Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kínos Pick Szeged-kudarc

A bosnyák Ljubuskiban győzelmi reményekkel lépett pályára a Bajnokok Ligája csoportmérkőzések harmadik fordulójában a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, de Kovács Péter tanítványai olyan fejetlenül, kapkodva játszottak, hogy egygólos, 23–22-es vereséget szenvedtek. Ennek ellenére őrzik második helyüket.

HRK Izvidac Ljubuski–Pick Szeged 23–22 (14–14)
Bajnokok Ligája, D csoport, harmadik forduló, férfi kézilabda-mérkőzés. Ljubuski, 1500 néző. Vezette: Podlucky, Rudinsky (szlovákok).
Izvidac: SEGO – Jurics 1, MARTINOVICS 7 (3), PRCE 4, Musa 2, Salkics, Csavar 1. Csere: Tolics (kapus), Dominikovics 3, Vukics 1, Glavas 2, Ilics 1, Rezdeusek 1, Jaskics. Edző: Josip Glavas.
Pick Szeged: Szente – Berta 1, Djurkovics 2, Perunicsics, ILYÉS 6, ANDJELKOVICS 4, Matics. Csere: Puljezevics (kapus), KRIVOKAPICS 8 (4), Mezei, Vadkerti, Bendó 1, Bakos. Edző: Kovács Péter.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 1–2, 10. p.: 3–4, 15. p.: 7–5, 20. p.: 9–9, 26. p.: 11–12, 37. p.: 15–18, 43. p.: 19–19, 53. p.: 22–21.

Djurkovics (labdával) ezúttal adós maradt a jó játékkal. Fotó: MTI
– Én voltam a hibás, miattam kaptunk ki – hajtogatta a mérkőzés után szinte magába roskadva Vladan Matics. Kovács Péter vezetőedző is nyugtatta a szélsőt, aki egyben a másodedzői feladatot is ellátja: – Mindenki hibás! Jómagamat is beleértve, hiszen mindannyian benne vagyunk a vesztes csapatban.

Belőtték Segót

Hát ami igaz, az igaz: Matics volt az, aki pontatlan és helyezetlen lövésével már az első percben „belőtte" Marin Segót, aki a nemzeti válogatott a kapuját is őrzi. De amikor Krivokapics a 10. percben már a harmadik találatánál tartott, s rendre csapatának szerzett előnyt, a mintegy nyolcvan szegedi drukker közül talán senki nem gondolt arra, hogy a félig üresen hagyott (az egyik oldalra senkit nem engedtek!?) csarnokban vereséget szenvedhet a Pick Szeged. Sajnos, Perunicsics támadásbeli szerepe egyre eredménytelenebb lett, az erőszakos bosnyákok, akik magukat, a csarnokon elhelyezett tábla szerint, horvát kézilabda klubnak jelölik, ugyanis már csírájában blokkolták a „terminátor" összes megmozdulását.

Josip Glavas mester pedig igen figyelmesen kielemezte a Tisza-partiak játékát, hiszen az időkérés alkalmából arra kérte kézilabdásait, hogy ne kínlódjanak a magas Pick-védőfal átlövésével, hanem próbálják a lábak között kapuba juttatni a labdát. Ez a tanács pedig hatásosnak bizonyult, mert sorozatban négyszer landolt a labda Szente hálójában. A hazaiak annyira igyekeztek, hogy a saját testi épségüket sem kímélték, s ennek lett az áldozata a szintén válogatott Husejin Salkics, akinek kiugrott a bokája. De nem sokkal később Prce is orvosi segítséget kért, de ez utóbbi sérülése nem volt komoly. Már-már azt hihettük, hogy egygólos szegedi vezetéssel ér véget az első játékrész, amikor a vendégek figyelmetlenségét kihasználva Ilics bevette a szegedi kaput. Ez volt a cserejátékos egyetlen gólja...

