Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Kolozsvári János lehet a Makó FC új edzője

A vártnál gyengébben szerepelt a Makó FC labdarúgócsapata az NB II keleti csoportjában. Az előző évad végén negyedikként végző együttes a tizenegyedik helyről várja majd a márciusi folytatást. De már Takács Zoltán edző nélkül, akinek a klub vezetése felbontotta a szerződését.
Takács (balról) és Csák útjai szétváltak. Fotó: Gyenes Kálmán
Nem ilyen őszre számítottak a makói focibarátok. A zöld-sárgák elmaradva a várakozástól, a tizenöt forduló alatt mindössze négyszer nyertek csak, háromszor ikszeltek, viszont nyolcszor kikaptak. A tíz szerzett góljukra huszonkétszer válaszoltak a vetélytársak. A gyenge szereplés áldozatául Takács Zoltán edző esett.

– Az elnökség értékelte az őszi szezont, és úgy döntött, hogy felbontja a tréner szerződését, amely 2007. június 30-án járt volna le – informálta lapunkat Ménesi Gábor, a Makó FC elnöke. – A fő kiváltó ok az eredménytelen szereplés volt, hiszen a minimálisan elvárt 8. helytől elmaradva, csak a 11.-en zártuk a szezont, két pontra a kiesést jelentő tizennegyedik pozíciótól. Pedig a vezetőség részéről az ősszel minden segítséget megkapott a szakmai stáb.

De a kulisszák mögött másról is suttogtak. Nevezetesen arról, hogy az elnök és a vezetőedző között megromlott a viszony.
– Nem titkolom, ez így történt – folytatta Ménesi Gábor. – Bizonyos dolgokban nem értettünk együtt, például a makói fiatalok csapaton belüli szerepvállalásával. Azzal persze én is tisztában vagyok, hogy nem egyedül Takács Zoltán a felelős az elmaradt eredményekért; az alkalmazandó szankciókat a játékosok elsősorban a pénztárcájukon érzékelik majd.

Felmerül a kérdés: január 15-én kinek a szakmai vezetésével kezdi el a Makó a felkészülést?
– Mivel kis egyesület a mienk, anyagiak híján sztáredzőket csillagászati gázsiért nem tudunk, és nem is akarunk alkalmazni – közölte a Ménesi. – Olyan edző jöhet csak szóba, aki ismeri a makói labdarúgást és kötődik is hozzá. Az elnökség felhatalmazott arra, hogy kezdjem meg a tárgyalásokat első számú jelöltünkkel, Kolozsvári Jánossal, aki korábban tizenöt éven át volt már a Makó trénere, az ősszel pedig a helyi U17-es utánpótlás gárdát edzette. Mellette szól, hogy ismeri a körülményeket, a játékosokat. A célunk: minél több lehetőséget adni a makói fiataloknak, ugyanis a jövő csapatát igyekszünk építeni. Vele biztosítva látnánk a folyamatot. A szakmai igazgató szerepkörében nem történt változás, a posztot továbbra is Csák Zoltán tölti be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri futások

Ha szilveszter, akkor futás. Így van már esztendők óta Csongrád megyében, és nem lesz ez másképpen… Tovább olvasom