Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kicsit másként: Dürgő Péter és a kifugázott medence

Sorozatunkban Csongrád megyei sportolókkal beszélgetünk, de arról a sportágról, amelyet űznek, egy szót sem ejtünk. A kilencedik részben Dürgő Pétert, az UTC-Junior Sport NB I-es futsalcsapatának támadóját faggattuk.
Válasz

Juhász Zsolt, a Szeged Beton VE vízilabdása a következő kérdést tette fel Dürgő Péternek: – Mennyi időt tölt a tükör előtt? A humoros válasz így hangzik: – Sokat, mert Juhász Zsolt a példaképem, és ő azt mondta, aki jóképű, az így csinálja.

– A Szeged Beton VE építőipari cég?

– Tisztában vagyok vele, hogy egy vízilabdacsapat. Az egyik játékosával, Juhász Zsoltival fél éve ismerjük egymást, azóta barátok lettünk, és rendszeresen járok a meccseire. Hétfőn is ott voltam a sportuszodában a Vasas legyőzésekor, és jövő szerdán a BL-mérkőzésen szintén ott a helyem – megint a Vasas ellen. De ez fordítva is igaz: Zsolti állandó vendége az UTC-Junior Sport futsalmeccseinek. Talán ha egy találkozóról hiányzott.

– Melyik a kedvenc úszásneme?

– A strandmellúszás. Úgy, ahogy az idősebbek csinálják: a fejem kint, alattam pedig ki lehetne fugázni a medencét, olyan lassan haladok.

– Hol tanult meg úszni?
– Nagyon kicsi voltam, akkor jártam először oktatásra. Strand és víz mellé inkább napozni járok, így ha melegem van, belecsobbanok, majd kijövök onnan. Egyébként az SZTE JGYTF rekreációszervező és egészségfejlesztő szakára járok, ott harmadéves vagyok, és rendszeresen van úszás a sportuszodában, így például jövőre meg kell tanulnom a pillangózást, amelyet időre kell majd bemutatnom.

Fotó: DM/DV
Dürgő Péter. Fotó: DM/DV

– Sikerülhet?

– Kíváncsi leszek rá én is.

Újabb arany?

Mindig az interjúalany határozza meg, hogy ki következik a stafétában. Dürgő Péter Ilyés Ferencnek, az MKB Veszprém válogatott kézilabdázójának passzolta a labdát: „Nyer-e még kézilabda-bajnokságot a Szegeddel?"

– Mi lesz, ha nagy lesz?

– Lehetek személyi edző, aki egyéni edzésterv alapján dolgozik az ügyféllel, aztán wellness- és fitneszszakember, aki vízzel kapcsolatos foglalkozásokat tart, illetve animátor, aki pedig szállodákban teszi ugyanezt. Remélem, animátorállást találok magamnak, mert ez tetszik a legjobban a három közül, bár Magyarországon még nem sláger ez a szakma. Külföldön, például Németországban már külön falvakat alapítottak ezen célra, ahova főleg oroszok járnak kikapcsolódni. Bízom benne, hogy itthon is lesz keletje, mert jó dolog, csak pénz kell hozzá, az pedig itthon még kevés van.

– Nem szegedi, a főiskola miatt költözött a városba, megszerette?
– Igen, az egyik legszebb magyar város. Berettyóújfaluban születtem, ott éltem hétéves koromig, aztán költöztünk Páhiba, Kecskemét mellé, majd Dunaújvárosban jártam általános, később szakközépiskolába is. Szegedre a főiskola miatt jöttem. Több mint másfél éve van barátnőm, és ha már vízről beszéltünk, elképzelhető, ki is kötök Szegeden.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 csapat az Eszik Optika Mikulás-kupán

Szombaton és vasárnap rendezik meg az Eszik Optika nemzetközi Mikulás-kupa utánpótlás kézilabdatornát. Tovább olvasom