Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Kolozsvári János: Fiatalok, hol az elszántság?

Makón a felnőtt labdarúgásban sikerek fűződnek a nevéhez, manapság pedig a MUFC utánpótlásában dolgozik. Mi lett vele? rovatunkban Kolozsvári Jánossal beszélgettünk a megyei, a makói és a magyar futballról.
Nagy a csend körülötte, pedig ugyanúgy a labdarúgásban dolgozik, mint a megyei pályafutása alatti negyven évben mindig. Hogy nincs előtérben Kolozsvári János (57), az annak köszönhető, hogy nem a felnőttekkel, hanem a Marosmenti UFC utánpótlásában ténykedik.

– Szakmai vezető a pozícióm, és az I. osztály Keleti csoportjában szereplő U14-es és az U15-ös csapat munkájában van szerepem az edzőkkel együtt, illetve elindult a kereskedelmi szakközépiskola sportosztálya is, ahová azok a fiatalok járnak, akik a MUFC-ban játszanak – sorolta Kolozsvári a feladatait. – Az ősszel volt két-három olyan hónap, amikor nagyon hiányzott a felnőttfutball, de amit abból látok, az elkeserít. Más kérdés, hogy negyven éve érkeztem a megyébe, egészen pontosan Szegedre, és sok mindent láttam, de még mindig tudnak újat mutatni a gyerekek. Néha én jobban akarom, hogy a fiúkból legyen valami, mint ők maguk. Nem látom bennük az elszántságot, a mindenáron akarást. Ám azért elvagyok velük, és belerázódtam a munkába is. Az U14 aránylag jól áll, a 16 csapat közül 13., míg az U15 15. A télen a Videoton elvitte Ponczok Norbertet, előtte pedig Babolek Zoltánt, ami jó, hiszen látszik a makói munka, csak azt sajnálom, hogy nem a megyében maradtak.

Kolozsvári János. Fotó: DM/DV
Kolozsvári János. Fotó: DM/DV

A szakembert ugyan több csapathoz is hívták, ám nem tágított az elképzelése mellől: egyelőre marad az utánpótlásban.

– Amikor Bozóky Imrével elkezdtünk dolgozni a Szeged 2011-gyel, az volt a cél, hogy a megyéhez kötődő játékosokból alakítunk csapatot. Ehhez képest már nem is a megyében játssza a hazai meccseit az együttes. Negyven éve vagyok a labdarúgásban, de olyan nem volt, hogy ne lett volna NB-s csapata a megyének. Érthetetlen. Az összefogás hiánya eredményezte mindezt. Kiút? Amíg nincs olyan támogató, mint például Győrben, Debrecenben vagy Pápán, addig nincs vagy kevés az esély, hiszen az önkormányzatok nem tudnak eltartani csapatokat. Egyébként is: erre a futballra ki adna pénzt? Nincs presztízs, így néző sincs – mutatott rá a magyar labdarúgás több, általa vélt gondjára is Kolozsvári.

A szakember nemcsak oktatja, hanem űzi is a labdarúgást.

– Alig várom a hétfőket, amikor én is rendszeresen futballozhatok. Igaz, másnap alig bírok felkelni, de ez nem számít, ha gurul a labda – jegyezte meg végül Kolozsvári.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye második, harmadik vonala

A kosárlabdától az asztaliteniszig. Tovább olvasom