Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kicsi bors hiányzott: Valladolid-Pick Szeged 26-23

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata remekül helyt állat a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, Valladolidban. Csupán 3 gólos vereség lett a vége.
Valladolid (spanyol)-Pick Szeged 26-23 (13-11)
Férfi kézilabda BL, 4. forduló, Valladolid. Vezeti: Mindaugas Gatelis, Vaidas Mazeika (litvánok).

Valladolid: SIERRA – ALONSO 4, Csutura 2, Avila, Asier, Krivokapics 1, Tvedten 3/2. Csere: GURBINDO 6, Romero 2, Perales, Rodriquez 3, Fernandez 1, BILBIJA 3, Joli 1/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Pick Szeged: Mikler – Stranovsky 3, Lékai 4, SULC 7/1, Katzirz 1/1, ZUBAI 5, Vadkerti. Csere: TATAI (kapus), Bajorhegyi, Beocsanin 2, Butenko, Törő, Baláz 1. Vezetőedző: Skaliczki László.

Hétméteresből: 5/3, ill. 3/2.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Az eredmény alakulása, 5. perc: 2-1, 9. perc: 4-3, 13. perc: 5-6, 18. perc: 7-7, 22. perc: 11-7, 27. perc: 12-10, 44. perc: 17-11, 42. perc: 20-14, 55. perc: 25-21.

Skaliczki Lászó: - Nagyot küzdött, harcolt a csapatom. Sajnos a második félidő eleje döntőnek bizonyult, ekkor Bilbiját nem tudtuk semlegesíteni. Nem tudtam igazán védekezésben változtatni, Bajorhegyi sérülés miatt nem tudott már játszani.

Katzirz Dávid: - Sajnálom a vereséget, különösen azért mert, ma nem ment igazán nekem a játék. Igen, a második félidő kezdetekor az öltözőben maradtunk, és ez döntőnek bizonyult. Harcoltunk, de ez most ennyire volt elég. Szomorúak vagyunk, mert több volt ebben a meccsben.

Közel járt a bravúrhoz a Pick Szeged a spanyolországi vendégjátékán, ám túl hektikusan játszott ahhoz, hogy pontot szerezhessen. Időnként remekeltek Sulcék, ám percekre el is tűntek és ezek a rövidjáratok megbosszulták magukat. Ennek ellenére dícséret jár a csapatnak.

60. perc: Perales kap piros lapot szándékos szabálytalanságért. Baláz a kapufára tüzel, ez a vége.

59. perc: Gurbindo eldönti 26-23.

58. perc: egészen elképesztő, Baláz góljával kettőre feljövünk 25-23.

58. perc: Tatai extázisban, labdát szerzünk, Skaliczki időt kér. Elő tudja-e húzni a csapat a nyulat a cilinderből?

56. perc: rendesen cibáljuk az oroszlán bajszát, most Stranovsky az állatszelídítő 25-22.

54. perc: ezek a mi pillanataink, Lékai találata után időt is kérnek a spanyolok 25-21.

53. perc: nem omlunk össze, Beocanin is jelzi, hogy van tartás a csapatban 25-20.

52. perc: Zubai még tartja a lépést, de magára marad Sulccal 25-19.

51. perc: Gurbindo dupláz, ez a hajó elúszott 25-18. 

51. perc: őrült rohanás, Bilbija és Zubai az állomás 23-18.

50. perc: a hetedik gólját rámolja be Sulc 22-17.

49. perc: mi is gyakorolhatjuk a büntető dobást, Sulc ebben sajnos hibátlan.

48. perc: egy világbajnok francia cserejátékos, Joli büntet hétméteresből 22-16.

46. perc: megint öt közte, Romero nevét átkozhatjuk 21-16.

45. perc: hosszabb gólcsend után Sulc köszöne be, Tatai pedig parádézik a túloldalon. Sulc újra tüzel 20-16.

40. perc: beállóból Zubai lop a távolságon, Bilbija belelendül 20-14.

40. perc: Bilbijának még nem volt gólja, már van 19-13.

36. perc: átrohannak rajtunk, a villámléptűnek azért nem nevezhető Rodriquez is lehajráz. Zubai beállóból válaszol, nem zavarja, hogy széttépték a mezét 18-13.

35. perc: Lékai szerzi az első gólunkat a második félidőben 17-12.

