Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Könnyű kezdés, könnyű befejezés: Debrecen-Szeged Beton 7-9

Gólzáporos első játékrész után csak az utosló negyedben nyerte meg a Debrecen elleni idegenbeli rangadóját a Szeged Beton együttese a Vodafone férfi vízilabda OB I 1. fordulójában.
Debreceni Fujitsu - Szeged Beton VE 7-9 (4-4, 1-3, 1-0, 1-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I 1.forduló
Debreceni sportuszoda, 800 néző. Vezette: Juhász Gy., Kun Gy.

Debrecen: Mitrovics - Bugaychuk 1, Varga T. 1, Misics 3, Vindisch, Létay 2, Tóth I. Csere: Halek, Kistamás, Apanasenko,Létay, Hegedűs I., Misics, Simon, Nébald. Edző: Gyöngyösi András.

Szeged Beton: Baksa - Younger 1, Kiss 2, Bálint, Molnár T. 4, Somogyi, Hegedűs. Csere: Török, Lehmann, Varga P., Kayes 2, Juhász Zs., Turzai. Edző:Vincze Balázs.

Emberelőny: 9/3 ill. 11/5.

Kipontozódott: Bálint (17. perc), Bugaychuk (32. perc).

Sárgalap: Vincze Balázs (30. perc)

Vincze Balázs: A tavalyihoz képest nem egyes részekbe, hanem mindenbe belenyúltam a saját elképzelésemnek megfelelően, ezért ment az elején olyan jól az emberelőny például. Persze ha akkor a védekezés, a mérkőzés végén a támadás jobban működik, akkor sokkal nagyobb arányú lehetett volna a győzelem. Molnár Tamás 4 gólja nagyon kellett, de nem szeretném csak őt kiemelni, hiszen az egész csapat nyerte meg a mérkőzést.  

További eredmények: Kaposvár-Groupama Honvéd 6-14, PVSK-Füszért-TEVA-Vasas UNIQA 10-13, BVSC-FTC 8-9, OSC-ZF-Eger 5-9.

4. negyed (1-2)

8. perc:
Létay ijesztget, majd lő. Bent is van. 7-9. 10. gólját is megszerezhette volna a Szeged, de Lehmann ejti el a labdát. Páros kiállítás a végére, Létay majd Kiss Csaba lövi mellé a labdát, a mérkőzés végén marad a 7-9.
 
7. perc: Megint kontra a vendég oldalon, de nem tudnak mit kezdeni a támadásokkal a hazaiak. Megindul a Szeged, de Vincze Balázs időt kér.

6. perc: Kontra a szegedi oldalon. Kikéri a bíró a labdát, Varga Tamással kerestetik meg a sapkáját. Létaynak rövid az átadás, Somogyi hozza el a labdát.

5. perc: Háromgólosra nő a vezetés, Kayes emelkedik ki Kiss átadására, szépen húzza be. 6-9. Újabb emberelőnyös bomba a debreceni oldalon, de Baksa megint remekel.

4. perc: Baksa a legjobbkor! Misicshez jön a passz emberelőnyben, de a szegedi kapus kirobban a kapujából.

3. perc: Kiss Csaba vágja be messziről. Mivel nem volt egyértelmű jelzés, hogy gól-e, a kipattantót még Younger is beteszi. 6-8. Fórban a Szeged, de a beadás magas Molnárnak, Vindisch hozza el a labdát.

2. perc: Bugaychuk lövését tolja ki Baksa, marad a hazaiaknál a labda. Egészen addig, amíg Varga Tamásnál nem fújnak kontrát.

1. perc: Török ér szerencsétlenül a labdához, így a Debrecenhez pattan a a labda. Varga Tamás lövi jócskán mellé, majd Molnár lövését szedik le a hazaiak.

3. negyed (1-0)

8. perc:
Kontra a szegedieknél, Somogyitól veszik el a labdát a bírók. Blokkba vágja a labdát a Debrecen, Baksa még felíveli, de Molnár nem jut már el a lövésig.

7. perc: Molnárnak megy a passz centerbe, de Mitrovics fejjel védi a rövid sarkot. Zoufal távolról, ez is kapufa.

6. perc: Varga Tamás viszi víz alá a labdát, így a gól nem is gól. Somogyi és Hegedűs úszik meg, végül az előbbi vállalja el, de fölé. Marad nálunk a labda, jön a fór, időt kér Vincze Balázs.

5. perc: Mitrovicsnak is megvan az első igazi védése, sarokdobással jön a Beton. Somogyi harcolja ki a fórt, a bomba csak a kapufát éri.

4. perc: Létay a kapufára vágja, a fölsőről vágódik a gólvonalra, de nincs gól. Apanasenko távolról, Baksa tolja félre a labdát.

3. perc: Török vágja a blokkba a labdát, Létayról pattan ki a félpályáig. De legalább marad nálunk a labda. Turzai nézi ki magának a helyet, de jócskán fölé.

2. perc: Vindisch adja át Varga Tamásnak a labdát, nem is tétovázik sokat, neki is megvan az első gól. 6-7.

1. negyed: Török hatalmas elánnal veti rá magát a labdára, megszűnt az emberhátrány. Gyorsan elveszti a labdát a Szeged, jöhetnek a hazaiak. Molnár halássza le a beadást.

