Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Kilenc esély

A hétvégén, szombaton és vasárnap a szegedi Maty-ér ad otthont az evezősök felnőtt, U23-as, ifjúsági és serdülő válogatójának. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged szakosztályából három korosztály összesen kilenc egységének van esélye idén nemzetközi versenyindulásra.
Válogatóérdekességek
A szegedi Maty-éren rendezendő felnőtt, ifjúsági, serdülő és olimpiai reménységek versenyének válogatóján szombaton 92, vasárnap 89 hajó indul. Összesen 23 számban tartanak döntőket, amelyek mindkét napon 13.30-kor kezdődnek, míg az előfutamok szombaton 9.30-kor, vasárnap 9 órakor. A legnépesebb futam a férfi ifjúsági egypárban található, ahol 17 egység nevezett.

Az egyik legfontosabb kérdés már eldőlt, hiszen az előzetesen kijelölt két megmérettetés alapján Szierer János tanítványa, az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezőse, Matyasovszki Dániel (23) a váci Galambos Péterrel indulhat a könnyűsúlyú kétpár idei leglényegesebb eseményein, így az Európa-bajnokságon (Poznan, Lengyelország) és az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon (Aiguebelette, Franciaország).

Ám ezenkívül is vannak jelentős feladataik a Tisza-partiaknak – akár a serdülőkről, akár az ifjúságiakról vagy az U23-asokról legyen szó.
– Az U23-asoknál, akik a felnőttek mezőnyében startolnak, válogatott kerettag Papp Dorottya, aki a négypárban, illetve Juhász Dániel, aki a könnyűsúlyú négypárban érdekelt, ők ebben a számban is indulnak a hétvégi eseményen. Az ifiknél két párosunk készül: a női kettesben az Adonyi Sarolta, Nasz Eszter egységnek három sikere van, és nagyon jók az esélyeik az Eb-indulásra, illetve az ottani jó szereplés esetén a riói vb-re.
A férfi kettesben Dobai Tamás és Cseh Kristóf inkább a Jeunesse-kupán gondolkodhat, de ha nyernek, akár a Eb-részvétel is összejöhet. És a serdülők: a női négyes, név szerint Zsigmond Zsófia, Tari Kitti, Priváczki Laura és Mucsi Renáta az első válogatón nyert, így ha ismételnek, ők az ORV-csapat, míg párosban Tari és Zsigmond ismételhet. A fiúknál Kunstár Márk a B jelű négypár tagja mohácsi és budapesti társakkal, a Tápai Dániel, Benárik Dávid kétpárevezős formája biztató az első két helyre, míg Becsei Bonifác és Lajkó Áron fővárosi partnerekkel egy négyes tagjai, ők ebben próbálnak meg helytállni. Ez összesen kilenc esély, amelyre különösen figyelnünk kell – nyilatkozta a korosztályok edzője, Dani Zsolt.
A verseny szombaton 9.30- kor, illetve vasárnap 9 órakor kezdődik az előfutamokkal, majd mindkét napon 13.30-tól jönnek a döntők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Start Fábiánban

Csütörtökön megkezdődik Fábiánsebestyénben, a Kinizsi Parkban a nemzetközi fogathajtó verseny. Tovább olvasom