34. perc: Csutura és Alonso rohan le bennünket, ez már a szakadék széle 17-11.

32. perc: kicsit az öltözőben maradtunk, Edu ellenben kint van 15-11.

31. perc: büntetőhöz jut s Valladolid, Tatai előbb véd, de Tvendten ismétlését nem tudja fogni 14-11.

Az első félidőben remekül helyt állt a Szeged nagyhírű spanyol ellenfele arénájában. Sulc a hátán viszi a csapatot és a többiek is elhiszik, hogy lehet keresnivalójuk. Hasonló mentalitással akár a bravúr is sikerülhet a folytatásban.

30. perc: Sulc harcol ki büntetőt és kiállítást, Katzirz az ítélet-végrehajtó 13-11.

28. perc: Gurbindóval nem bírunk 13-10.

27. perc: Sulc harcol ki újabb kiállítást, Stranovsky nem hibáz a szélről. Látótávolságon belül vagyunk 12-10.

26. perc: Vadkerti és Krivokapics is a padon a büntetésük után.

25. perc: Tvedten ejti kapufára a büntetőt, Stranovsky a túloldalon sokkal higgadtabb 12-9.

24. perc: csak egy legény talpon a vidéken, Sulc. Egyedül nem fog menni neki sem 12-8.

24. perc: nem figyelünk, Rodriquez csap le a szabad labdára 12-7.

23. perc: Tatai érkezik a kapuba, mindjárt remek védéssel mutatkozik be.

22. perc: nagyon belejöttek, Gurbindo találata után Skaliczki mester kér időt a 4-0-ás hazai roham után 11-7.

21. perc: labdaeladás után Alonso a szélről eredményes, majd megint a szélső villan 10-7.

20. perc: büntető után előny a Valladolidnál, Tvedten volt pontos 8-7.

18. perc: minden gólért komolyan meg kell brusztolnia a spanyoloknak, Rodriquez is harcol. Stranovsky villan a szélen válaszként 7-7.

17. perc: Bajorhegyit zavarják ki nagyon könnyen, Mikler emberhátránybab is parádézik.

15. perc: eddig örülhettünk, Gurbindo dolgozza le a hátrányt 6-6.

14. perc: lerohanás után Lékai egyenlít, majd Zubai a vezetést is megszerzi 5-6.

12. perc: most nehéztüzérként tündököl Sulc, eddg az irányító a meccs embere 5-4.

11. perc: Tvedten is pontos a hétméteres vonal mögül 5-3.

10. perc: biztos kézzel értékesíti első büntetőnket Sulc 4-3.

9. perc: korábban mindig örültünk egy-egy Krivokapics gólnak, most nem tesszük. Az egykkori szegedi kedvenc testvére, Mirko szomorít bennünket 4-2.

6. perc: megy ez, Zubai is betalál beállóból, Gurbindo válaszol 3-2.

5. perc: majd' 5 percet kellett várni az első gólunkra, Sulc jegyzi 2-1.

4. perc: Romero duplázza meg a hazai előnyt 2-0.

2. perc: Csutura nem kegyelmez a spanyolok első támadása után. Mndjárt utána emberelőnybe kerülünk 1-0.

1. perc: a Szeged kezdheti a meccset. Háromszor is próbálkozhatnak Katzirzék, de nem sikerül bevenni Sierra kapuját. A mieink ketrecét Mikler védi, a mezőnyben Vadkerti, Katzirz, Sulc, Zubai, Lékai és Stranovsky a kezdőben.

Szombat, 16.45:

A Valladolid kerete, kapusok: Sierra (1), Svensson (12). Mezőnyjátékosok: Fernandez (4), Antonio (5), Alonso (8), Tvedten (10), Rambo (11), Krivokapics (13), Romero (17), Gurbindo (18), Avila (20), Perales (23), Rodriquez (25), Joli (26), Csutura (32), Bilbija (45).


A Pick Szeged már a csarnokban. A megszokott öltözött kapta a magyar együttes, az is biztos, hogy tiszta pirosban játszik majd Skaliczki László együttese. A Valladolid együttesének a vezetői a Pick Szeged vezetőségét egy közös ebédre hívta meg, ami nagyon jó hangulatban telt. Mindkét csapat sokat mesélt saját klubjáról, illetve rengeteg kérdést tettek fel egymásnak. Juan Carlos Pastor edző kiderült: egy fogalom. A mester 17 éve (!) ül a hazai kispadon, előtte a csapat kapusa volt. Mindent kézben tart, a felnőtt együttes mellett az utánpótláscsapatok felügyelete is hozzátartozik. Nem véletlen, hogy Spanyolország legjobb nevelő klubja a Valladolid.

