Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Klasszisokkal jobb a Sopron

A kosárlabdában jártasok már a melegítés alatt megállapíthatták, hogy klassziskülönbség van a két csapat között, hiszen a Sopron együttesét magyar válogatott, illetve külföldi nagymenők alkotják. Remek kis együttes. Szegény Dokics mester kerete pedig megint megcsappant.
Szeviép-Szeged - Sopron 57-81
Szeviép-Szeged: Török 3/3, Izsák 8/3, Mészáros 4, Russai 8, KAJDACSI 8. Cserék: Szlimák 6, Fülöp 7, Pungor 5/3, Bozóki 2, KOVÁTS 6/6. Edző: Zseljko Dokics.
Sopron: Teasley 10/6, Honti 4, HORVÁTH ZSUZSANNA 8/6, CSERNY 16, MATOVICS 12. Edző: Károlyi 8/3, Kocsis 5, Gorbunova 4, N'Diaye 8, Horváth Zsófia 3, Eördögh 3. Edző: Natalia Hejkova.
Mezőnybeli dobószázalék: 21/56 38%, ill. 31/59 53%. Büntetők dobószázaléka: 10/15 67%, ill. 14/17 82%. Lepattanók: 25, ill. 32. Legtöbb lepattanó: Kajdacsi 7, ill. Horváth Zsófia 7. Legtöbb gólpassz: Szlimák 4, ill. Kocsis 7. Legtöbb IBM-pont: Kajdacsi 17, ill. Matovics 24.

Fotó: Gyenes Kálmán
A kosárlabdában jártasok már a melegítés alatt megállapíthatták, hogy klassziskülönbség van a két csapat között, hiszen a Sopron együttesét magyar válogatott, illetve külföldi nagymenők alkotják. Remek kis együttes. Szegény Dokics mester kerete pedig megint megcsappant, hiszen a szerb center, Violeta Vukovics megsérült, így nem tudott pályára lépni az Euroligában edződött MKB-Euroleasing ellen. Szlimák Hajnalka viszont vállalta a játékot, harcba szállt egykori csapata ellen.

I. negyed

Izsák duplája után vezetett a Szeged: 2–0-ra. Ez felébresztette a vendégeket, lendületbe jöttek, állva hagyták a Szeviépet. A negyed hajrájában remek két percet produkált a hazai alakulat, Fülöp Dóra ponterős játékának köszönhetően 16–11-re zárkóztak fel. Jött egy újabb soproni roham, így egy negyed után 11–23-at mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője.

II. negyed


A szegedi kulcsjátékosok sajnos sehogy sem találták el a játék ritmusát, rengeteg dobást rontottak el, és ezt a remek erőkből álló MKB könyörtelenül megbüntette. Egyedül Kajdacsi harcossága volt dicsérhető, a válogatott center hatalmas harcot folytatott a palánk környékén. Nem volt irigylésre méltó helyzetben, hiszen ezt nemzetközi klasszisok ellen, Matovics, Cserny, N'Diaye ellen kellett megtennie. Sajnos ő sem tudta megakadályozni, hogy tovább nőjön a különbség, így a félidőben 45–24-re vezettek Natalia Hejkova tanítványai.

III. negyed

Nem indult jól a második félidő. A hazaiak csak nagy nehézségek árán jutottak dobóhelyzetig, úgy tűnt, hogy méretes zakó lesz a vége, hiszen Csernyék kevés dobóhelyzetet rontottak el, majdnem mindenhonnan a gyűrűbe találtak. Szerencsére a sok csere felrázta a Szeviépet, Izsák hármasa és Russai duplája után fokozatosan dolgozta le a hátrányát. Ebben az időszakban akadt egy 10–0-s szegedi periódus. Ez egy nemzetközileg is jegyzett gárda ellen igen dicséretes teljesítmény. A negyedet sikerült döntetlenre, 18–18-ra hozni, így a Sopron nem növelte az előnyét.

IV. negyed


A már említett kulcsjátékosok – Török, Mészáros, Russai – továbbra sem brillíroztak, nem sikerült nekik semmi. Akartak, küzdöttek, most tőlük ennyire tellett. A soproni oldal nagy kérdése volt, hogy a betegsége után visszatérő Eördögh gyűrűbe talál-e. A válogatott bedobó sokáig nem tudott pontot szerezni, éppen ezért kapott sok-sok pacsit, amikor a befejező ütközet első kosarát dobta. Megint zakatolt a vendég expressz, Matovics és Cserny volt különösen elemében. Az utolsó négy percben egy tinikből álló Szeged vette fel a küzdelmet.

A rutint Kajdacsi képviselte, mellette Pungor, Izsák, Bozóki és Kováts szerepelt a csapatban. És láss csodát, ez a afiatal ötös tartotta a lépést a nagyokkal. Sőt! Kováts Nóra elsüllyesztett két triplát is, így járt a vastaps a Szegednek. Az utolsó percben is jól tartották magukat a Dokics-tanítványok, esély volt húsz ponton belülre kerülni. Ami igazán örömteli dolognak számított, hogy a szegedi játékosok közül mindenki szerzett pontot, ez pedig a Sopron ellen nem kis teljesítmény. A vége magabiztos MKB-Euroleasing győzelem, 81–57.

Zseljko Dokics: – Hihetetlenül gyengén kezdtünk, és ez döntőnek bizonyult. Sajnálom, hogy néhány meghatározó ember a tudása alatt játszott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick K. O. a Nyíregyházának

Az ősszel nagyon gyenge teljesítménnyel, csak 22–18-ra nyert a Pick Szeged Nyíregyházán.… Tovább olvasom