Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Kovács Ádám világbajnokot vert

A szegedi világkupa után az olaszországi Milánóban is győzött a kick-box light-contact kategória 63 kilogrammos súlycsoportjában a szegedi Tigers KBSZSE 20 éves fiatalja, Kovács Ádám, aki világ- és Európa-bajnokot vert.
A divat olasz fővárosában, Milánóban rendezett második kick-box-világkupa light-contact szakágában a 63 kilogrammos súlycsoportban a 16 induló között két ember volt kiemelve: az egyik az orosz vb-első Alexander Bakirov, a másik a szegedi Kovács Ádám. A Tigers KBSZSE 20 éves versenyzője az első körben egy svájcit egyhangú pontozással, a következő körben egy olaszt szintén így vert meg, így jöhetett a döntő – a szervezők jól érezték, hogy Kovács és Bakirov között.

– Azt tudni kell, hogy az orosz a súlycsoport jelenlegi világ- és Európa-bajnoka. Eddig háromszor mérkőztem vele, ám ez az első összecsapás, amelyet én nyertem meg. Először Szkopjéban a felnőtt vb-n az első körben, a nyolc közé jutásért, aztán tavaly a milánói világkupán szintén az első körben, harmadszor pedig tavaly a bukaresti kick-light Európa- bajnokságon kaptam ki tőle. Jól ismertem, így alaposan fel tudtunk készülni Dancsó Zoltán szövetségi edzővel a meccsre. Az orosz mindenben erős, és ez nem túlzás: nagyon jó a lába és a keze is, de megtörtem, mert fejben felkészültem, jól éreztem a távolságot, az ütemet. Kézzel nem is bírt eltalálni, lábbal talán ha kétszer sikerült neki. Ez még azért kevés lett volna a győzelemhez: Dancsó Zoli tartotta bennem a lelket, valamint jót tett, hogy az érettségi miatt kevesebbet versenyeztem, így hiányzott az események hangulata, a versenyszellem – mesélt Kovács Ádám.

A Tigers 20 éves sportolója, Kovács Ádám (balra) megnyerte súlycsoportját a milánói világkupán. Fotó: Karnok Csaba
A Tigers 20 éves sportolója, Kovács Ádám (balra) megnyerte súlycsoportját a milánói világkupán.
Fotó: Karnok Csaba

A szegedi harcos ezzel a világranglista első két helyezettje között található. A következő feladata itthon következik: szeptember végén rendezik a light-contact magyar bajnokság döntőjét, ahol a hazai ranglista első négy helyezettje indulhat.

– Négy éve, 16 esztendős korom óta felnőtt válogatott vagyok, így van már rutinom az ilyen jellegű finálékban. Ha nyerek, mehetek a törökországi Antalyába, a világbajnokságra, ahol jó lenne megint csak a döntőben találkozni az orosszal – vélekedett a Tigers sportolója.

Kovács Ádám várhatóan elhagyja Szegedet, de a klubját nem: Budapesten vagy Szombathelyen folytatja felsőfokú tanulmányait. A fővárosban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezett, míg a vasi városban a testnevelőedzői szakon sokat jelenthet az emelt szintű, 88 százalékos testnevelés-érettségi.

– Kikerülök édesapám, egyben edzőm, Kovács Sándor kezei közül, hiszen például Budapesten a szövetségi kapitány Zrínyi Miklóssal készülhetek. Talán egy kis változatosság jól is jöhet a jövőm szempontjából – vélte végül Kovács Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth László visszatért, ő lett a Hungerit edzője

Pozitív választ adott az az edző, akit legutóbbi beszámolónkban említettünk, és még nem akartak… Tovább olvasom