Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Kisbolt és kézilabda - interjú Zubai Szabolccsal

Kézilabda, Szeged - Másfél hetet töltött a szerbiai Kopaonikon a Pick Szeged EHF-kupa- győztes férfi kézilabdacsapata. Zubai Szabolccsal, az együttes válogatott beállójával az edzésekről, az ingerszegény környezetről, a helyi kisboltról és pálinkáról, valamint új szobatársáról beszélgettünk.
– Szinte már hazajár a szerbiai magaslati edzőtáborba. Nem unja?

– Ugyan, dehogy! Való igaz, azt hiszem már negyedszer voltam Kopaonikon, egyszer a Dunaferrel éppen a Picket váltottuk, majd már a szegediekkel lettem visszajáró vendég – csak az olimpia évében maradt ki a túra.

– Mikler Roland távozásával új szobatársat kellett választania.

– Igaz, Rolival majdnem 14 évig laktunk együtt a külföldi utak során, az edzőtáborokban. Most Ancsin Gabival kerültem össze, a váltás zökkenőmentes volt. Pedig nem könnyű a közös szoba: érezni kell, mikor kell a másikkal beszélgetni, de azt is, mikor kell őt békén hagyni. Gabival „bírtuk egymás szagát".

A keddi sütögetés során a helyi pálinkáról is hallhattak egy „kiselőadást
A keddi sütögetés során a helyi pálinkáról is hallhattak egy „kiselőadást

– Hasznos volt az ott töltött másfél hét?

– Ilyenkor pont erre van szükségünk: ingerszegény környezetben laktunk, internet is alig volt, kizárólag a kézilabdára figyelünk. A szállásunk közelében csak sportpályák voltak, a kézilabda mellett a tenisztől a futballig, az már komoly programnak számított, amikor elsétáltunk a 600 méterre lévő kisboltba. Összerázódott a keret, kizárólag egymásra figyeltünk, egymásra voltunk utalva.

– Azért egy kis szórakozásra is jutott idő.

– Kedd délután voltunk hivatalosak egy sütögetésre, egy patak mellett található grillezőhelyen készítettek nekünk csevapot, sütöttek malacot. A házigazda a 12 éves helyi pálinkájával is megkínált: hogy őszinte legyek, nem ittam meg, da aki megkóstolta, annak ízlett. Ez a program színesebbé tette a szerbiai időszakot.

– Szakmailag hol tart a felkészülés?

– Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól haladunk. Amit a Mister (Juan Carlos Pastor vezetőedző – a szerk.) eltervezett, azt a munkát elvégeztük. Furcsa volt, hogy tavaly még nekem kellett mindent megtanulni, most viszont kicsit már én is tanítgathattam az új társakat. Gördülékenyebb volt, mint egy éve, csak az időjárás szólt közbe kicsit, ezért jöttünk haza péntek helyett már csütörtökön. Amikor megláttuk a Szeged-táblát, hatalmas ujjongás volt a buszon, jólesett hazatérni. Persze ez nem jelentett könnyítést, pénteken Szegeden lefutottuk a kopaoniki edzéstervben szereplő távot.

A csapatkapitány, Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs, valamint új szobatársa, Ancsin Gábor a szerbiai edzőtáborban.
A csapatkapitány, Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs, valamint új szobatársa, Ancsin Gábor a szerbiai edzőtáborban.

– Mivel folytatják a munkát?

– A hétvégére pihenőt kaptunk, kellett is nagyon. Hétfő délutántól viszont megint edzünk, készülünk a temesvári nemzetközi tornára. Pénteken magyar idő szerint 16 órakor a román Bacau ellen lépünk pályára, majd ha nyerünk, másnap a döntőben a Temesvár és a szerb Kragujevac párharcának győztesével találkozunk. Jó lesz már végre játszani!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sima magyar győzelmek a trömsői sakkolimpián

A magyar férficsapat Algéria legjobbjai ellen nyert fölényesen, a női válogatott pedig Bolívia együttese felett diadalmaskodott könnyedén a sakkolimpián. Tovább olvasom