Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Kiss Zsolttal erősített a GabonaTransz

Friss szerbiai bajnokkal erősített a GabonaTransz-Szegedi TE szuperligás férfi tekecsapata. A 31 éves Kiss Zsolt nemcsak fontos játékosa volt a Kanizsának, hanem az elmúlt idényben a legjobbja is. Interjú.
– Örök szerelem a teke, vagy más sportág után váltott a bábuk világa felé?
– Egészen tizenhét éves koromig fociztam egy negyedosztályú csapatban, Újbecsén. Jött azonban egy bokasérülés, majd kölcsön akartak adni, így abba is hagytam. A nővérem 1986 óta válogatott tekés, ő volt az, aki elcsalt az első edzésre. Már az első dobásom alkalmával eltaláltam az első fát, és azt mondták, tehetséges vagyok, hiszen az ilyen igen ritka. A focizás mellett Gyöngyi nővérem folyamatosan zaklatott, váltsak sportágat, és amikor végül abbahagytam a labdarúgást, a teke mellett döntöttem. Jól tettem, hiszen a törökbecsei tekeiskola kiváló utánpótlás-nevelő bázis.

– Végigjárta a szamárlétrát a Vajdaságban?

– Az én esetem tipikus példája ennek. Először a szerb ifi, majd a felnőtt válogatott tagja lettem, miközben ifi- és felnőtt egyéni bajnok voltam. Három felnőtt csapatbajnoki címet nyertem, ebből kettőt Újvidéken, egyet pedig legutóbb Kanizsán. A nevelőedzőm az a Jáger László volt, aki 1980-ban világcsúcsot dobott, valamint barátja a kilencszeres világbajnok Csányi Bélának.

Kiss bajnokként érkezett a bajnokcsapatba. Fotó: Miskolczi Róbert
Kiss bajnokként érkezett a bajnokcsapatba. Fotó: Miskolczi Róbert

– Új állomáshelye, a GabonaTransz-Szegedi TE folytatja az igen sikeres magyar tekehagyományokat. BL- és vk-győztes alakulatról van szó, amelyben világelsők játszanak. Tisztában volt, hova is igazol?

– Természetesen. A szegedi csapatban régi jó ismerőseim vannak. Kiss Norbert, Karsai László, Kakuk Levente és földim, Fekete László régi rivális. Mindig is szerettünk a szegedi együttessel edzőmeccset játszani a Postás-pályán, mert erősebb alakulatról volt szó. Eszéken élnek rokonaim, oda is hívtak, ám végül a GabonaTransz mellett döntöttem.

– A feladatok csapatszinten az idén is komolyak Szegeden: vk- és BL-szereplés, hazai szuperliga. Milyen célokat fogalmazott meg a következő idényre?

– Minden sorozatban szeretném, ha elsők lennénk, és ehhez igyekszem a legjobbamat nyújtani.

Egyéni eredmények

Kiss Zsolt a Kanizsa szerbiai bajnokcsapatában a hazai átlaga 631, hazai legjobbja 662, míg idegenben a legjobbja 616 (Belgrádban), átlaga pedig 583 fa volt. A tizennyolc bajnokin tizenhatszor pontszerző volt, csak kétszer kapott ki: egyszer Kanizsán, egyszer Nisben.

Olvasóink írták

  • 1. FOCI 2008. július 31. 09:14
    „A Tisza Volán tegnapi mérközéséről tudosítás a szegedma.hu oldalain

    HAJRÁ SZEGEDI SPORT!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszok a HNKC-nél

Megérkezett az ASA-HNKC női kézilabdacsapatához a korábban beharangozott két orosz játékos. Tovább olvasom