Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Kilenc magyar bajnoki cím a vásárhelyi szeniorúszóktól

Sikeres évet zárt 2010-ben a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club: szeniorúszói összesen 249 érmet gyűjtöttek a különböző versenyeken, 9 korosztályos bajnoki címet is nyertek. A másik két szakosztály tagjai (fiatalabb úszók és vízilabdások) is jól szerepeltek megmérettetéseiken.
A Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club a közelmúltban tartotta évzáró összejövetelét, amelyen értékelték az egyesület 2010-es szereplését.

A vízilabdások a hosszú idő után újra megrendezett, a testvérváros Zenta elleni oda-vissza vágón szálltak medencébe. Idén ebbe szeretnék Arad csapatát is bevonni. Az ifjabb úszókat őszi eligazolásáig elsősorban Gábor Tamásképviselte, s szép sikereket szállított klubjának. Szabó Szebasztián és Szalma Dániel– a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai – a szerb bajnokságban értek el értékes helyezéseket, utóbbi szerb színekben részt vett a közép-európai nemzetek utánpótlás-válogatott viadalán, ahol 4. és 7. lett. Szabó pedig a szerb hosszútávúszó-válogatott tagja. A klubot erősíti az indonéz Indra Gunawan, aki edzője,Bán Sándorfelkészítésével, irányításával több világkupán vett részt.

A klub gerincét alkotó szenior korosztályú úszók – a mostoha anyagiak ellenére – sok versenyen álltak rajtkőre az elmúlt évben, és futószalagon szállították az érmeket. Külön kiemelkedik az események közül az augusztus végén Gyulán rendezett országos bajnokság, amelyen a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club 39 versenyzővel indult, és 9 arany-, 8 ezüst-, valamint 3 bronzérmet szerzett a küldöttség – derült ki Kenéz László elnök beszámolójából. Az „öregek" összesen 111 első, 91 második és 47 harmadik helyezést gyűjtöttek 2010-ben. A legtöbb medált májusban Szentesen (44-et: 23 arany, 15 ezüst és 6 bronz) és saját rendezésű novemberi versenyükön (45-öt: 17 arany, 13 ezüst és 15 bronz) nyerték.

Az egyesület sportolói szeretnének idén is a tavalyi produkcióhoz hasonló eredményeket elérni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Király Sándor büszke a szegedi időszakra

Mi lett vele? sorozatunkban (6. rész) Király Sándorral, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának egykori mesterével beszélgetünk. Tovább olvasom