Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Kosárra való többpróbás érmek

A Csongrád megyei triatlon- és duatlonsport három lábon (Szeged, Hódmezővásárhely, Csongrád) áll, és az eredmények arról tanúskodnak, hogy még mindig rendkívül erős, stabil. A megyei szövetség, a hagyományokhoz hűen, a szegedi Pálma panzióban vont mérleget az 2005-ös esztendőről.
Sokéves hagyomány, hogy a szegedi Pálma panzió látja vendégül a Csongrád Megyei Triatlonszövetséget a záróvacsora ürügyén. A családias hangulatban megtartott összejövetelen Halászevics Péter titkár értékelte a mögöttük álló esztendőt, külön megemlítve a legnagyobb sikereket. A Csongrádi Idegenforgalmi SE (edző: Gyovainé Kósa Erika), a vásárhelyi Hód Triatlon SE (Szántó Lukács, Vári Dénes), valamint a szegedi Universitas SE és a Titán Triatlon Club (Farkas István, Balla Péter) sportolói minden jelentős (ranglistaviadalok és országos bajnokságok) versenyen rajthoz álltak, s a legeredményesebben az utánpótláskorúak és a szeniorok szerepeltek. Ők érték el a legszebb sikereket. Ezekből szemezgetünk.

Jók az ifjúságiak

A somogyszíli duatlon ranglistaversenyen a gyermek korcsoportban Farkas Lili 3., Fürtön Laura pedig 5. lett (a kiskörei triatlon ranglistát megnyerte), míg a ifjúságiaknál Kozári András a 3. helyen ért célba – mindhárman titánosok. Zalaegerszegen is duatlon ranglistaviadalt rendeztek, az ifjúsági korcsoportú Vári Ádám és Szántó Nóra (mindkettő Hód Triatlon) bronzérmes helyen végzett. Utóbbi tagja az országúti
Világbajnoki hatodik

Tavalyhoz hasonlóan ismét Laluska Zsuzsa (Titán Tritlon Club, Szeged), idén immár 18 évesen, érte el az esztendő legjobb eredményeit. A felsorolás élére az ausztráliai Newcastle-ben lebonyolított duatlon-világbajnokságon junior korcsoportban elért 6. helyezése kívánkozik, amely méltó folytatása a 2004-es Európa-bajnoki bronznak és csapataranynak. Ezenkívül első lett a karcagi, a somogyszíli, a kiskörei és a balassagyarmati ranglistaversenyen – az első kettő duatlon, a harmadik és a negyedik triatlon. A triatlon sprint ob-t az 5. helyen zárta. Jövőre a duatlon vb-t Kanadában, az Eb-t az olaszországi Riminiben rendezik. Mindkettőn szeretne indulni.  
kerékpáros válogatottnak is.

Bajnoki helyezések

A kis „felvezetés" után következzenek az országos bajnokságok! A kaszói duatlon sprint ob-n Varga Réka (serdülő korcsoport, Titán), Ferencz Ferenc (szenior, Titán) és Dezső Sándor (szenior, Hód Triatlon) szerzett aranyérmet, míg a gyermek leánycsapat ezüstös lett. Azt is illő megemlíteni, hogy „dupla Feri" még két triatlon ranglistaversenyt is az élen fejezett be. A Fadd-Domboriban rendezett triatlon sprint országos bajnokságon kevesebb babér termett: Kozári András 2., a szenior Farkas István 3. lett; igaz utóbbi a balassagyarmati triatlon ranglistán nem talált legyőzőre. Szintén Fadd-Dombori adott otthont az aquatlon ob-nek, melyet a serdülő Fehér Gergő (Titán) megnyert, bronzérmet vihetett haza Kozári és Varga. (A vb. 6. Laluska Zsuzsa eredményeit külön, keretesben tárgyaljuk.)

Meg kell még jegyezni, hogy a csongrádiak a triatlon és duatlon diákolimpiákon szép sikerekkel öregbítették szakosztályuk hírnevét, valamint Halászevics Áron (Universitas) idén elsősorban utcai futóversenyeken állt rajthoz és ért el dobogós helyezéseket.

Várják a nagyközönséget

A triatlonszövetség rendezőként – amint ezt már megszokhattuk – is jeleskedett. A KM Túra 2005 szabadidős rendezvénysorozaton több mint kétezer teljesítést regisztrálhattak a szervezők. Jövőre, áprilistól október 6-áig, ismét lehet próbázni, sorrendben a kerékpártúra, a gyalogtúra, a Maty-éri átúszás, a Csavarker-triatlon, a KM-duatlon és a Pick utcai futóverseny vár a vállalkozó kedvűekre. És a fődíj ismét egy kétszemélyes afrikai utazás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla Első Beton-öröm

Telt ház előtt fejeződött be az újszegedi sportcsarnokban lapunk a Szeged Városi Sportigazgatóság… Tovább olvasom