Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kolozsvári János nem ijed meg a kihívástól

Csütörtökön újabb makói játékosokkal, így Tóth Imrével, Puskás Csabával és a kapus Czirbus Gáborral együtt mutatkozott be a Szeged 2011 stábjának új tagja, a Makó FC korábbi edzője, Kolozsvári János (55).
A szurkolók körében jogosan vetődhet fel az a kérdés, a Szeged 2011 edzői stábjában vajon mi lesz a munkamegosztás. Ami biztos: Kolozsvári Jánosnak, a Makó FC korábbi edzőjének van A licence, amely nélkül az NB II-ben nem lehet dolgozni, az edzéseket viszont csütörtökig Takács László irányította. Bozóky Imre, a klub elnöke azt nyilatkozta a sportnapilapban, hogy Kolozsvári lesz a vezetőedző.

– Egymás véleményére maximálisan hallgatva Takáccsal egyenrangúan irányítjuk majd a csapat munkáját. Ha pedig kell, felvállalom a döntéseink következményeit – mondta Kolozsvári.

Más város

A szakember hosszú évtizedeket töltött el Makón, ahol szinte kirobbanthatatlan volt alóla a kispad. Szeged azért más lesz, és nem csak azért, mert nagyobb város nagyobb lehetőségekkel.

– Tudom, hogy Szegeden mások az elvárások mind a szurkolók, mind a vezetők részéről. A vezetőedzőséget kihívásnak veszem, olyan vagyok, aki sosem ijed meg. Az anyagi helyzetük miatt a szüleim nem tehették meg, hogy akár csak egy biciklit is megvegyenek nekem, így amit eddig elértem, azt a munkámnak köszönhetem. A futball olyan, hogy egyszer fenn vagy és tapsolnak neked, aztán meg alulra kerülsz és szidnak. Nem lehet mindig a fényben, a pompában tündökölni, főleg mert a játékos csinálja az edzőt. Így aztán nem készülök olyan hosszú edzősködésre, mint Makón, de azt ígérem, keményen dolgozunk majd. Sajnos azonban egy hónap mínuszban vagyunk, így akár ki is bújhattam volna a felelősség alól. De mint mondtam, érdekel a kihívás – vélte a Lima becenévre hallgató tréner.

Kolozsvári János Ferencz gyúróval egyeztet. Fotó: Karnok Csaba
Kolozsvári János Ferencz gyúróval egyeztet.
Fotó: Karnok Csaba

Dávodról Szegedre

 Kolozsvári a Bács-Kiskun megyei Dávodról érkezett Szegedre.

– Negyven éve, 1971-ben kerültem Szegedre, a Déri kollégiumába. Végigjártam a futballranglétrát az ifjúsági kettőtől az ifi egyen és a tartalékcsapaton át az NB I-es felnőtt keretig. A fiatal éveim miatt így érzelmileg kötődöm Szegedhez. A futball mindig is lényeges volt az életemben, az más kérdés, hogy olyanok a körülmények a városban, amelyek nem méltóak a múltjához. Az egyik szemem éppen ezért nevet, hiszen egy álmom teljesült a vezetőedzői poszttal, igaz, Keller József és Dzurják József mögött következtem a rangsorban, a másik szemem pedig sír, mert a több mint húsz játékosnak csak egy félpálya áll a rendelkezésére – tette hozzá.

Bent maradhatnak

A tréner csütörtökön csak figyelte az edzést.

– A szurkolók azonnal eredményt szeretnének, de ahhoz sok-sok pénz kellene. Az volna az igazi, ha minél több drukker jönne ki a hazai meccseinkre. Olyanra azonban nincs szüksége a csapatnak, aki rossz indulatból látogat ki. Most nem messziről jött emberek alkotják az együttest, így nem lehet akadálya, hogy a szurkolók szeressék. Nekem is változnom kell, hiszen az élet maga az örök megújulás, de van, amihez ragaszkodom. A sorolásunk? Lehetett volna jobb is, hiszen előbb az NB I-ből kiesett Szolnokhoz megyünk, majd az NB I-be tartó Mezőkövesd jön. Még nem látom a csapat összetételét, de a bennmaradás, a 8–12. hely látatlanban is elérhető cél – jegyezte meg végül Kolozsvári János, a Szeged 2011 vezetőedzője.

Olvasóink írták

 • 3. kgb696 2011. július 25. 21:49
  „Kinek mi a véleménye, szerintem nem jó edző..
  Annyiban jó ez a Makónak, hogy ő nem lesz többé Makón, és bízom benne, ez örökre tart!”
 • 2. jha 2011. július 22. 22:06
  „Jó edző, sajnálom, hogy Szeged ellpota Malóról, de kívánom, hogy legyen sok sikere a Tisza partján is! Hajrá Lima!”
 • 1. Jorgosz 2011. július 22. 13:40
  „Sok sikert a csapatnak. Én nem hiszem, hogy a csapat szerethetősége csak azon múlik melyik játékos hol született.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei futballkörkép: mozog a focipiac

Egyre több csapat áll újra munkában, zajlik az átigazolási szezon: zuhanyhíradó a Csongrád megyei… Tovább olvasom