Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Kőhalmi István: Kocsist imádta a közönség

Sportrovatunk szervezésében megválasztjuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Kollégáink egy harmincas listát hoztak létre, ebből választhatnak a szavazásra jogosultak. Az utolsó nyilvános szavazó Kőhalmi István, akinek személyes élményei kötődnek a listáján szereplőkhöz.
Sportrovatunk szervezésében megválasztjuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Kollégáink egy harmincas listát hoztak létre, ebből választhatnak a szavazásra jogosultak. Az eredményhirdetésre holnap kerül sor, ekkor derül ki, ki volt városunk legnépszerűbb futballistája. Az utolsó nyilvános szavazó Kőhalmi István, akinek személyes élményei kötődnek a listáján szereplőkhöz.

Az utolsó szavazat. Kőhalmi István, az egykori NB I-es labdarúgó voksol utoljára. A kőkemény bekk is „megizzadt", amikor arra kértük, hogy állítsa össze a legjobb tízes listáját.

– Nálam nem is lehet vitás, hogy Kocsis Lajos az első. Emlékszem, amikor Békéscsabán játszottam, Kocsis már Gyulán szerepelt. Három-négyezer néző volt minden meccsen a lelátón. Miatta jártak az emberek a pályára, akkora népszerűségnek örvendett. Sajnálom, hogy nem futott be nagyobb karriert, mert többre volt hivatott. Sándor Károly a második. Az egykori válogatott labdarúgó fedezett fel, és vitt az MTK-ba. Sokat köszönhetek neki, és zseniális futballista volt.

Kőhalmi István (jobbról) még Törőcsiknek (középen) is tud új viccet mesélni. Fotó: Karnok Csaba

Az első két voks gyorsan megszületett, utána egy kicsit gondolkodnia kellett a mindenki által csak „Kavicsnak" becézett labdarúgó.
– Lajos bácsit nagyon kedveltem, Kutasi Laci pedig, úgy gondolom, még ma is példakép lehet minden fiatal számára. Hatalmas szíve volt, nem ismert elveszett meccset. Orosházi és Gruborovics is a maga korában jó focistának számított, és Véber Gyuri is csoda dolgokra volt képes. Mészárosról sok jót hallottam, és Szélpál Lacinak is ott a helye a Top 10-ben.

Az utolsó szavazat

1. Kocsis Lajos (100 pont)
2. Sándor Károly (90 pont)
3. Baróti Lajos (80 pont)
4. Kutasi László (70 pont)
5. Orosházi László (60 pont)
6. Gruborovics Tibor (50 pont)
7. Véber György (40 pont)
8. Mészáros Károly (30 pont)
9. Szélpál László (20 pont)
10. Korányi Lajos (10 pont)

Kőhalmi, amikor megtudta, hogy ő az utolsó szavazó, akkor kicsit már jobban izgult.

– Jó dolognak tartom, hogy egy kicsit ismét előtérbe került a szegedi foci. Ez egy jó játék, és talán elismerés a múltnak, és egy biztatás a jövőnek. Sok jó játékos játszott Szegeden, illetve sok jó játékost adott a város az országnak, akik mindig szegedinek vallották magukat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végeredmény. Nem mondaná meg nekem?...

Eredményt hirdetünk!

Közel három héten át érkeztek szerkesztőségünkbe a szavazatok, küldték meg válaszukat a felkért emberek, hogy ők kit tartanak az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgójának. Hihetetlen izgalmak közepette folyamatosan dolgoztuk fel a beérkezett voksokat. Hiába gondolják sokan, hogy az első hely kérdése gyorsan eldőlt. Elárulhatunk valamit: tényleg az utolsó szavazatok döntöttek arról, hogy 1899-től napjainkig ki volt minden idők legjobb szegedi labdarúgója.

Szombaton eredményt hirdetünk. Kétoldalas összeállítással jelentkezünk lapunk Szieszta mellékletében. Megismerkedhetnek a végeredménnyel, és azokkal a „nagyágyukkal", akik a legjobbak között végeztek. Már csak egy nap, és kiderül, kire lehetünk a legbüszkébbek.

A harmincas lista

KAPUSOK
Gujdár Sándor
Mészáros Károly
Pálinkás József

VÉDŐK
Korányi Lajos
Gyuris János
Kozma Zoltán
Dr. Kürtösi László
Kutasi László
Portörő Gábor
Szélpál László

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Baróti Lajos
Gruborovics Tibor
Harangozó Sándor
Kocsis Lajos
Kotász Antal
Ladányi László
Orosházi László
Reményik László dr.

TÁMADÓK
dr. Hajós Imre
Hrepka Ádám
Kalmár György
Kozma Mihály
Nemes István
Kun Lajos
Nagy Antal
Pusztai László
Sándor Károly
Szabics Imre
Vass Ferenc dr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit MetalCom Szentes-győzelem a BVSC ellen

A Floriol női vízilabda OB I hétközi, 11. fordulójában a vártnál ugyan nehezebben, de begyűjtötte a… Tovább olvasom