Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

Kovács a Dunaferr női csapatát választotta

Kovács Péter, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának trénere a szombati bajnoki mérkőzés után bejelentette, hogy az új bajnokságban a Dunaferr női csapatának szakmai vezetője lesz. Bár még nem írták alá a szerződést, de szóban hároméves terminusban egyeztek meg.
– Ha arra gondolunk, hogy novemberben válságstáb alakult a Pick Szegednél a csapat rossz szereplése miatt, akkor nem meglepő a bejelentése. Azonban nem tartja korainak ennek a döntésnek a nyilvánosságra hozását? – kérdeztük a világválogatott kispadján is rendszeresen helyet foglaló szakembertől.
– Persze, hogy nem, hiszen már régóta érlelődött bennem a távozás gondolata. Amikor egyesek farkast kiáltottak, akkor is kikapartuk magunkat a gödörből, hiszen csoportmásodikként jutottunk a BL nyolcaddöntőbe, legyőztük a bajnokságban a Veszprémet, s azóta is mindig győztesen hagytuk el a pályát.

– Mikor határozta el magát, hogy klubot vált?

– Már akkor, amikor Ciudad Realban közölték velem, hogy a bajnokság végéig én maradok az edző, de utána már nem garantálják ugyanezt. Amikor Csömörön játszottunk, akkor tárgyaltam a klubvezetéssel, s azt mondták, ha bajnok lesz a csapat, akkor maradhatok. Hát én nem olyan ember vagyok, hogy kitegyem magam egy bizonytalan állapotnak. Én a kézilabdáért élek, s a jövőmet is ezen a téren képzelem el. Szeretem a kihívásokat is, de azért elvárom, hogy bizonyos kereteket tartsanak be velem szemben.

Kiszemeltek

Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke kijelentette, hogy Kovács Péter bejelentésével nekik is fel kell gyorsítaniuk az utód megtalálását. A hírek szerint négy szakember közül kerül ki az utód: Dragan Djukics, Kiss Szilárd, Mocsai Lajos, valamint Zoran Kurtes, a szerb bajnok Vojvodina mestere. 
– Amikor Szegedre jött, azzal támadták a drukkerek, hogy női edző, hiszen a juniorválogatott három korosztályával nagyszerű eredményeket – világbajnoki 2. és 4., valamint Eb második hely – ért el. Most Dunaújvárosban nem mondják, hogy férfi edzőt minek hoznak?

– Nem hallottam róla. De a mostani Dunaferrből legalább hat, hét játékos megfordult az általam vezetett válogatottban is. Amikor pedig a szövetségben szakfelügyelőként dolgoztam, minden férfi és női csapatot nagyon jól ismertem.

– Az a hír járja, hogy egy kicsit megrendült a dunaújvárosi csapat anyagi helyzete. Vagy a tárgyalás során mást tapasztalt?

– Ha azt mondják, most rosszul áll anyagilag a csapat, s majd jövőre várhatóan jobb lesz a helyzet, akkor elgondolkodtam volna az ajánlaton. De a vezetők azt mondták, hogy a vasgyár ukrán tulajdonosával megegyeztek, s biztosítottak az anyagiak a zavartalan munkához.

– Ha visszatekint: elégedett a szegedi eredményekkel?

– Még lehetek, hiszen nincs még vége a bajnoki évnek. Akár bajnoki aranyat, vagy Magyar Kupa győzelmet is arathatunk. Nekem június 30-ig a Pickhez szól a szerződésem, s teljes erőmmel és tudásommal a sikerért dolgozom tovább. Egyébként arra büszke vagyok, hogy az elődömnél, Dragan Djukicsnál én jobb eredményeket értem el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már két szegedi úszó az Európa-bajnoki csapatban

Az országos felnőtt úszóbajnokság második napján Szél Friderika (SZUE) 100 méter gyorson megvédte… Tovább olvasom