Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Körtvélyessy számított rá, hogy megfürdetik

Vízilabda - Szerda este, a LEN-kupa megnyerésével fennállása legnagyobb sikerét érte el a szegedi férfi vízilabdasport, sőt Szeged sportja. A Beton csapatának elnökével, Körtvélyessy Péterrel az örömittas, átmulatott éjszaka után beszélgettünk.
– Hogy telt az éjszakája? Tudott aludni?
– Méghozzá prímán! A meccs után a csarnok bemelegítőtermében tartottunk egy kis ünnepséget, majd játékostól, hozzátartozóstól, vezetőstől 23 óra felé átmentünk a No 1. söröző és pubba. Mindenki remekül érezte magát, természetesen én sem voltam kivétel. Hajnal kettő felé kerültem ágyba.

– Tévedek, amikor azt gondolom, most ön a világ legboldogabb klubelnöke?
– Maradjunk annyiban, rettenetesen boldog és büszke vagyok, hatalmas dolgot vitt véghez a csapat.

– Korábban akadtak problémái a szívével. Ami azt illeti, a szerda esti ütközet nem biztos, hogy használt neki...
– Gyorsan lekopogom, most szerencsére nem rakoncátlankodott. Pedig volt bőven fordulat, csavar a mérkőzésben. Az elején, amikor elhúzott a Panioniosz két góllal, még egyáltalán nem idegeskedtem, akkor meg pláne nem, amikor mi léptünk el 9–5-re. Utána kezdődtek a problémák, a hosszabbítás első fele után már 9–9 állt az eredményjelzőn. Megjegyzem, ebbe kicsit a bírók is belejátszottak, na mindegy, a lényeg, hogy bár megijedtem, mégsem temettem az együttest. Milyen jól tettem, mert káprázatos utolsó három percet produkáltak a fiúk! Tökéletesen bevált Kásás mester zseniális húzása: bár szeretett volna visszamenni játszani Milos Korolija, Zoli nem engedte, helyette Varga Pétert küldte centerezni. Pepe kiharcolt egy ötméterest, dobott egy akciógólt, és gólra váltott egy fórt. Mindezt három perc alatt! Aztán még a büntetők is ott voltak, de hála istennek, jól vizsgázott a szívem.

At elnök is tudja már, hogy ruhástól igazi az örömfürdés. Fotó: Schmidt Andrea
Az elnök is tudja már, hogy ruhástól igazi az örömfürdés.
Fotó: Schmidt Andrea

– A kupa, majd az érmek kiosztását követően önszántából került a vízbe, vagy „merénylet" áldozata lett?
– Tény, valamelyik játékos kicsit megbillentett, de ez nem volt akkora lökés, ha akartam volna, nem vágódok a vízbe. De akartam! Jólesett! Meg valahol számítottam is rá, hiszen így készültem, eleve hoztam magammal váltóruhát.
Lehet kérdezni

Ma delmagyar.hu vendége lesz Kásás Zoltán és Varga Tamás. A LEN-kupa-győztes Szeged Beton edzője és csapatkapitánya 13.30-tól válaszol kérdéseikre.


– Mire gondolt a hűs habokban?
– A mérhetetlen örömre. Meg arra is, hogy bár személy szerint nekem egyetlen játékos sem mondta, de a mozdulataikból, a gesztusaikból azt vettem észre, engem is a diadal részesének tekintenek.

– Amikor 2003 februárjában beszállt a pólóba, ilyen sikerről álmodott?
– Akkor még az volt a cél, hogy a szegedi póló fennmaradjon, ne haljon meg. Később már stabil élcsapattá szerettünk volna válni, azok lettünk. Az igazi nagy változást az jelentette, amikor beszállt a szponzorálásba a Hídépítő Zrt. Amióta ez megtörtént, azóta vártunk nagy, hangzatos sikerre. Most megjött! Itt emelném ki, rendkívül fontosnak tartom, hogy csapatunkban szerepelnek szegediek – Varga Péter, Weszelovszky László, Éles Vilmos, Török Béla –, valamint vannak hozzánk került fiatalok – Baksa László, Juhász Zsolt, Kuncz Tamás –, az ő példájuk is azt mutatja, hogy mennyire fontos a jó utánpótlás-nevelő munka.

– A LEN-kupa-diadalt lehet überelni?
– Egyenletesebb teljesítménnyel igen! Teszem azt, ha nem is nyerjük meg még egyszer a LEN-kupát, de a sorozatban eljutnánk megint a négy közé, és a bajnokságban és a magyar kupában is mondjuk döntőt játszanánk.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. április 25. 09:42
    „Úgy legyen, Elnök Úr!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei sportműsor péntektől vasárnapig

Tovább olvasom