Marko Krivokapics továbbra is remekül tartja magát, Milorad testvére immár három éve erősíti a lila-sárgákat. Nagyon elégedettek vele, a rutinja, és remek védekezése miatt nagy kedvencnek számít. Marko természetesen győzelmet vár, a Sport Klub munkatársai egy hosszabb interjút készítettek vele.

Közben jó néhány Pick-játékos még az utolsó megbeszélés előtt „négyesezett" egyet, Pastor edző eközben már a kispadon ült egyedül. 16.50-kor egyesével jöttek ki a hazaiak, egyelőre ők is csak inkább csak lazán mozogtak, labdáztak.Az útinaplót a T-Mobile támogatja.
12.00:

Egy órás séta szerepelt a programban, Valladolid nyugodt arcát mutatta, alig volt ember az utcán, az igazi élet ebéd után indul be: üzletek, éttermek alig voltak nyitva. Többen kávéztak egyet a gyönyörű napsütésben, továbbra is remek idő van a hispán városban.

A csapatnál remek a hangulat. „Jó lenne megismételni a februári produkciót, nem minket nyomaszt a tét, felszabadultan kézilabdázhatunk. Jó csapat a Valladolid, rutinos játékosokkal, szerencsére azonban mi lendületben vagyunk, elkaptunk egy jó periódust" - nyilatkozta Katzirz Dávid csapatkapitány.

A városnézés után taktikai értekezlet, majd ebéd következik a programban. Ezután következik a pihenő, majd a Pick Szeged 16 órakor indul a csarnokba.

10.00:
Remek hangulatban ébredtek a Pick Szeged játékosai szombat reggel, alaposan kialudták magukat a hosszú utazás után. Közös reggelivel indult a nap, majd városnézésre indultak a fiúk. Stanovsky, Zubai, Vadkerti és Katzirz volt az idegenvezető - a nagy négyes korábban már járt Valladolidban.

Valladolidban a Pick Szeged

A csapatkapitány szívesen emlékezett vissza a legutóbbi februári túrára, amikor 35-35-öt játszottak a spanyolokkal: - Akkor sem, most sem mi vagyunk az esélyesek, de legutóbb is bizonyítottuk, hogy lehet keresnivalónk. Mindent megteszünk majd a sikerért, szerencsére sérülések sem hátráltatnak bennünket. Felszabadultan játszhatunk, nincs rajtunk nyomás - jelentette ki Katzirz. Ahogy a közönségkedvenc is említette nincs sérült az együttesben, Zubai és Lékai is csak a felfrissülés miatt gyúratta át az izomzatát reggel.

Péntek
21.30:
Túl van az esti foglalkozáson a Pick Szeged, szerencsére semmilyen bonyodalom nem történt a tréningen. Skaliczki László feltűnően jó hangulatban vezényelte a gyakorlatokat, és a srácoknak arra is maradt ereje a végén, hogy egy kis focival vezessenek le - holnap ugyanis minden ziccernél szükség lesz a nyugodt kézre.

A Sport Klub egyébként folyamatosan forgat a csapatról, biztosan érdekes lesz majd a csatorna útifimlje, csak a vége is legyen Happy end.


19.45:
Megérkezett a valladolidi csarnokba a Pick Szeged. Otthon már sötét van, itt a spanyol 300 ezres városban még süt a nap, 20 fokot mutatott a hőmérő. Ragyogó idő, remek szálloda fogadta a társaságot. Skaliczki László vezetőedző átmozgató tréninget vezényel, a lényeg a mozgáson lesz, hiszen a Pick közel 12 órát utazott.

Grünfelderék ismerkednek a spanyol ízekkel.
Grünfelderék ismerkednek a spanyol ízekkel.

- Jó lesz mozogni, nagyon sok minden eddig nem történt velünk, kicsit monoton volt az utazás – kezdte beszélgetést az 54. BL-meccsére készülő Vadkerti Attila. - Kellemes emlékeim vannak Valladolidról, jó passzban vagyunk, így képesek lehetünk a bravúrra. Jó csapat a spanyol gárda, kiváló edzővel. Szerencsére mindenki rendben van, Törő Szabinak fáj még a könyöke, de a többieknek nincs semmi gondja.

