Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Klasszisok érkeztek a Hungerit-Szenteshez

A Hungerit MetalCom-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata a bajnokságban a fináléig akar jutni. Első bajnoki mérkőzését ma 18 órakor a Héraklész I. ellen játsszák Zantleitner Krisztina vezetőedző tanítványai.
A szentesi női vízilabda legendás az országban. Korábban dr. Tóth Gyula irányításával 10 bajnoki aranyat és BEK-t nyert a Hungerit, amely akkoriban, a 90-es években a nagyszerű sikereket elérő válogatott gerincét és a szövetségi kapitányt is adta. A tavalyelőtti pontvadászatban lecsúszott a dobogóról, 4. lett a gárda, de az új edző, Zantleitner Krisztina érkezésével új időszámítás kezdődött. Az első közös év két érmet hozott: bronzot a kupában, ezüstöt a pontvadászatban.

A felkészülési időszakban általában a helyi utánpótlás fiúcsapatok ellen kétkapuztak, hivatalos előkészületi meccset négyet játszottak, a szegedi nemzetközi tornán. A Taylor&Nash Universitas Szegeddel és az Imperiával döntetlent (10–10 és 7–7), a Messina és az Eger ellen sikert (17–7 és 7–6) könyvelhettek el, és ezzel 8 ponttal elhódították a serleget.
– Nem az eredményességen, a játékon, a gyakorláson volt a hangsúly – közölte Zantleitner Krisztina –, ugyanis centerposzton más szerepel, vele, Brávikkal is olajozottá kell tenni játékunkat. A szegedi teljesítménnyel, a látottakkal elégedett voltam: ott tartunk, ahol terveztem. Még akad javítanivaló, például az emberelőnyös helyzetek értékesítésében el kell jutnunk az idén tavaszi szintre. És még egységesebb, ütőképesebb csapatot kell kialakítani, formálni.

Fotó: Vidovics Ferenc
Állnak (balról jobbra): Sóti Lajos technikai vezető, Sipos Dorina, Jankovics Eszter, Kotova Anastasia, Gémes Alexa, Gyöngyösi Anikó, Brávik Fruzsina, Takács Orsolya, Zantleitner Krisztina vezetőedző. Guggolnak: Balázs Adrienn, Miskolczi Kitti, Kövér-Kiss Réka, Győri Eszter, Hevesi Anita, Rácz Daniella, Bakos Anna. Fotó: Vidovics Ferenc

Itt szóljunk a személyi változásokról. A Hungerit MetalCom-Szentesi VK-tól a 2009/2010-es szezont követően távozott Tiszai Rebeka és Árkossy Lilla (utóbbi Szeged), Pengő Nikoletta, Kertes Anna (mindkettő ZF-Eger) míg Tóth II. Andrea Olaszországban folytatja pályafutását. Érkezett a válogatott egyik kapusa, Gyöngyössy Anikó az ASI-Vasasból, valamint a világbajnok Brávik Fruzsina a Dunaújvárosból. Utóbbiakat tegnap sajtótájékoztatón mutatták be a Belvárosi Klub étteremben, ahol megjelent Szribik Imre polgármester, és Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

A cél? A pontvadászatban (érdekes színfoltot jelenthet a British Water Polo néven szereplő angol válogatott) egyértelműen a döntőbe jutás. A bajnokságot a Héraklész I. ellen ma 18 órakor hazai környezetben kezdi a Szentes. Az eredmény úgy sem lehet kérdéses, hogy a házigazdáknál nem szerepel majd Takács Orsolya; ahogy Zantleitner Krisztina fogalmazott: – Nem erre a mérkőzésre készülünk.

Bajnoki program

Az alapszakasz párosítása, 1. forduló, október 8., 18 óra: Héraklész Utánpótlás Válogatott I.–Hungerit MetalCom-Szentesi VK (Szentesen); 2. forduló, október, 23.: a Szentes szabadnapos, 3. forduló, október 27., 18 óra: Szentes–Taylor&Nash Universitas Szeged; 4. forduló, október 30., 17 óra: Dunaújvárosi Főiskola–Szentes; 5. forduló, november 3., 18 óra: Szentes–Újpest; 6. forduló, november 6., 16 óra: Kecskemét–Szentes; 7. forduló, november 10., 18 óra: Szentes–Honvéd; 8. forduló, november 13., 17 óra: Héraklész Utánpótlás Válogatott II.–Szentes; 9. forduló, november 17., 18 óra: Szentes–ZF-Eger; 10. forduló, november 26., 16 óra: British Water Polo (az angol válogatott)–Szentes (Szentesen); 11. forduló, november 27., 18 óra: Szentes–BVSC-Zugló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmet írhat a Beton Újvidéken

A Szeged Beton mától a szerbiai Újvidéken az Euroliga főtáblájára kerülésért pólózik. A kvartett első két helyezettje jut Európa 16 legjobb csapata közé. Tovább olvasom