Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Kovács Katalin elhagyta Fábiánnét

Kovács Katalin tizánhárom esztendő közös munka után elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint. Az olimpiai bajnok kajakos nem kívánta kommentálni a döntését.

A hét végén Milánóban Európai címet szerzett klasszis kedden este jelentett be, hogy alig három hónappal a pekingi olimpiai játékok kezdete előtt elköszön eddigi edzőjétől, Fábiánné Rozsnyói Katalintól.

Az olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa duó közösen, Szegeden készül a Világkupára.

- A váltás jót tehet a duónak, mert így nyugodtan tudnak készülni a szegedi Világkupára, Natasának nem kell Szolnokra utazgatnia az edzések miatt. Kovács Kati Sári Nándorral folytatja a felkészülést, aki folyamatosan egyeztet majd Vécsi Viktorral, Natasa edzőjével, hogy megbeszéljék a legfontosabb teendőket - mondta el Petrovics Kálmán a Démász Szeged Vízisport Egyesület igazgatója.

A friss EB-győztes Kovács Katalin a milánói kontinensbajnokság után jelentette be a szakítást
A friss EB-győztes Kovács Katalin a milánói kontinensbajnokság után jelentette be a szakítást.
Fotó: Karnok Csaba

A férfi kajakosoknál is történt egy meglepő váltás: a hosszú pauza után visszatért háromszoros olimpiai bajnok, Storcz Botond kikerült a négyes hajóból, helyére a 2006 világbajnokságon aranyérmet szerzett csapat szegedi kiválósága, Gyökös Lajos ülhet. Storcz a váltás ellenére nem vonul vissza egyesben mindenképpen rajthoz áll a júniusi szegedi válogatón.

- Lajos a Bakó-csoport megkeresése után hosszas mérlegelés után döntött a visszatérésről a négyes hajóba. Most a Vereckei, Kökény, Gyökös, Horváth négyes készül a Világkupára, de az indulásukhoz még szükséges a szövetségi kapitány engedélye, ugyanis a válogatón más összeállítású négyes szerzett jogot a Világkupára - mondta el Petrovics Kálmán.

Olvasóink írták

 • 9. Lexkikon 2008. május 25. 21:22
  „Nem tudom mit kell ebből ekkora problémát csinálni!
  Nem Kati néni áll a háttérben, hanem az, hogy a versenyzői nők!
  Női agysejtjeik vannak és tipikusan nőként viselkednek...
  Kati néni nélkül mindegyik versenyzője egy senki marad volna és senki nem foglalkozna most velük!”
 • 8. geysa 2008. május 21. 16:29
  „Nem zörög a harasz, ha nem sz*rik a paraszt. Nem véletlen volt Natasa kiválása sem a vén kurvától. Én ismerem az öreglányt, elviselhetetlen a modora, annyi bizonyos.”
 • 7. bubika_ 2008. május 21. 13:50
  „Nem ismerem egyikőjüket sem. De a hozzászólások gondolkodóba ejtettek. Miért kell szidni Kati nénit? Elértek egy eredményt. Nagyon sok gyakorlással, sok lemondással. Egy idő után elváltak útjaik. Nincs az megírva, hogy mindig egy tanárnál kell gyakorolni, edzésre járni.
  Ha a labdarúgó válogatott ennyit készült volna, már rég világbajnok labdarúgóink lennének, és milliós bevételeink a reklámból.
  :)”
 • 6. Kerecsen solyom 2008. május 21. 12:52
  „Teljesen igaza van Katinak. Fábiánné egy személyiség zavaros picsa. Majd rájön a szövetség is hogy ez már nem az NDK. Kétszer jobban fogok szurkolni Katinak mint eddig. Ők ketten Natasával több örömet szereztek nekünk Magyaroknak mint a labdarúgó válogatott az utobbi 20 évben.”
 • 5. lilik 2008. május 21. 12:25
  „Azért sokallnak be Kati nénitől,mert nem tűr el semmi ellentmondást,még a Kajakszövetséget is terrorizálja, elfelejti,h.ő edző és nem az atyaisten,amit magáról hisz.A versenyzői is rettegnek tőle, de akin uralkodni tud az nem mer váltani mert nincs női edzőben választék;Kati néni azt sem tűrné,h.rajta kívül vewtélytársa lenne.”
 • 4. syd 2008. május 21. 11:33
  „Sajnos nálunk egy edzőnek a sikert is meg kell magyarázni.Kati néni bizonyított, és nem hiszem , bárki ezt meg tudná csinálni.
  Janics Natasa világra szóló tehetség, ha Kati néni edzette volna, akkor min fél hajó hosszal legyőz mindenkit, mert Ő A LEGJOBB.
  Megkockáztatom, ha Kati néni lenne a futball válogatott edzője,
  előbbre tartanánk. Még egy régebbi kajakos-focis közös edzőtáborban Kőbán Rita kinevette a "FIÚK" edzésnek nevezett kocogását. Versenyfutásra hívta őket, de senki sem jelentkezett.Ma egy focistánknak napi 12 órában kellene labdával foglalkozni, hogy megközelítse Ronaldo szintjét.
  Ha versenyben akarunk maradni a kemény összehangolt munka, EGY edzőnél, és az KATI néni.”
 • 3. Velence 2008. május 21. 10:54
  „Az idő az edzőnőt fogja igazolni.Habár lehet,hogy az olimpia után befejezi,a szövetség "URAI" biztos örülnének neki.Hajrá Kati Néni!!”
 • 2. Carlo 2008. május 21. 10:26
  „igen így igaz, a Katinéni annyira akarja hogy neveltjei jók , s a legjobbak legyenek, hogy észre se veszi, hogy több kárt csinál, mint hasznot

  csatlakozom az előttem szólóhoz”
 • 1. No.6-Sy 2008. május 21. 09:57
  „Csak helyeselni tudom a lépését és a legjobbakat kívánni neki a jövőre nézve, minden téren. Minden jel szerint Kati nagyon tehetséges ember, aki a tehetsége mellett sokat dolgozik azért, hogy sikeres legyen.

  Fábiánnéval láthatólag nagy gáz van, és a szomorú a dologban az, hogy ő lesz az utolsó, aki észreveszi - ha valahai is észreveszi. De mert egy edző rácsavarodott az egójára és a múltbéli sikereire, talán ne tegye tönkre a mostani tehetségeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged - Veszprém büntetőkkel 33-32

A Pick Szeged hihetetlen izgalmak közepette, büntetőkkel harcolta ki az ötödik mérkőzés jogát a… Tovább olvasom