Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Kiss Károly már érmes

Tegnap megkezdődött a marokkói Agadírban a thai- és a kick-box (low-kick szakág) világbajnokság. Az eseményen 35 ország 380 versenyzője vesz részt. A mieink remekül startoltak, hiszen a Szegedi Tigers SE sportolója, Kiss Károly már érmesnek tekinthető – csak az a kérdés, milyen fémből „készül" majd a medál.
Népes és erős mezőny verődött össze Agadírban a vb-re, 35 nemzet 380 sportolója gondolta úgy, harcba száll a győzelemért. Az egyik, ha nem a legnépesebb küldöttség az oroszoké volt, ők negyvenen érkeztek, de a spanyolok és a kazahok huszonnyolc fős, valamint az olaszok huszonnégy harcost számláló kontingense sem nevezhető kicsinek. Annak titulálható viszont a németeké, ők csupán két sportolóval vágtak neki a marokkói kalandnak, Nepálból feleennyien érkeztek.

De nézzük most már a mieinket! Először is vegyük számba azokat, akik szerdán pihenhettek: Szőke Róbert (thai-box, –67 kg, Tigers) és Rácz Dénes (low-kick, –81 kg, Tigers) erőnyerőként várhatta a mai folytatást. A nyitó nap első thai-box meccsét Kiss Károly (–54 kg, Tigers SE) vívta volna. A felételes mód azért indokolt, mert indiai ellenfele, Kashmir Singh a bemelegítés során megsérült, s így nem vállalta az összecsapást.

Többen arra tippeltek, hogy ez a sérülés inkább lelki természetű volt, magyarán megijedt és nem akart személyes tapasztalatokra szert tenni a „Törpe" becenévre hallgató magyar rúgásait és ütéseit illetően. Ezzel Kiss már érmes, legközelebb az elődöntőben léphet kötelek közé, ellenfele a hazai színeket képviselői Issan Laufissi lesz. Német Ferenc csapatvezető ezt a következőképpen kommentálta: „Ha megveri a marokkóit, senki sem állíthatja meg, elhódítja a világbajnoki címet".

– Jobb lett volna, ha meccselhetek – vélekedett Kiss Károly, aki jobb híján edzett egy kicsit. – Nem ismerem elődöntőbeli ellenfelemet, de nem félek tőle. A honfitársai óriási hangulatot teremtettek, de nekünk is van csapatunk, szurkolótáborunk.

Nem akarok botlani, megállni, az aranyért megyek! Ebben segíthet az az amulett is, amit Thaiföldről kaptam, helyi papok szentelték meg – hiszek az erejében.

A Törpe említette a szurkolás fontosságát, nem volt belőle hiány, hiszen a környező szállodákból összeverődött egy kicsi, de lelkes csapat. Sajnos a biztatásuk Birics Tamáson (thai-box, –60 kg, Rehák Gym) és Kiss Gáboron (low-kick, –57 kg, Pécsi RFC) nem segített, mindketten szoros küzdelemben szenvedtek pontozásos vereséget marokkói, illetve moldáv riválisuktól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsiga Máté sikerei

Zsiga Máté, az SZVTK játékosa külföldön és itthon is remek sikereket ért el. Tovább olvasom