Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Kistelek-kupa: 76 csapat, 800 játékos

Megvan a Kistelek-kupa első győztese: a megyeszerte népszerű kispályás labdarúgótorna 14. idényében a 4. Pro Ligát a Buga Team nyerte meg, amely a pénzdíjas kategóriában megvédte a címét. További hat ligában a hajrá ezután következik.
A címvédés útja

4. Pro Liga, Kistelek, eredmények, csoportkör, A csoport, végeredmény:  1. PFF 6 (9–3), 2. Maxx Autó 6 (5–3), 3. Onyx Pub és Kávézó 3 (7–4), 4. Bosi-Laczkó Bt. 3 (4–15) ponttal.
B csoport, a végeredmény: 1. Sándorfalva 6, 2. Buga Team 3, 3. Cukrász diszkont-Gámavill Kft. 0 ponttal.
C csoport, a végeredmény: 1. Megálló Falatozó 7, 2. KÉSZ-Tímárház Kávézó 6, 3. Kuglóf FC 5, 4. Kalács FC 0 ponttal.
Középdöntők: PFF–Kuglóf FC 2–3, Megálló Falatozó–Onyx Pub és Kávézó 4–1, Maxx Autó–Sándorfalva 3–0, Buga Team–KÉSZ-Tímárház Kávézó 4–1. Elődöntők: Megálló Falatozó–Kuglóf FC 7–3, Maxx Auto–Buga Team 1–5. Helyosztók, a 3. helyért: Kuglóf FC–Maxx Autó 5–4, döntő: Buga Team–Megálló Falatozó 5–4. A győztes csapat tagjai: Végső Zsolt, Ulvicki Attila, Ulvicki Mihály, Antal Gábor, Mohácsi Gábor, Pelles András, Sós Bence, Sigér Ákos, Sigér Dávid, Horváth Zoltán, Bogáti Péter, Farkas Attila, Jenei Ottó.
Különdíjasok, a legjobb kapus: Ulvicki Attila (Buga Team), gólkirály: Mucsi Máté (Buga Team), a legjobb játékos: Hegyesi Zsolt (Megálló Falatozó).
76 csapat, közel nyolcszáz labdarúgó. A Kistelek-kupa a téli időszak egyik, ha nem a legnagyobb kispályás labdarúgó eseményévé nőtte ki magát.

A torna idei kiírásának első győztesét a pénzdíjas (egymillió forint összdíj) Pro Liga adta: a Buga Team megvédte a címét. A 14. Kistelek-kupa ezen szakasza neves labdarúgókat vonzott a városba: itt volt többek között a magyar strandlabdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Weisz Tamás, az NB I-ből a kisteleki származású Zsótér Donát (Puskás Akadémia), a forráskúti Ádám Martin (Vasas), a korábbi, több mint százszoros futsalválogatott, Baranyai Pál, a Ferencváros kapusa, Jova Levente, játékosa, Busai Attila, illetve a győztes együttesben helyet kapott a Debrecen hódmezővásárhelyi származású labdarúgója, Sós Bence is.

– Örülök, hogy így alakult a profik tornája: szerettünk volna 16 csapatot, végül 11 lett, de ez a mennyiség is komoly színvonalat jelentett. Telt ház előtt zajlott a kétnapos esemény, ám nem állunk meg: jövőre megcélozzuk megint a 16, de meglehet, a 20 csapatos lebonyolítást is – mondta Dancsok Zoltán, aki testvérével, Csabával és a kisteleki önkormányzattal közösen szervezi az eseményt.

A kezdetekkor tíz csapattal indult a torna, amikor Dancsokék átvették, 42-vel „üzemelt", míg ahogy említettük, ebben a kiírásban már 76 együttes nevezett.
Ők az elsők. A címvédő Buga Team nyerte a Pro Ligát, balról guggol a hódmezővásárhelyi Sós Bence.
Ők az elsők. A címvédő Buga Team nyerte a Pro Ligát, balról guggol a hódmezővásárhelyi Sós Bence.

– Érdekes a helyzet a +35-ös korosztályban. Generációváltás zajlik, a 25–30 évesek hiányoznak, vagy nem akarnak futballozni. Az 1975–80-as születésűek még száz százalékig aktívak, az 1983–88-asok kevesen vannak, aztán az 1988–90-esek már megint mozgékonyak – és nemcsak a pályán, hanem a nevezés területén is. Éppen ezért fordulhatott például elő, hogy a nyílt kategóriában kettővel csökkent, a +35-ben ennyivel nőtt a létszám. A nyílt szakágban visszajáró csapatok vannak, akik sokszor játékost nem, nevet viszont változtatnak – vélte Dancsok Zoltán.

Idén dupla ünnep következik: a 15. Kistelek-kupa, azon belül az 5. Pro Liga.

– Ezek már olyan számok, amelyek sokat jelentenek. Szeretnénk még magasabb szintre emelni a játékvezetést, örülnék, ha mindez megyei szinten megoldódna – tette hozzá Dancsok.

A torna ma 18 órától az öregfiúk szakággal folytatódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabdával kezdték az évet Szentesen

Vízilabdával kezdték az évet Szentesen
Rendhagyó pótszilvesztert rendeztek a hétvégén a szentesi fedett uszodában. Tovább olvasom