Holnap délelőtt közös séta majd taktikai értekezlet szerepel a programban, majd este 18 órakor következik a Bajnokok Ligájában a Valladolid elleni összecsapás.

14.25: 
Már a buszon ül a csapat. Nem késett a gép, Madridban remek idő, közel 20 fogadta a magyar csapatot. A Malév gép személyzete autogramot kért a csapatból, a fiúk olvasással, filmnézéssel töltötték az időt. Azért jó néhányszor felnevetett a társaság, a hosszú út alatt jöttek a poénok.

A Valladolid jelenleg harmadik a bajnokságban, a spanyol pontvadászatot 12 ponttal a Barcelona vezeti, második a Ciudad Real 12 ponttal, a Pick ellenfele 10 ponttal a harmadik. A szerdai fordulóban a 16 csapatos bajnokságban a 14. helyen álló BM Torreviaját verték idegenben 27-24-re a 6. fordulóban. Az ötödikben viszont meglepetésre otthon kikaptak az ötödik helyen álló Fraikin BM Granollerstől 31-28-ra, így nem verhetetlen csapat Juan Carlos Pastor együttese.

A Pick Madrid után ebédel, majd a szállásra előreláthatólag 18 óra felé ér a Hotel Foxába, majd 19.30-tól a meccshelyszínén edz.

9.25:   Már Ferihegyen a kétszeres magyar bajnok. 6.30-kor indult a busz a sportcsarnok elől, útközben legtöbben aludtak, filmet néztek. Napsütés fogadta a fővárosban a társaságot, illetve Tomás Stranovsky testvére, Martin, aki a spanyol Leon csapatában kézilabdázik. Martin néhány nap szabadságot kapott, a hét végén bajnoki meccset játszik majd csapatával. Tavasszal ott volt a 35-35-re végződött Valladolid-Pick meccsen, akkor térdsérüléssel bajlódott, szerencsére ez már rendbe jött, így teljes értékű munkát végez.

Stranovskyk egymás közt.
Stranovskyk egymás közt.

A csapattal utazik a Sport Klub stábja is, a spanyol túráról kisfilmet forgatnak. Október 18-án (hétfőn) egy rövidebb beszámoló, míg október 25-én egy hosszabb kisfilm lesz látható a csatornán.

A gép Madridba 10.25-kor indul, közel 3 órás lesz az út. A spanyol fővárosból busszal teszi meg a társaság a közel 200 kilométeres távolságot.

Péntek reggel:
A Pick 14 fős kerettel indult el, Ferihegyről Madridba repül a társaság, majd a közel 200 kilométeres utat Valladolidig autóbusszal teszi meg. Péntek este hét órakor már a meccshelyszínen tréningezik a társaság. Katzirz Dávid, Vadkerti Attila és Zubai Szabolcs ismerősként tér vissza, hiszen tavasszal mindhárman pályára léptek azon a meccsen, amelyen 35–35 lett a végeredmény az akkori BL-csoportkörben.

A Tisza-parti szurkolók most is kiegyeznének egy hasonló eredménnyel, hiszen a pontszerzés mindenképpen a bravúr kategóriába tartozna.

Katzirz és Zubai spanyol túrára indult. Fotó: Schmidt Andrea
Katzirz és Zubai spanyol túrára indult.
Fotó: Schmidt Andrea

Szombat délelőtt egy közös séta, majd taktikai megbeszélés szerepel a programban.

A Pick spanyolországi túrájáról a delmagyar.hu a szokásoknak megfelelően útinapló formájában számol be péntek reggeltől a vasárnap esti hazaérkezésig. Hírekkel, interjúkkal – a meccset online közvetítésben követhetik figyelemmel – és fotókkal is jelentkezünk majd Valladolidból.

