Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Komoly átalakulás előtt a Csongrád megyei foci

Szeged - A Szeged étterem teraszán sajtóbeszélgetésre invitálta az újságírókat Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei területi igazgatója. A téma a megye futballja, amely komoly átalakulás előtt áll.
A 2012–2013-as bajnoki szezon után a nemzeti bajnokság alaposan átalakul. Az NB I-ben 16 csapat küzd, egy csoportos lesz az NB II, és három csoportot alakítanak ki az NB III-ban.

– Úgy gondolom, hogy az átalakulásnak köszönhetően magasabb lesz a színvonal a negyedik ligában, azaz a megyei I. osztályban. Markánsabb lesz a pontvadászat. A következő idényben a megyei I. és a II. osztályban is 16-16 csapat szerepel majd. Ha minden jól alakul, a megyehárom három csoportos lesz, és rájátszást is tervezünk, azonban alaposan meg kell fontolni, hogy milyen legyen – sorolta a szakember.

Csongrád megye üde színfoltja a magyar felnőtt, azon belül is az amatőr labdarúgásnak. A többi megyében az a tendencia, hogy csapatok eltűnnek, itt azonban új csapatok szerveződnek, régiek pedig visszatérnek.

Zokogni azért nem kell a megyei foci miatt, de tény: máshogy lesznek jövőre a megyebajnokságok. Illusztráció: Karnok Csaba
Zokogni azért nem kell a megyei foci miatt, de tény: máshogy lesznek jövőre a megyebajnokságok. Illusztráció: Karnok Csaba


– A Legenda-kupából hat csapat jelezte indulási szándékát a megyei III. osztályban. A Tápé II., az Ópusztaszer, a Pázsit, a Derekegyház, a Pitvaros, és a Bács megyei Balatoszállás is szeretne rajthoz állni. Erre van lehetőség, hiszen a Bács megyei együttes kérheti, hogy nálunk indulhasson. Nagy valószínűséggel újraéled a futball Klárafalván, Dócon, Pusztaszeren, nevez a Kistelek II. és a Balástya II. is, illetve a közelmúltban újraszerveződött a legendás Móravárosi Kinizsi. Ha minden jól alakul, akkor 37–39 harmadosztályú csapat lehet Csongrád megyében. Ez mindenképpen örömteli – vélte Nógrádi Tibor.

A hét végén zárul a megyei I. és II. osztály. Nem mindennapi izgalmak várhatóak az utolsó fordulóban.

– Ebben is sikerült előrelépnünk, hiszen minden osztályban a bajnoki címért és a kiesés elkerüléséért hatalmas harc folyt az utolsó pillanatig. Szomorú volt látni a balástyai focisták sírását, hiszen kiestek a megyeegyből, és Miskolczi tanár urat is megpillantani, hiszen lehet, hogy az Universitas kiesik a megyekettőből. A Mórahalom szeretne feljutni az NB III-ba. Szombaton dől el a bajnoki cím. Ha a bajnokfelkerül, akkor két kieső lesz a megyei I., négy a II. osztályból. Ha a bajnok nem vállalja az NB III-at, akkor három búcsúzik az I. osztálytól, öt a kettőtől. Izgalmas hétvége elé nézünk megint – fejezte be a mondandóját Nógrádi.

Olvasóink írták

 • 5. stevestone 2012. június 12. 13:18
  „A kiesők számát nem menet közben emelték, hanem már korábban kiadták a versenykiírást a következő, azaz a 2012-2013-as évadra.”
 • 4. bpityu 2012. június 12. 11:54
  „Ez az idény ezzel a kiírással (szabályzattal) indult el, menet közben a kiesők számát háromról felemelni nyolc-tíz csapatra (az NB2 létszáma megfeleződik!) az nem korrekt eljárás. Így aki továbbra is a második osztályban akar szerepelni, annak van lehetősége (ideje!) megerősíteni a keretét.”
 • 3. Együgyű 2012. június 12. 09:11
  „,,Komoly átalakulás előtt a Csongrád megyei foci"
  Akkor a sikert sikerre halmozó Szeged 2011 bent marad az NB II-ben?
  ,,A 2012-2013-as bajnoki szezon után a nemzeti bajnokság alaposan átalakul. Az NB I-ben 16 csapat küzd, egy csoportos lesz az NB II, és három csoportot alakítanak ki az NB III-ban."
  A fent említett szezonban mehet a susmus, és a suska? Mért nem a mostani szezon után történik az átalakítás? Egyeseknek a mostani széljárás nem kedvez?
  Hányadik ez a megújulás 22-év alatt. Akkor mehet továbbra is a korrupció az elkövetkező egy évben is?
  Sok sikert az anyagi megújuláshoz!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek!
  OFF.”
 • 2. Jorgosz 2012. június 11. 23:15
  „Üde színfolt a magyar labdarúgásban? Ember!!! A megyei bajnok szökőévenként vállalja az NB3-at. Miről beszél?”
 • 1. kötekedő 2012. június 11. 20:24
  „Végre! Már oly régóta mondogatom, hogy egy csoportos NB2 kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi mester, váci és bajai evezős együtt megy Londonba

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE evezőseinek edzője, Dani Zsolt irányításával olimpiai induló a Hirling Zsolt (Vác), Varga Tamás (Baja) könnyűsúlyú kétpárevezős egység. Tovább olvasom