Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Klubcsapatok kupája

Labdarúgás - Lapunk kezdeményezésére és további négy támogató segítségével egy napra egy helyre hozzuk össze Szeged valamennyi labdarúgócsapatát: augusztus 1-jén az Etelka soron lesz a Szegedi Klubcsapatok Kupája.
Lapunk a szegedi labdarúgás tradícióit figyelembe véve, hagyományteremtő céllal, tettre kész társakkal karöltve – Szegedi Sport és Fürdők Kft., Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség, Rádió Plusz, FK 1899 Szeged – egy napra biztos egységessé teszi a város futballját. Az augusztus 1-jén (szombaton) az Etelka sori stadionban rendezendő Szegedi Klubcsapatok Kupája elnevezésű egész napos esemény nem csak emiatt egyedülálló a maga nemében, hiszen azon kívül, hogy egy napra a város összes csapata egy helyen verseng, ilyen kezdeményezésről nem is lehetett még hallani sehol az országban.

A tizenegy csapat (lásd keretesünket!) azonnal elfogadta az időpontot és a lehetőséget, mert az esemény remekül illeszkedik a felkészülésükbe. A Tisza Volán SC az első körben kiemelt lesz, míg a további tíz együttest a július 29-én 18 órától a HBH sörözőben tartandó sajtótájékoztatón vakon sorsoljuk egymás mellé. Az esemény három pályán zajlik majd egyenes kieséses rendszerben, de nem kell senkinek sem megijedni, ha már az első meccsén kikap, hogy nem lesz több dolga: a felsőházi mellett lesz alsóági helyosztó is – éppen a felkészülés és a több mérkőzés miatt. A 11-es rúgó bajnokságra pedig minden együttes két-két játékossal nevezhet, a győztes egy évig Szeged büntetőkirályának vallhatja magát.

A viadal teljes egészében, a nevezéstől a belépésig ingyenes – ez is jelzi, mekkora összefogás kíséri a rendezvényt.

A csapatok

A tizenegy együttes, amelyik részt vesz a tornán, a következő: Tisza Volán (NB III), SZVSE-Gyálarét, Tápé, Kiskundorozsma (mindhárom megyei I. osztály), UTC, Universitas, Szőreg (megyei II. osztály), FK 1899 Szeged, IKV-Alsóváros (megyei III. osztály), Gulyás csárda, Pázsit SE (Legenda Lajcsi-kupa megyei nagypályás torna).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krivokapics: menni vagy maradni?

Kézilabda - Három játékossal, Laluskával, Herberttel és Vadkertivel megegyezett a Pick Szeged… Tovább olvasom