Olvasóink írták

 • 17. frakk 2010. október 17. 17:31
  „Ebben a játékban ezer hiba volt. Lékainak nagyon nem kellene eröltetnie a teljesen szélről való átlövést. Elhiszem haver , hogy jó a csuklód, de ennyire kiszorítva minimális az esélyed. Beocsanin is elszórt a legkritikusabb időszakban 3 labdát egymás után !! Katzirznak is nagyon gyenge játéka volt, mintha súlyfelesleggel küzdene. Kisé lassú. 3 embert tudok maradéktalanul dicsérni (Tatai, Zubai, Sulc)”
 • 16. ashmore 2010. október 17. 16:12
  „insideman!
  Egyetértek .Butenko és Baláz nem ide való.De VADKERTINEK sem adnám a fizetést meg a kocsit azért a fsért amit két három éve csinál!Értem én hogy rutinos,régóta itt van, lelkes ,gyors.Csak éppen tíz helyzetből lő egy gólt.Aki ezt nem látja,az vak!”
 • 15. dobi 2010. október 17. 11:34
  „1-2 erősítéssel jövőre nagyon szép eredményeket érhetünk el... :)

  szép volt fiúk!”
 • 14. papsajt 2010. október 17. 11:33
  „gyengék voltak a spanyolok.”
 • 13. zehn 2010. október 16. 20:33
  „A vereség ellenére ettől a "félkész" csapattól ez bizony nagyszerű eredmény. Alakul az új Pick,reményteljes gárdája. Azért,halkan mondom :Butenko és Baláz nem ilyen szintű játékos. Sajnos látni,ők évek múlva is csupán ennyire lesznek képesek.Hajrá Szeged!”
 • 12. insideman 2010. október 16. 20:30
  „Butenko és Baláz teljesen feleslegesen vannak fizetve..lakás,autó stb nem Bl szint.. ez kinek a felelősége?
  hajár pick”
 • 11. lilongwe 2010. október 16. 19:58
  „Nagyon sokat hibáztak a spanyolok, amire még több Pick-es hiba volt a válasz...és ez a legbosszantóbb! :-(
  Meg lehetett volna őket lepni, ha lett volna volna :-)
  Ennek ellenére ha teljesen összeszokik a csapat, még sok borsot tör bármelyik ellenfél orra alá.
  Gratula a vártnál talán jobb eredményhez, viszont nem gratula a vártnál rosszabb/pontatlanabb/szétesettebb játékhoz.
  Szerintem meglesz a továbbjutás a csoportból, 3. lesz a Schaffhausen, 4. a Pick :-)”
 • 10. pickup 2010. október 16. 19:48
  „Jó a cím, szerintem is csak egy kis bors kellett volna. De ha Szeged, akkor már inkább csípős paprika.”
 • 9. PickSzeged007 2010. október 16. 19:48
  „Egyértelműen felfelé visz a Pick útja, szépen játszottunk, olykor-olykor hibákkal, de összességében ennél rosszabbat vártam. Szép volt fiúk, kell egy másik jobbkezes lövő, Butenko vagy ennyit tud, vagy csak még nem illeszkedett be teljesen, Maros-t hagynám még, mert ő fejlődhet.”
 • 8. coli 2010. október 16. 19:36
  „Itthon összeszedetteb játékkal erősebb védekezéssel símán meglehet őket fogni!Rutinjuk nagyon de meg lehet őket zavarni!!! jók voltatok!!! Hajrá szeged! Idegenben nem szabad félni!! Bátran játszani!koncentrálni! Hajrá szeged!hajrá!!”
 • 7. TUTI 2010. október 16. 19:22
  „CSak nem benyalni a maszlagot...:)
  Valladolid jo csapat, de nem játszanak ki minden kártyát!”
 • 6. TUTI 2010. október 16. 19:07
  „Egy tisztes bukta is OK!
  Itthon talán foghatóak!
  Talán!”
 • 5. TUTI 2010. október 16. 18:35
  „Pici esely van meg!
  ...
  HAJRA PICK!”
 • 4. TUTI 2010. október 15. 14:07
  „PICK! PICK! PICK SZEGED!”
 • 3. TUTI 2010. október 15. 14:07
  „HAJRA PCIK SZEGED!
  Egy picike esély van, ha teljesen lekezelnek .... :)”
 • 2. Virtuozo 2010. október 15. 11:12
  „"6.30-kor a busz a sportcsarnok elől, "

  innen hiányzik egy állítmány.

  Amúgy hajrá, PICK! :)”
 • 1. lilongwe 2010. október 15. 08:53
  „Hajrá, PICK!
  Sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés: Szeviép-Szeged-Ferencváros 67-76

Óriási meglepetésre a Ferencváros győzni tudott a Szeviép-Szeged otthonában az A csoportos női… Tovább olvasom