Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Kihívás és kötelesség

Szeged - Első mérkőzését játssza a héten hivatalosan is kinevezett edzővel, Hüvös Gáborral a Tisza Volán NB III-as labdarúgócsapata, amely a labdarúgó NB III Alföld csoportjának 12. fordulójában ma 13.30-kor a Mórahalom vendége lesz.
Tizennégy évvel ezelőtt a Tisza Volánban kezdte az edzői pályafutását Hüvös Gábor, ahová Lóczi István és Szalai István hívta. – Dolgoztam a Volánban az 1990-es, az 1992-es, majd az 1996-os csapatnál. Az előző két évben pedig az U19-es együttest irányítottam, amellyel az elmúlt nyáron a délkeleti régió bajnokaként a kiemelt csoportért osztályozót játszhattunk a REAC ellen. Idegenben 2–1-re nyertünk, és itthon is sokáig 3–3 volt, ám a 87. percben kapott góllal a REAC jutott tovább. A jelenlegi felnőttkeretből több játékossal is dolgoztam már együtt, és mivel az FK 1899 Szeged és az U19 a Felső Tisza-parti stadionban edzett, tisztában vagyok a teljes kerettel. Hogy miért vállaltam el? Kötelességemnek éreztem, hogy ha felkérnek, és azt látják, segíteni tudok ebben a nehéz helyzetben, nem hagyhatom cserben a csapatot. Minden edzőnek kihívás a magasabb osztályban kipróbálni önmagát, ezzel én sem voltam másképp – nyilatkozta Hüvös Gábor.

A szakember nem hagyta el a megyei I. osztályban vitézkedő FK 1899 Szeged együttesét sem. – Hozzá vagyok szokva a két csapat irányításához, így mivel korlátlanul terhelhető vagyok, ez most sem okoz gondot. Képes vagyok arra, hogy elvonatkoztassam egymástól a munkát, a családot, az edzősködést, azonnal tudok váltani e hármas között egyikről a másikra. Az FK 1899 Szegednél komoly segítőim vannak, a keret tele van edzőkkel, így például Dóra J., Herczeg, Lednitzky és Turján is ugyanazt a munkát végzi el, ha ütközik a két csapat meccse, amire már volt példa korábban is. Az FK pedig elfogadja ezt az állapotot – vélte Hüvös.

Nem egyszerű a tréner helyzete, hiszen a Volánnak nincs sok pontja a bajnokságban. – Sajnos ez igaz, viszont még nem késő, hogy fegyelmezett és kitartó munkával a tabellán feljebb menjünk. Nincs időnk gondolkodni, pihenni, nekünk minden meccsen győzelemre kell játszanunk. A fiúknak is elmondtam, hogy nincs elrontható meccs, sorban kihagyott helyzet, végzetes kapushiba, hanem tizenöt meccs van hátra a bajnokságból, és ezek jelentős részét meg kell nyerni a minimális elváráshoz, a hatodik helyhez. A mai ellenfelünk, a Mórahalom szimpatikus, harcias, technikás társaság, minden játékosát szinte személyesen is ismerjük. Vannak gyengéik, ahogy nekünk is, és azon leszünk, hogy az övékét kihasználjuk – mondta a szakember.

A Tisza Volán várható kezdője: Dongó – Pénzváltó vagy Heredea, Vida, Farkas, Grünwald – Buzási, Szilágyi, Puhalák, Harmos – Beretka, Kazi vagy Szélpál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepben: Vida Máté - Kaposváron játszik a Naturtex

Kezdjük a tényekkel: a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabda-csapatának vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott John Gilchristtel. Tovább olvasom