Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Kilencedik a HNKC

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata 28–26-ra kikapott a Kiskunhalastól.
HNKC SE–Kiskunhalas 26–28 (14–12)
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
HNKC SE: Körmöczi – Mucsi 1, Nyikolajenko 8, Wolf 3 (2), Gaál, Jenőfi 4, Ancsin 2. Csere: Bartus (kapus), JÓKAI 6, Sipos 1, Dobó 1, Sztupakova. Edző: Buday Ferenc.
Kiskunhalas: VÖRÖS – Baross 1, RUSKÓ 4, Szűcs, ILYÉS 6, KOCSIK 10 (3), Kurgyis 3. Csere: Micskó 2, Kocsis 2, Borbély, Koroknai. Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.
Az eredmény alakulása, 1. perc: 1–0, 6. p.: 4–2, 11. p.: 4–4, 18. p.: 8–8, 27. p.: 14–11, 36. p.: 14–16, 38. p.: 17–16, 43. p.: 18–19, 51. p.: 21–23, 59. p.: 26–27.

Jenőfi Katalin (jobbról) négy gólt lőtt a Halasnak. Fotó: Tésik Attila
Az első találatot Wolf révén a hazaiak szerezték, majd a gyors egyenlítés után két góllal elhúztak. Az újabb egált követően állandósult a két gárda közötti különbség, mindig a kék-sárgáknál volt az előny. A helyzetekkel már ekkor bőkezűen bántak a vásárhelyiek, Buday Ferenc edző meg is jegyezte a kispadra éppen leülő Olga Nyikolajenkónak: – A ziccereket tessék bedobni, minden gólra szükségünk van. Lehet, hogy már sejtett valamit?

Az elpuskázott lehetőségek miatt csak a 27. percben – pedig többször is volt rá esély – lépett meg hárommal a HNKC (14–11), a pihenőig azonban ebből egyet faragtak a vendégek. A hazaiaknál viszont a második játékrész elején jött a rövidzárlat, s ezt kihasználva Ruskó zsinórban négy gólt lőve 14–16-ra módosította az eredményt. Ezután visszavette még a vezetést a Vásárhely, de a végjátékban jobban összpontosítottak, pontosabban céloztak a halasiak, és ez sorsdöntőnek bizonyult. A HNKC-nál nem volt igazán szélsőjáték, a kapusok sem brillíroztak, és a hátsóalakzat sem állt – főként a második játékrészben – feladata magaslatán; a látogatók pedig szigorúan, sőt olykor brutálisan védekeztek.

A két hazai gólgyárost, Nyikolajenkót és Jókait, valamint Wolfot is letaglózták egyszer-egyszer, percekig ápolták, élesztgették őket. Különösebb retorzió ezeket az „incidenseket", a Herczeg, Südi kettős részéről, nem követte. Az is a krónikához tartozik, hogy bár az ukrán volt a HNKC legeredményesebbje, de sokat is hibázott és általában döntő szituációkban. A gárda visszaesett a 9. helyre.

Buday Ferenc: – Az a csapat, amelyik ennyi ziccert kihagy, nem érdemel győzelmet.

További eredmények: Vác– Dunaferr 25–24, Cornexi–Kőbánya 30–29, Békéscsaba–Debrecen 20–31, Vasas–Ferencváros 22–30.


Szinte egyedül

Tagadhatatlan, hogy akadtak akik jobban akartak, többet tettek a csapatért. Olga Nyikolajenko nyolc gólt lőtt, de sok helyzetet elpuskázott; Jókai Nóra viszont harcosan és eredményesen kézilabdázott – ő az, aki dicsérhető és a mérkőzés hazai legjobbja titulust kiérdemli. Ha még ketten-hárman másolják a produkcióját, megvan a két pont. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kazincbarcikán a Makó FC

Az NB II-ben ebben az évben ma lép utoljára pályára idegenben a Makó FC labdarúgócsapata. A… Tovább olvasom