25. 10:27
  „És a felkészítők között sem látom Papp Róbert, vagy Gál László nevét!”
 • 1. HZsolt80 2009. május 25. 10:21
  „DEHOGY MARADT GÖRBICS GÁBOR ÉREM NÉLKÜL, BRONZÉRMES LETT!!!!!!!! MINT AHOGYAN ÉN IS (HORNOK ZSOLT, SZEGED BOX CLUB), DE VALAHOGY KIMARADTAM A CIKKBŐL. IRGUM BURGUM!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubilált a szegedi Cora-futás

Szabadidősport - Közel négyezren vettek részt Szegeden, a jubileumi X. Cora utcai futófesztiválon. A… Tovább olvasom