Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Kilenc meccs, és újra NB II-es a Szeged 2011?

Már csak három pont a hátránya a Soroksár mögött a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB III-as labdarúgócsapatának. Kilenc forduló azonban még hátravan a bajnokságból, az edző, Nyilas Elek nem is számolgat.
Nyilas Elek a futball értője. Ezt előbb a pályán bizonyította, amikor a Ferencváros színeiben a Bajnokok Ligája akkor még tizenhat csapatot számláló csoportkörében, az 1995–96-os idényben pályára lépett az Ajax, a Real Madrid és a Grasshoppers ellen, és immár a Szeged 2011-GA edzőjeként a folyamatos, négy szem, néha két fül közötti kijelentései, megérzései is igazolják az első mondatot.

Nyilas még a Soroksár elleni idegenbeli bajnoki rangadó előtt mondta azt, hogy ha nyer a csapata az éllovas otthonában, akkor a Soroksár akár több hétre is gödörbe kerülhet. Nyertek, és a tétel Komlón beigazolódott, ahol a pestiek 0–0-s döntetlent játszottak.

S. Markovics párharc közben. A Szeged 2011-GA (kék mezben) kapaszkodik a Soroksárra. Fotó: Karnok Csaba
S. Markovics párharc közben. A Szeged 2011-GA (kék mezben) kapaszkodik a Soroksárra. Fotó: Karnok Csaba

Átalakítás kellene

Bár még kilenc meccs hátravan a sorozatból, a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttese már elgondolkodott azon, mi történik, ha feljut a csapat az NB II-be.

– Most már csak hatvan:negyven százalék az esélye a bajnoki cím megszerzésének – de még mindig a Soroksár javára. Ám jobban állunk, mint a téli időszakban. A stadionunk egyelőre nem alkalmas NB II-es mérkőzés megrendezésére, de ha úgy alakul, a nyáron egy hónap alatt átalakítható a gyulai létesítmény. Hogyan? A centerpálya mérete jelenleg 100×62 méteres, ezt meg kellene növelnünk 106×64 méterre. Meg kellene oldanunk a vendégszurkolók külön beengedését, emellett mobil vécéket is be kell majd szereznünk, de ez egyelőre a messzi jövő – nyilatkozta Tanács Attila, a Szeged 2011-GA technikai igazgatója.

– A pontelőny még náluk van, de a lélektani már nálunk. Szerintem az öt pont elvesztése miatt a Soroksárnál lehet egy kis pánik. Mi továbbra is hiszünk az elvégzett munkában, a soroksári sikerrel pedig nyílttá tettük a bajnokságot. A következő fordulókban a mentális erő, a higgadtság, a tapasztalat, az erő, az önbizalom sokkal jobban számít majd, mint akár a futballtudás. Nekünk nemcsak az a feladatunk, hogy az edzéseken a különböző gyakorlatokat elvégeztessük a játékosokkal, hanem rengeteget beszélgetünk az elméleti képzésről, a különböző szituációk megoldásáról is. Inkább vagyok üldöző, mint üldözött – vélte Nyilas.

Szeged 2011-GA: Videoton II. (idegenben lesz a meccs, helyezése: 4.), Baja (otthon, 11.), Gyula (idegenben, 6.), Dabas (otthon, 13.), Dunaharaszti (idegenben, 8.), Orosháza (otthon, 7.), ESMTK (idegenben, 12.), Rákosmente (otthon, 5.), Maglód (idegenben, 15.)

Soroksár: Bölcske (otthon, 10.), Honvéd II. (idegenben, 3.), Monor (otthon, 14.), Szekszárd (otthon, 9.), Videoton II. (idegenben, 4.), Baja (otthon, 11.), Gyula (idegenben, 6.), Dabas (otthon, 13.), Dunaharaszti (idegenben, 8.).

Vajon melyik a könnyebb kilenc meccs?

– Ismerem a programunkat, viszont nem foglalkozom azzal, hogy melyik csapatnak jobb a sorsolása. Hosszú még a bajnokság, közbejöhet sérülés, eltiltás, bármi más. Az a stabilitás, amely mostanában már jellemző a csapatra, meg kell, hogy maradjon. Mindenkinek éreznie kell, hogy a csapat tagja, ez komoly feladat, ahogy az is, hogy idegőrlő hetek előtt állunk, de a hatalmas tét mellett se legyünk túl görcsösek. Éppen ez az a rész, amely akár még nehezebb is, mint megnyerni a bajnokságot – mondta a szakember.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sporting-Pick Szeged az EHF-kupában

Ma Bécsben sorsoltak az EHF-kupában. A Pick Szeged a legjobb nyolc között a portugál Sporting… Tovább olvasom