Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Kiss Norbert nyerte a BB Mentor-kupát - galéria

A Szegedi TE játékosa, Kiss Norbert nyerte a 10. WNBA-NBC A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-versenyt, amelyet idén a BB Mentor-kupáért rendeztek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.
Az újszegedi tekecentrum immár sokadszor bizonyult kicsinek. A 10. WNBA-NBC A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny – amelyet a BB Mentor-kupáért bonyolítottak le – egyenes kieséses szakaszát telt ház, nagyjából 150 néző figyelte a helyszínen. Kis túlzással a pályán lévő versenyzők nyakában lihegtek az emberek. Hiába, a három éve bevezetett újítás – amely szerint a selejtezőben százhúszat dobnak a sportolók, majd a tizenhatos döntőben már csak kétszer harmincat, és ha kell, még hármat – rendkívül érdekfeszítővé tette a tornát, egyben a sportágat.

– Nem is gondoltam, hogy ilyen izgalmas a teke! – mondta egy sokat megélt néző, aki megfordult már például futball-, kézilabda- és röplabdameccseken is. Nem véletlenül látogatott ki a torna döntőjére az A-Híd Szeged Beton VE férfi pólósainak elnök asszonya, az egykori tekés, Cserhalmi Julianna sem. Rang ezen a viadalon indulni. Száznyolcvan versenyző közül a legjobb tizenhat közé bekerülni igen komoly fegyvertény. Főleg úgy, hogy akadt olyan sor, amelyben a négy versenyzőnek összesen tizennégy vb-címe volt. A selejtezők öt napja alatt ment a számolgatás, a statisztikázás, vajon mennyi kell ahhoz, hogy a végelszámoláshoz odaérjen egy-egy tekés. Az amatőrök többnyire csak a sportélményért indultak el, aztán felültek a lelátóra, és onnan nézték azokat a kiválóságokat, akiket évente egyszer, éppen itt, ezen a versenyen láthatnak. Az amatőrök legjobbika Lengyel József volt, aki meghatottan vette át a Szilánk Zrt. által készített különdíjat.

Véget ért a BB Mentor-kupa. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
Ahogy az eddigi viadalokon, úgy most is volt bravúreredmény, ilyen például a Földeák játékosa, Veres Zsolt, aki a légiósok, külföldiek és világbajnokok között állta meg a helyét. Akadt meglepetés, hiszen a címvédő szerb Jovan Csalics, a szlovák Podbrezova kiválósága már a selejtezőben kiesett. És a papírforma: Kiss Norbert, a házigazda Szegedi TE játékosa 2008 után másodszor végzett az élen. Többnyire lenyűgöző produkciót nyújtott, és néha ugyan volt apróbb mélypont, de összességében valóban a torna legjobbja végzett a BB Mentor-kupa első helyén.

– Több éve szeretnék már nyerni, most megadatott. Valahogy jobban tetszett a korábbi lebonyolítási forma, de belátom és érzem, az új szisztéma egyértelműen a sportág érdekeit szolgálja. Nagyon boldog vagyok, hiszen remek riválisokat sikerült legyőznöm – mondta Kiss Norbert. Csak hogy érzékeltessük, kit is vert meg az elődöntőben: a Podbrezova tekése, Zavarkó Vilmos ahol elindul, ott esélyes. Az előző hétvégén előbb Wiener Neustadtban, majd Vrbason végzett az élen. Ám most megtudta, milyen érzés az, amit ő csinál rendszeresen, amikor nem hagy cseppnyi esélyt sem az ellenfélnek. Ezúttal Kiss Norbert tett így vele a Szegedi Sport és Fürdők Kft., illetve a Belvárosi Nyomda által is támogatott viadalon.

Végeredmények, selejtező: 1. Zavarkó Vilmos (Podbrezova) 675, 2. Kakuk Levente (Szegedi TE) 641, 3. Boanta Claudiu (ZTK) 635, 4. Kiss Tamás (ZTK) 631, 5. Kiss Norbert (Szegedi TE) 615, 6. Zapletán Zsombor (Neumarkt) 614, 7. Botházy Péter (SKC Andau) 613 (224), 8. Pete II László (BKV Előre) 613 (217), 9. Bárány Csongor (P. Beograd) 607, 10. Budai Ádám (FTC) 605, 11. Ivan Cech (Podbrezova) 604 (227), 12. Milan Tomka (Podbrezova) 604 (217), 13. Fehér Béla (Szolnok) 601, 14. Veres Zsolt (Földeák) 600 (232), 15. Kozma Károly (ZTK) 600 (201), 16. Vörös Milán (ZTK) 598 (205). Négyes döntő: 1. Kiss Norbert, 2. Botházy Péter, 3. Zavarkó Vilmos, 4. Boanta Claudiu. Különdíjasok, a legjobb szegedi: Kiss Norbert, a legjobb amatőr játékos: Lengyel József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikler Roland: csatára fel

A magyar férfi kézilabda válogatott hétfőn 20.15-kor első csoportmeccsét játssza a szerbiai… Tovább olvasom