Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Kiss László pihenésként edzést tart

1992 óta tanít a szegedi Rókus II. iskolában Kiss László testnevelő, aki augusztus óta az intézmény igazgatója is. Ennek ellenére sem hagyja abba az edzősködést, négy korosztálynak délutánonként tart foglalkozást. Legendás edzőkről, testnevelőkről szóló sorozatunkban őt mutatjuk be.
– Bácsalmási származású vagyok, sportolóként utánpótlás-válogatott atléta voltam. A katonaság alatt az NB II-ben is futballoztam Marcaliban, majd a munka miatt kerültem Szegedre. 1992 óta tanítok a szegedi Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában – mesélte Kiss László testnevelő, aki augusztusban az intézmény igazgatója lett.

A pedagógust a hétvégén futballedzői munkája miatt díjazta az MLSZ (lásd keretes írásunkat), le sem tagadhatná, hogy fontos számára a sportág.

Kiss László (balról) és két korábbi futballista tanítványa, Halász Krisztián és Kéri Tamás. Fotó: DM/DV
Kiss László (balról) és két korábbi futballista tanítványa, Halász Krisztián és Kéri Tamás.
Fotó: DM/DV

Elismerés

Csongrád megyéből négy futballedző kapta meg
a Magyar Labdarúgó Szövetség díját, amelyet a Bozsik-program intézményi népszerűsítéséért, fejlesztéséért ítéltek oda: a szegedi Kiss László mellett a mórahalmi Révész Gábor, a csongrádi Gál Lajos és a makói Czirbus Gábor részesült az elismerésben

– Három éve a szegedi intézményi Bozsik-program vezetője vagyok, ebben 16 iskolában 760 gyermek játszik. A feladatom a tornák megszervezése, szakmai beszámolók készítése, valamint a kapcsolattartás a megyei igazgatósággal. A szervezettel kiváló a kapcsolatunk, Nógrádi Tibor területi igazgató rengeteget tesz a programért – mondta.

A Rókus II. jól áll a létesítményekkel, egy 20×30 méteres tornateremben, egy 20×40-es, villanyfényes sportpályán és egy bitumenpályán gyakorolhatnak a gyerekek – ezeken tart edzést négy korosztályban nyolcvan focistának Kiss László.

– B licences edző vagyok, így a felnőtteknél is dolgozhatnék, ám számomra ez sohasem volt kihívás. Az utánpótlás-nevelésben hiszek, a gyerekek között eltöltött idő amellett, hogy munka, egyben pihenés, kikapcsolódás számomra – tette hozzá az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadkerti Attila beszélt az élsportról

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának válogatott játékosa, Vadkerti Attila volt a vendége az Interact Club Szeged által szervezett pályaválasztási délutánnak szerdán a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban. Tovább olvasom