Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Kirándulás a medencébe

Risztov Éva a hétvégén újra medencében versenyez. A vásárhelyi származású úszóklasszis rajtkőre áll a százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon, de sportpályafutását továbbra is hosszú távon, a nyílt vízi szakágban képzeli el.
A háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hatszoros rövid pályás Európa-bajnok Risztov Éva visszatér a medencébe – olvashattuk az interneten –, amelynek első állomása a hétvégi százhalombattai rövidpályás ob, ahol 800 méter gyorson indul. „Az önkéntes száműzetésnek vége: Risztov az országos bajnokságon megpróbál olyan időt úszni, amivel kvalifikálja magát a decemberi isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságra" – írta a hírportál.

– Az igaz, hogy rajtkőre állok a rövidpályás ob-n – közölte a Debrecenben készülő Éva –, az viszont teljesen téves infó, hogy ezzel bármilyen célom lenne. Ez csak egy kirándulás. Bár valóban kaptam olyan ajánlatot, amennyiben 8 perc 20 másodpercet tempózok, kivisznek a kontinensviadalra; de ezzel csak akkor foglalkozom, és akkor szeretnék róla beszélni, ha sikerülne a jelzett időn belül célba érnem. Egyébként a százhalombattai bajnokság a felkészülés része, az eredményességért még 25 méteres medencében sem gyakoroltam, pedig Debrecenben található ilyen.

Edzésenként 8–10 kilométert tempózik, Vajda Tamás irányításával keményen készül – a hosszú távú, nyílt vízi versenyekre. Mert továbbra is ebben a szakágban látja sportos jövőjét, nagy célja, álma – ezt most is megerősítette –, hogy részt vehessen a 2010-es budapesti Európa-bajnokságon, és kiharcolja a londoni olimpián való indulást.

– A battai verseny megmutatja, hol tartunk a munkában, mennyire bírom a 800 métert, és jó lesz újra átélni a régi, „medencés" hangulatot. Jövő héten a vásárhelyiek is láthatnak úszni, részt veszek egy ottani viadalon. Civil élet? A debreceni egyetem igazgatásszervezői szakán vagyok elsőéves, éppen most írtam „zéhát". Tetszik, és minden segítséget megkapok ahhoz, hogy az úszással párhuzamosan nappalin járhassak egyetemre.

A felkészülés része

– A rövidpályás országos bajnokság szervesen illeszkedik Éva felkészülésébe – vélekedett Bán Sándor, a vásárhelyi-mártélyi kötődésű úszó első trénere. – Biztos, hogy továbbra is hosszú távon, a nyílt vízi szakágban képzeli el jövőbeli karrierjét, az ob egy állomás, magam is elindítottam volna, ez bevett szokás, és a rutinszerzést is szolgálhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó: újabb remi

A szegedi Lékó Péter világossal döntetlent játszott az orosz Peter Szvidlerrel a Mihail Tal emlékversenyen. Tovább olvasom