Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Kovács összekovácsolta a Magyar Kupa-diadalt

Kovács Péter hároméves Pick-szerződése június 30-án lejár. A kézilabdás szakember tegnap búcsúzott szegedi barátaitól. De valószínűleg nem ez lesz az utolsó hasonló összejövetele.
Kovács Péter és a Magyar Kupa
Egyetlen edző sem álmodhat olyan befejezésről, mint ahogyan pontot tett Kovács Péter vasárnap kora délután a Pick Szegednél eltöltött három bajnoki évére. A bajnoki címért folytatott versenyfutásban csapata elbukott a cél előtt, de tegnapelőtt irányításával sikerült egy tizenhárom éves negatív sorozatot megszakítani: a Magyar Kupára ismét felkerült a Pick Szeged neve.

Amikor a szegedi drukkerek 2003-ban megtudták, hogy Kovács Péter foglalja el a talán túlzottan is népszerű Dragan Djukics edző helyét, enyhén szólva felháborodtak. A volt világválogatott már játékos korában sem volt szimpatikus a Tisza-partiak szemében. Amikor pedig bekövetkezett a Kővári Árpád szövetségi kapitánysága elleni puccs, akkor egy időben a nagy szegedi kézilabdás eseményeken a szövetséget mindig Kovács Péter képviselte.

A Pick Szeged szurkolóinak dühe pedig rá irányult. Így a munkába állása előtt szinte ellene fordultak. Amikor pedig kiderült, hogy ő rezzenéstelen arccal veszi tudomásul a játékvezetők ítéleteit, nem reklamál a játékosai ellen elkövetett durva szabálytalanságok miatt, nem ugrál fel a helyéről, nem veri a zsűri asztalát és nem ordítja le a játékosait, hanem megpróbál emberi hangon szólni a hibát elkövetőhöz, az ezerfejű cézár szinte kikiáltotta bűnbaknak, őt okolta azért, hogy nem sikerül letaszítani a trónról a Veszprémet. A szurkolói előítéletek odáig fajultak, hogy mérkőzés közben bekiabáltak neki, az interneten pedig állandóan kritizálták. A legnagyobb bűnének azt hozták fel, csak ül és nyugodtan rágózik. Bezzeg Dragan Djukics annak idején toporzékolt, majdnem hajba kapott az ellenfél edzőjével, kiabált, legyintgetett. Hogy ezzel mennyit ártott a csapatának? – az senkit nem érdekelt.

Kovács Péter szegedi edzőségének három éve alatt az együttes szerzett három bajnoki ezüstérmet. Háromszor játszott Magyar Kupa-döntőt, s abból kétszer második lett, s most első. A Bajnokok Ligájában mindhárom évben túljutott a csapat a csoportmérkőzéseken. Pedig nem akármilyen ellenfelek jutottak, kétszer a Barcelona, egyszer a Badel Zagreb. Edzői munkájának első évében a Montpellier-n keresztül vezetett a csapat útja a negyeddöntőbe, ahol a Magdeburg búcsúztatta a Picket. Aztán óriási csatában egy másik BL-címvédő, a Celje, míg a mostaniban a címet megszerző Ciudad Real tudta csak megállítani a csapatot. Igaz, korábban Djukiccsal egyszer sem sikerült ilyen nagyszerű kupaeredményeket elérni. Már a mostani bajnoki szereplés is sejttette, sikerült Kovács Péternek egy olyan ütőképes csapatot összekovácsolni, amely képes megtörni a Veszprém hegemóniáját.

A bajnoki döntőben nem sok hiányzott a sikerhez, de vasárnap aztán bebizonyította az általa felkészített csapat, hogy megérett a Magyar Kupa győzelmére, ha egyenlő feltételeket biztosítanak számára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Kovács Péter meggondolta volna magát, hiszen már hónapokkal ezelőtt, amikor még senki nem sejtette, hogy a Pick Szeged a mostani bajnoki évben milyen eredményt ér el, megegyezett a Dunaferr női csapatával, hogy átveszi Kiss Szilárdtól a szakmai irányítást. A pécsi csarnok előtt várakozó szegedi drukkerek éljenezték, most először ismerték el a munkáját!

A tegnapi búcsú-összejövetelen is csak a csapat jövőjére gondolt, amikor azt kívánta: „Az utódomnak sikerüljön túlszárnyalni az eredményeimet!"
Mester, kiegyensúlyozott munkát kívánunk a Dunaferrnél!


Bronzérmes ifjúságiak

A Százhalombattán megrendezett férfi kézilabda országos ifjúsági-kupa négyes döntőben, a Veszprém és a Pestszentlőrinc csapatai mögött a harmadik helyet szerezte meg a Tisza Volán SC gárdája.
Avar György edző csapata az elődöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes (büntetőkkel nyert) Veszprémtől: Tisza Volán SC–MKB Veszprém 27–30 (16–14). A másik páros: Nádudvar SE–PLER 37–43.
A harmadik helyért: Tisza Volán SC–Nádudvar SE 35–32 (18–17).
Az országos ifjúsági-kupa harmadik helyezett csapat tagjai: Kiss Olivér, Szalma Gábor (kapusok), Balda Ákos, Csató Dávid, Farkas Ferenc, Gyuris Patrick, Kocsis László, Lele Ákos, Sándor Roland, Simon Bence, Treiber Lajos, Ulics István, Valaczkai Attila, Zöldy Tamás. Edző: Avar György. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bodrogi Bau együttese legyőzte a Veszprém csapatát

Kosárlabda ünnepe volt Vásárhelyen. A Bodrogi Bau együttese legyőzte a Veszprém csapatát, és ez a… Tovább olvasom