Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Kistelekről indult Nyilasi egyik nagy kedvence

A karácsonyt családi körben, Kisteleken töltötte, január 13-án viszont már Spanyolországba utazik Zsótér Donát, a Videoton élvonalbeli labdarúgócsapatának tehetsége. A fiatal játékos számára nagy megtiszteltetés volt pályára lépni Romics Roli barátai között a Kék Mókus-kupa gálameccsén.
Ha egy ifjú labdarúgó az egykori 70-szeres válogatott klasszis, Nyilasi Tibor szerint szép jövő előtt áll, arra érdemes odafigyelni. Zsótér Donátról, a Videoton kisteleki játékosáról az MLSZ utánpótlásért felelős igazgatója már többször elismerően nyilatkozott, és a lapunk által is szervezett Kék Mókus-kupa gálameccsén a Csongrád megyei drukkerek szintén megfigyelhették, jó helyen van a labda a 18. születésnapját január 6-án ünneplő utánpótlás-válogatott középpályásnál.

– Jó érzés volt pályára lépni az újszegedi sportcsarnokban, nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen csapatba ilyen fiatalon kaptam meghívást – mondta lapunknak Zsótér. – A Videotonnál is tudják, hogy a jótékonyság mennyire fontos, ezért első szóra elengedtek. Örülök, hogy a szegedi kisfiúnak, Romics Rolinak segíteni tudtunk, és természetesen számomra is nagy élmény volt egy csapatban játszani olyanokkal, mint a Győr magyar bajnok játékosa, Völgyi Dániel.

Zsótér Donát (labdával) ígéretes jövő előtt áll. Fotó: Karnok Csaba
Zsótér Donát (labdával) ígéretes jövő előtt áll. Fotó: Karnok Csaba

Zsótér a Tisza Volántól került 2009-ben a Puskás Akadémiához, a Videoton felnőttkeretének egy éve lett tagja. A felnőttek között 16 esztendősen mutatkozott be egy Zalaegerszeg elleni győztes Ligakupa-meccsen, eddigi legrangosabb összecsapása pedig a Győr elleni tavalyi kupaelődöntő volt. Érdekesség, hogy itt összecsaphatott volna Völgyivel, ám azon a meccsen a balhátvéd nem lépett pályára.

 167/63

– Remélem, lesz kicsi mez – mondta viccesen még a Kék Mókus-kupa gálameccse előtt Zsótér Donát. A középpályás 167 centiméter magas, amelyhez 63 kilogramm társul – ezzel valóban nem tartozik a hórihorgas játékosok közé, ám apró termete többször is előnyére válik a nagyobb védők között.

Az év vége nála is a pihenésről szólt, a karácsonyt Kisteleken töltötte családi körben. Januárban viszont folytatódik a munka, 10-én már edz a Videoton, amely 13-án Spanyolországba utazik háromhetes edzőtáborba.

– Várom már a felkészülés kezdetét, szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak. Meglátjuk, meg tudom-e őket győzni, mert bár nem vagyok türelmetlen, jó lenne minél előbb bemutatkozni az NB I-ben is – tette hozzá a játékos, aki eddig hét élvonalbeli találkozót ült végig a kispadon a székesfehérvári klub mezében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport-szelet

Rövid hírek Csongrád megye sportéletéből. Tovább olvasom