Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Közel jártunk: A-Híd Szeged-Crvena zvezda 5-7

Őrült, kemény mérkőzésen győzött a Crvena zvezda a férfi vízilabda BL negyedddöntőjének első mérkőzésén. Vincze Balázs együttese a 2. negyedben 4-1-re is vezetett. