Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Kováts Róbert tegnap már a fővárosban edzett

Vásárhelyen nem láthatnak több NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzést a sportág hívei. Az A csoportos keret „szétszéledt", Drahosra és Gémesre esetleg számítanak a fővárosi székhelyű csapatnál, hivatalos értesítést még nem kaptak. Kováts azonban tegnap már Budapesten tréningezett.
A Vásárhelyi Kosársuli NB I A csoportos férfiegyüttesét – mint arról beszámoltunk – a továbbiakban a megalakulóban lévő NTE Profi Sport és Marketing Zrt. működteti, amiben a klub kisebbségi tulajdonrészt szerez. Mivel a meccseket Budapesten játsszák, a városban a jövőben nem lesz élvonalbeli csapat. Nem eladásról, hanem üzletről, olyan gazdasági társaságról van szó, melyben a Vásárhelyi Kosársuli is „kerítésen belül marad" – mondta el érdeklődésünkre Elek András klubelnök.

Az egyesület kilenc felnőtt játékosa közül a három külföldi (Brooks, Freeman, Babut) távozott, Kováts, Drahos, Gémes szolgálataira a fővárosi székhelyű A csoportos team infóink szerint számít, Kukla a Szedeákban pattogtat a jövőben, Csorba és Böszörményi pedig a fiatalokkal edz Utasi Gábor irányításával. A junioroktól egyedül a nagycsapatban is szerepelt Szögi távozott, főiskolai tanulmányai okán Szolnokon folytatja pályafutását. Vajon az érintettek mikor és hogyan értesültek a fejleményekről, arról, hogy számolnak velük?

– Hétfő este az internetről tudtam meg, hogy a korábbi szóbeszéd hivatalossá vált. Hajnal László szakmai igazgató a múlt heti, utolsó közös edzésen azt mondta, számít rám, de azóta még senki nem beszélt velem, várom, hogy megcsörrenjen a telefonom – mondta Drahos Gábor, a Kosársuli hátvédje.

Drahos várja, hogy megcsörrenjen a mobilja
Drahos várja, hogy megcsörrenjen a mobilja

– Nekem is Hajnal László szólt, hogy a rutinom miatt számítanának rám – közölte Gémes Levente –, és azt a konstrukciót ajánlotta a vezetésnek, hogy Gáborral, munkahelyi elfoglaltságunk miatt, Vásárhelyen tréningezzünk, egy pesti edzésen és a mérkőzésen vennénk részt. Kérte, legyek türelemmel, telefonon értesítenek a döntésről, ez még nem történt meg.

A fiatal tehetségnek, Kováts Róbertnek viszont hétfőn szóltak, kedden várják Budapesten: – Semmi pontosat nem tudok, szerződést még nem írtam alá. Annyit mondhatok, hogy szállást bérelnek nekem, és az első edzésen már részt vettem. Ha minden a terveim szerint alakul, végleg a fővárosba költözöm.

– Hétfő óta semmi új nem történt, nem történhetett az ügyben, a már elmondottakhoz nem tudok semmit sem hozzátenni. Két-három napon belül eldől minden, a héten aláírunk minden szerződést, akkor adhatunk bővebb, részletesebb tájékoztatást – mondta Elek. Arra pedig, hogy a www.delmagyar.hu fórumon a hozzászólók alaposan „megtalálták", akadt aki árulónak titulálta, annyit mondott: – Állok rendelkezésére mindenkinek, személyesen, telefonon, vagy e-mailben – utóbbi elérhetőségeket a Kosársuli, vagy a szövetség honlapján megtalálhatják – is válaszolok a csapatot érintő összes kérdésre. Egy dolgot azonban tudni kell: nem ez volt a célom, sajnálom a játékosokat és a szurkolókat egyaránt – jegyezte meg végül Elek András.

Névjegy

Dr. Hajnal László 1953. szeptember 21-én született. Játékosként a Zrenjanin és a Vojvodina csapatával a jugoszláv első osztályban szerepelt, 1975-ben sérülése miatt visszavonult. Edzőként a jugoszláv felnőtt válogatottnál Kresimir Cosic segítője volt a 80-as években, a keze alatt dolgozott többek között Drazen Petrovic, Toni Kukoc, Dino Radja, Vlade Divac, Predrag Danilovics és Alekszandar Djordjevics is. Magyarországon az élvonalban a Falco és az Albacomp vezetőedzőjeként dolgozott a 90-es évek végén. Újvidéken húsz éve magán-kosárlabdaiskolája működik. A Belgrádi Testnevelési Egyetemen diplomázott, majd doktorált. 1985-től egyetemi tanár, jelenleg a belgrádi, az újvidéki, a nisi és az athéni testnevelési egyetemeken tanít. Alapítója a Belgrádi Kosárlabda Akadémiának (1998), jelenleg is tanára. Négy könyve, ötven tudományos publikációja jelent meg, pályafutása alatt közel 1000 edző tartozott a tanítványai közé.

Olvasóink írták

 • 9. orbit 2008. szeptember 18. 10:38
  „Polgármesterünk valóban nagy ívben lesz@rta kosárlabdát, csak a város " rohadt nagy jó hírét " féltette! Gondolom a sportszerető Fidesz vezérkar előtt is! Így már mossa kezeit...
  A belvárosi tornateremnek semmi köze a osársulihoz! Annak más miatt kellett felépülnie. Úgy mint a nagy műfüves focipályának.”
 • 8. Átlátszó ez a mártír szerep 2008. szeptember 18. 07:42
  „ORBIT: Mond ki a nevét! Nem kell beszarni, ismét démonizálni Lázár Jánost! Bár, szerintem, nagyívben tesz a kosárlabdára! A belvárosi tornaterem Kosársuli nélkül is megépült.”
 • 7. Na ki? 2008. szeptember 17. 19:05
  „Dajcs für(er) tamás?”
 • 6. gazsi 2008. szeptember 17. 18:50
  „Csak nem Torgyán József?”
 • 5. orbit 2008. szeptember 17. 18:08
  „Átlátszó ez a mártír szerep!
  Nem dobhatta be!
  Találós kérdés: Na és ki nem engedte neki? Tippelj...”
 • 4. Átlátszó ez a mártír szerep! 2008. szeptember 17. 15:00
  „Dr.Elek ott rontotta el, hogy nem a bajnokság közepén dobta be a törölközőt, akkor ma nem őt szidná a szurkoló sereg.”
 • 3. anti 2008. szeptember 17. 11:57
  „Elek! Átlátszó ez a mártír szerep! Áruló!!”
 • 2. krumpli 2008. szeptember 17. 09:13
  „Mivel stopper van a kezében...”
 • 1. Drahos várja, hogy megcsörrenjen a mobilja 2008. szeptember 17. 08:28
  „: de nem fog.
  sose sajnáld! Haldoklik a magyar sport- elölről az alapokról kell kezdeni: utánpótlás edzőként még lehetsz sikeres!

  30 év múlva felavatjuk a Drahos Arénát az Aldi helyén!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasutasatléták érmei Békéscsabáról

Békéscsabán serdülő és gyermek ranglistaversenyen vettek részt a Szegedi VSE atlétái. Menyhárt… Tovább olvasom