Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Kispál Csaba és a fiatalság

Sorozatunkban olyan edzőket, testnevelőket, szakembereket, sportvezetőket mutatunk be, akik a saját területükön maradandót alkottak. A Tisza Volán leghűségesebb szakembere 24 évesen lett edző.
Sorozatunkban olyan edzőket, testnevelőket, szakembereket, sportvezetőket mutatunk be, akik a saját területükön maradandót alkottak. Kispál Csaba (40) 1996 óta dolgozik edzőként az idén 20 éves születésnapját ünneplő Tisza Volán Focisulinál. Fiatalon, 24 évesen kezdte a szakmát, amit imád a három leánygyermekes családapa.

– 24 éves voltam, és elegem lett a futballból. Ekkor eldöntöttem, hogy csak amatőr szinten űzöm a sportágat tovább, és elkezdek edzősködni.
Kispál Csaba Kisteleken született, itt kezdett el focizni. 14 évesen a Szeol AK labdarúgója lett, majd az SZVSE-be igazolt. Itt játszott az NB III-ban, majd a tótkomlósi egy év után döntött úgy, hogy vége, csak Kisteleken játszik tovább.– Szegeden, testnevelés–sportmenedzser szakon végeztem. Rendszeresen jártam Szalai István edzéseire, ekkor merült fel, hogy legyek a Focisuli edzője. Az 1984-ben született korosztállyal kezdtem el foglalkozni, többek között Bali Péter is a játékosom volt.
Kispál 15 éve tanít Makón, egyházi gimnáziumban. Szegeden él, három leánygyermek édesapja. Kistelekhez hűséges maradt, hiszen még mindig a Csongrád megyei I. osztályban szereplő csapatot erősíti.

– A párom mindenben támogat, nagy segítség, és elfogadja, hogy szeretem a munkámat, az edzősködést. A lányok 13 , 8 és 6 évesek. A nyári labdarúgó-Eb alatt már odabújtak hozzám, velem nézték a meccseket, egyre érdeklődőbbek, ismerik a nevesebb csapatokat, játékosokat, igaz, futballisták biztos, hogy nem lesznek, hiszen táncolnak, úsznak.

A 20 éves Tisza Volán Focisuliban jelenleg a 6–10 éves korosztállyal foglalkozik. Népes kis csapattal rendelkezik. – Közel 40 gyerek jár hozzám, így többször is két csapatot tudok tovább adni az edzőkollégáknak. Az elvem, hogy ilyen fiatal korban minél többet futballozzanak a gyerekek, játékosan ismerjék meg az alapokat. Nagyon élvezem a munkát, jó döntést hoztam 24 évesen, hogy az edzői pályát választottam. Nagy élmény a gyerekekkel foglalkozni, tanítani őket, látni, hogy élvezik a játékot, a futballt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veretlen Volán

Rangos jégkorongtornán vett részt a Tisza Volán U10-es csapata Kaposváron. Tovább olvasom