Szegedről két busz érkezett a mérkőzésre, s a második félidőben egyre többször skandálták a látottak miatt elégedetlen drukkerek: „Harcoljatok!, Harcoljatok!". Sajnos, csakúgy, mint egy héttel korábban Barcelonában most is kimaradt az első Pick-próbálkozás. Nem úgy a hazaiaké: az Izvidac legeredményesebbje, Martinovics vette be Szente kapuját. Majd örömteli szegedi támadások és figyelmes védekezésnek lehettünk tanúi: Krivokapics (ez volt a hetedik gólja), Andjelkovics és Ilyés két találatával háromra nőtt a vendégek előnye. De ez az összeszedett csapatjáték csak öt percig tartott. Közben Perunicsics lesántikált a pályáról, és már nem is tért vissza.

Perunicsics fájdalmai

– Fájlalja a bokáját, külső jele nincs a panaszának, ahhoz, hogy megállapítsuk a sérülés milyenségét tüzetesebb vizsgálatra lesz szükség – mondta Szabó István csapatorvos. A másik oldalon pedig Prce megirigyelte Martinovics gólszerző szerepét, s szinte versenyezve igyekeztek a Pick kapuját bevenni. Kovács edző pedig Szentét Puljezeviccsel váltotta a kapuban. A szerb portás sokkal eredményesebben állta útját a hazai lövéseknek. Az 50. percben 22–20-as állásnál ötlött fel először a szegediek fejében az a felismerés, akár vereséget is szenvedhetnek a nagyon lelkes, de igen szerény tudású bosnyákoktól. Ez olyan kapkodásban öltött testet, ami felért egy ámokfutással is. Ennek az eredménye lett a ziccerek sorának elpuskázása, s mikor marad ki a szegedi büntető is, mint éppen ekkor, amelyet Krivokapics lőtt a kapusba. Döntetlen, 22–22-es állásnál mindkét csapat óriási energiákat mozgósított a győztes gól megszerzéséért. A Pick sajnos a finisben emberhátrányba került, s talán ez, no meg az, hogy legalább két percig támadhatott a Ljubuski, a hazaiak győztes találatának megszületését jelentette.

– Nem tudok mit mondani erre az értékelhetetlen játékra. A mi játékosainknak túl sok pénzt fizetünk ahhoz, hogy így teljesítsenek – jelentette ki Lele Ambrus, a csapat ügyvezető elnöke első felindulásában.
Edzői értékelés

Josip Glavas: – A játékosaim nem játszottak jól, de nagyon igyekeztek, és jól kihasználták a magyarok hibáit.
Kovács Péter: – Ennyi támadóhibát nem lehet büntetlenül véteni. Nem szeretnék magyarázkodni, de ha a játékosok nem azt lövik, amit megbeszélünk, akkor csakis ilyen eredmény születhet.

A másik mérkőzésen: Zaporizzsje (ukrán)–Barcelona (spanyol) 22–31.

A csoport állása
1. Barcelona 3 3 – – 90 – 62 6
2. Pick Szeged 3 1 – 2 78 – 78 2
3. Zaporizzsje 3 1 – 2 82 – 87 2
4. Ljubuski 3 1 – 2 70 – 89 2


Szerdán kettős mérkőzés

Holnapután az új bajnokságban először – de a tervek szerint többször is – kettős mérkőzésre kerül sor az újszegedi sportcsarnokban. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata is megkezdi a nemzetközi kupaszereplését. Zseljko Dokics edző csapata a Celje együttesét fogadja 16.45-től, majd 19 órától a Pick Szeged látja vendégül a Győr gárdáját. Kovács Péter legénysége egészen biztosan mindent elkövet majd, hogy feledtesse az elmúlt két hétben elszenvedett két kupavereségét, s már a Barcelona elleni hazai győzelemre tartson főpróbát. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráférne már a pihenés Kakuk Leventére

Remek formában várja a holnapi, BKV Előre elleni rangadót a Ferroép-Szeged szuperligás játékosa,… Tovább olvasom