Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Kilenc megyei első a Homokháti Hungária-kupán

A homokháti térség az elmúlt héten igazi tájfutó központtá vált, hiszen öt napon keresztül házigazdája volt a Homokháti Hungária-kupa nemzetközi tájékozódási futó versenynek.
A húsz európai országból érkezett mintegy 1100 sportoló 49 kategóriából választhatta ki a számára legideálisabbat. A versenyt figyelemmel kísérő egyik helyi néző megjegyezte: – Érdekes, olyan futóversenyt még soha nem láttam, ahol a rajt után nem együtt futnak az atléták, hanem szétválnak a szélrózsa minden irányába!

A két balotaszállási (Sasheverő) versenynap és az igen sikeres faölelési rekordkísérlet után a versenyzők Mórahalom utcáit töltötték be, az utolsó két nap pedig az ásotthalmi tanerdőben zajlott, így a versenyzők ízelítőt kaphattak a mély, homokos talaj nyújtotta térségi specialitásokból.

A versenyben napi győzteseket hirdettek, a legvégén pedig az összetett eredményt úgy számolták, hogy a leggyengébb napi eredményt nem számították be. Az így kialakult sorrend alapján a női elit kategóriában toronymagasan a cseh Vera Müllerová nyert, míg a férfi elit kategóriában szorosabb harcban Dénes Zoltán kalocsai tájfutó lett az első.

Ami pedig a Csongrád megyeieket illeti, a 10 évesektől a 60 évesekig kilenc kategóriában állhattak a dobogó tetejére.

Az összetettben első Csongrád megyei versenyzők a következők, F10D: Masa Bence (Pusztamérgesi SE, 27 indulóból 4 napi győzelem), N10D: Pálfi Fanni (SZVSE, 26 indulóból 4 napi győzelem), N10DK: Riesing Hanna (SZVSE), N14B: Gera Krisztina (SZVSE), N14C: Czibolya Lili (Szegedi Bokorugrók TC), N15C: Faragó Mária (SZVSE), N21C: Mátrai Szilvia (SZVSE), N45A: Szerencsiné Csamangó Jusztina (Pusztamérgesi SE), N60: Rostás Irén (HTC).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye I.: csongrádi hármas a Mágocs ellen

A nyitófordulóban magabiztosan nyert a megfiatalodott Csongrád a labdarúgó megyeegyben. Tovább olvasom