2. negyed (1-3)

8. perc:
A sérüléséből visszatért Lehmann szállít egy emberfórt, Kayes lövi a blokkba a labdát. Hirtelen lett vége a negyednek, az óra kedve szerint vicceli meg az embereket. Nagy jelentősége van, hogy ki hozza el a labdát, ha a Debrecen, akkor emberelőnyben támadhatnak.

7. perc: Younger is feliratkozik a gólszerzők közé, távolról lövi ki a bal alsó sarkot, fórban. 5-7. Előnyben a DVSE, időt is kérnek a hazaiak. Létay lövi a blokkba a labdát, a kipattanót leszedik a szegediek.

6. perc: Vindisch is bepróbálkozik, de Baksa ezt is leszedi.

5. perc: Molnár csinál hülyét a debreceniekből, 1 másodperc telik el a kiállításból, amikor Molnár húzása a kapuban landol 5-6. Bugaychuk a szélről, de Baksának ez gyerekjáték. Megúszik a Szeged, de nem tudnak meglépni kettő góllal.

4. perc: Misics hoz egy kiállítást, majd jön tőle a bomba is, de Baksa bravúrral hárít.

3. perc: Létay lelkes, de megint elpattint a kapu mellett. Kayeshez alig jut el a labda, de mire megfogná már a Debrecennél köt ki.

2. perc: Elveszik a Szegedtől a labdát, a vezetésért támadhatnak a hazaiak. Hegedűs és Somogyi védekezik jól, szép a szerelés. Jöhet a Beton. Páros kiállítás, Bálint és Hegedűs I. mehet pihenni.

1. perc: Vindisch és Török egyszerre ér a labdához, az elpattanó játékszerre a szegediek vetődnek gyorsabban. Jön is gyorsan a fór, és persze Molnár gólja is. 4-5. Misiccsel nem tudunk mit kezdeni, ami nálunk Molnár,az a Debrecennek Misics. 5-5.

1. negyed (4-4)

8. perc:
Misics centerben, Kiss és Török között nem volt meg az összhang, megint egyenlítenek a fehérsapkások. 4-4. Juhász ejtését szedi le Mitrovics, Létay pedig elpattint a kapu mellett. Az első negyedben 4-4.

7. perc: Vindisch adja meg Misicsnek, de csak a kapufát éri a lövés. Még jó! Kayes centerben, jön is a bejátszás, meg a hatalmas gól. Megint vezetünk! 3-4.

6. perc: Bugaychuk lóbál a messzeségben, de azért mégse volt olyan távol, hogy ne tudjon egyenlíteni. 3-3.

4. perc: Micsoda gól?! Molnár úszik meg, majd pazar gólt lő, újra. Már kettőnél jár. 1-3. Létay távolról, ezt a bírókon kívül senki nem látta bent, de megadják. 2-3.

3. perc: Molnár Tamás is beveszi Mitrovics kapuját, megint emberelőnyből találunk be. 0-2. Misics is fórból, megvan a Debrecen első gólja. 1-2.

2. perc: Meg is van az első gól, Kiss Csaba értékesíti az első fórt. 0-1.

1. perc: Az ex-szegedi Vindisch hozza el a labdát, a hazaiak kezdhetik a találkozót. Az uszoda már zúg. Nem jut messzire a támadás, Molnár próbál meg megúszni, de gyorsan megállítják a debreceniek. Áll a játék, ugyanis az óra nem hajlandó elindulni. Kézi időméréssel folytatódik a mérkőzés, se a támadó-, se a nagy óra nem múködik.

18.15: Varga Tamásnak letelt az eltáltiltása, így a magyar kupa balszerencséje után már itt van a vízben. A szegediektől az orrcsonttöréssel szenvedő Kunac hiányzik, viszont Lehmann már bevethető. 

18.00:
Több százan hangolnak már a debreceni uszodában. Már zajlik a bemutatás, a pazar uszodán kívül valóban, a szurkolók is első osztályúak. Még 10 perc, és kezdődik a rangadó.

Igazi csemegének ígérkezik a szombat esti Debrecen-Szeged Beton találkozó, hiszen amellett, hogy a hazaiak edzője, Gyöngyösi András pár éve még a Szegedet edzette, a Tisza-partiak jelenlegi edzőjével, Vincze Balázzsal baráti kapcsolatot ápol, hiszen éveken át együtt játszottak a válogatottban.

A debreceniek nem titkolt szándéka, hogy meglepetést okozzanak, és valljuk be, a rendre kilátogató ezer körüli nézősereggel akár reális is lehet ez az elgondolás.

A Szeged viszont az elmúlt hétvégén a BL-ben megmutatta, mire is képes, igazi nyerő szériában vannak a fiúk. Ettől függetlenül nem árt, ha felkötik azt a bizonyos fehérneműt, hiszen nem lesz könnyű dolguk.

Olvasóink írták

  • 1. zehn 2011. október 01. 19:04
    „Remélem a város vezetői is nézik a mérkőzést. Legalább azt is látják, így kell kinézni egy nagyváros sportuszodájának. Nem cirkuszi sátor!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick-Kiel: tizenkét gólos vereség, vastaps 26-38

A THW Kiel a második játékrészre felőrölte a Picket, amely ennek ellenére vastapsot kapott közönségétől. Megérdemelten. Tovább olvasom