Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Kisváros, nagy boldogság

A Hungerit-Szentes női vízilabdacsapata 14 év után nyert bajnoki címet. Az egész város ünnepelte a fantasztikus sikert, amelyet drámai körülmények között, ötméterespárbajban vívtak ki a lányok. A hírek szerint a bajnokcsapat a nyáron erősödik.
5–9. A negyedik negyed előtt ez állt az eredményjelzőn. Kollégám, Mádi József megjegyezte: „Petya, szombaton utazhatsz Dunaújvárosba". Nem válaszoltam, csak bólintottam. Még szerencse, hogy nem mi játszottunk. Majd jött Kövér-Kis, van der Sloot, Gémes, egy Tóth László-időkérés után az utolsó másodpercben újra van der Sloot, és 9–9. És az ötöspárbajt – azzal a bajnokságot – a Hungerit nyerte. Itt említsük meg Bocskay Istvánt, a szpíkert, aki a szegedi–szentesi egyesült B középben állva hergelte a közönséget, és fantasztikus hangulatot teremtett – az aranyat színezte.

– Ezt nem is a sírból, a piramisok alatti kripták legmélyéről hoztuk vissza – modta fülig érő szájjal a Köménymag egyik tagja, Ohratka János, alias Obi.

– Itt a gégészet – jelentkezett a telefonba a másik fő „köménymagos", Hódi József, arra utalva – hallatszott is hangján –, hogy rekedtre ordibálták magukat.

– Minden rendben van! Rendkívül boldog vagyok, bár tény, óriási volt a feszültség, többször éltem, éltünk át infarktusközeli állapotot. De megérte!

Kisváros, nagy boldogság. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Az Újváros edzője, Mihók Attila a hajrában több hibát vétett – értékelt szakmai szemmel dr. Tóth Gyula, a 2000-es bajnokcsapat mestere. – Úgy láttam, a 4. negyedre, 9–5-ös vezetésüknél, úgy küldte csapatát, hogy játsszák ki a 30 másodperceket, akkor lőjenek, és meglesz a meccs. A kényszerlövések felhozták kapusunkat, Terefout, elkezdett védeni, ők viszont nem tudtak ritmust váltani, újra felpörögni. Az is hiba volt, hogy Zirighné Sós Ildikót „hidegen" – addig nem védett – küldte be az ötösökre. De a lényeg, hogy a lányok fantasztikusat küzdöttek, örülök a 11. bajnoki címnek!

A szentesi aranycsapat hajnalig mulatott a Pano Sport Pubban, élő zenekar szolgáltatta a talpalávalót, a lányok kifulladásig táncoltak: –
Ha mi nem hittünk volna benne, nem sikerülhetett volna, végig egymásért küzdöttünk. Ez a bajnoki arany pályafutásom legfelső polcára kerül, ennyi ember előtt még nem játszottam, nagyszerű közösséget alkotva győztünk. És nagyon fontos: ez az edzőnk, Laci nélkül nem sikerülhetett volna – közölte Győri Eszter.

A gárda holland légiósa, Catharina Hendrica „Sabrina" van der Sloot csak annyit mondott: nagyon örül a bajnoki aranynak. Kövér-Kis Réka bőbeszédűbb volt: – Fogom az érmet a kezemben, és még most sem hiszem el, hogy megtörtént, hogy bajnokok lettünk. Az egész évben elvégzett munka gyümölcsözött, és a szurkolók buzdítása is kellett az aranyhoz.

Kisváros, nagy boldogság. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Nagyon boldog vagyok, hogy 14 év után újra bajnokságot nyertünk. Igazából azt szerettem volna, ha jövőre, a Hungerit Zrt. 25. születésnapjára szerez bajnoki címet az együttes, de nem „haragszom" azért, hogy megelőlegezték. Annyit elárulhatok – neveket még nem mondanék –, a következő szezonra mindenkit megtartva
megerősítjük a bajnokcsapatot – mondta Magyar József klubelnök, tulajdonos. Azt azért megemlíthetjük, a szentesi Pengő Nikolett Egerből visszaigazolt a Hungeritbe, és még 3-4 pólóssal tárgyal az egyesület.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: díjátadó és ünnep

Igazi ünneppé varázsolja az utolsó idei bajnoki mérkőzését a Szegedi TE férfi tekecsapat, amely szombaton a Zalaegerszeg ellen olimpikonok segítségével veheti át a tizedik bajnoki címért járó kupát és érmeket. Tovább olvasom