Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Kiváló a megyei tollaslabdaképzés

A Csongrád megyei tollaslabdaképzés minőségéről hű képet adott a diákolimpia győri fináléja: a Szegedi Tollaslabda SE és a Goodwill Tisza Tollas SE versenyzői A és B kategóriában is több aranyérmet nyertek.
Remekül szerepeltek a tollaslabda diákolimpia országos döntőjében a Csongrád megyei versenyzők: a Szegedi Tollaslabda SE és a szintén szegedi Goodwill Tisza Tollas SE szinte kibérelte a dobogót Győrben.

A Szegedi Tollaslabda SE öt versenyzője indulhatott B kategóriában. A 2. korcsoportos Mucsi Benedek László (SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola) négy győzelemmel éppen csak lemaradt a dobogóról, a 4. korcsoportban Kis Dóra Klaudia (Weöres Sándor Általános Iskola) és Nagymihály Zita Panka (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) egyaránt két győzelmet szerzett. Az 5. korcsoportban Viskolcz Béla, a 6. korcsoportban Ruzicska Máté szerezte meg vereség nélkül az aranyérmet. Mivel mindkét fiú a Ságvári tanulója, a középiskolák serlegét is sikerült elhódítaniuk.

Pápai Balázs megnyerte kategóriáját.
Pápai Balázs megnyerte kategóriáját. Fotó: Frank Yvette

– Tudtam, hogy esélyesek a srácok, de csak a dobogóban bíztam, az, hogy mindketten nyertek, kellemes meglepetés. Különös jelentősége is volt, hiszen lehet, hogy a Ságvári képviseletében, tehát ezzel a névvel utoljára zártak az élen – remélem, hogy nem így lesz. Öröm volt látni, hogy mindketten büszkék az iskolájukra – mondta Hatvani Csaba, a Szegedi Tollaslabda SE edzője.

A Goodwill Tisza Tollas SE- ből az A kategóriában Könczöl Ádám az elődöntőben kapott ki, bronzérmet nyert, míg bátyja, Könczöl Kristóf a B kategóriában ezüstöt szerzett. Matusovits Döme elizgulta a versenyt, 20. lett, Sebők Barnabás három győzelemmel a 11., Tóth Dóra négy sikerrel a hatodik helyet szerezte meg. Kövecs Kevin nem jutott a főtáblára.

Ruzicska Máté és Viskolcz Béla egyaránt megnyerte kategóriáját. Fotó: DM
Ruzicska Máté és Viskolcz Béla egyaránt megnyerte kategóriáját. Fotó: DM

A verseny meglepetése Káity Sára volt, aki kiegyensúlyozott játékkal a négy közé jutott, bronzérmes lett. Pápai Violetta és Sándorházi Vivien az elődön- tőben egymással küzdött, így biztos volt a szegedi döntős: végül Sándorházi ezüsttel, Pápai Violetta bronzzal tért haza. Pápai Bálint az egész versenyt szettveszteség nélkül nyerte, bátyja, Pápai Balázs szintén győzött, de a döntőben nagy csatára késztették. Kőműves Csongor harmadik, Bálint Máté hatodik helyet ért el korcsoportjában. A csapatversenyt az általános iskolák között a szegedi Tisza-parti Általános Iskola nyerte, a csapatban Sándorházi, Pápai Bálint és Pápai Balázs kapott helyet.

– A gyerekek remek teljesítmény nyújtottak, elégedettek lehetünk velük. Annak pedig különösen örülök, hogy az indonéz edzőpárosunk mosolyogva nyugtázhatta, jó úton jár a csapat – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Tisza Tollas SE elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres utánpótlás-toborzót tartott a MOL-Pick Szeged

Eldőlt, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőben a MOL-Pick Szeged együttese április 12-én, vasárnap 19.30-kor fogadja a német THW Kielt. Tovább olvasom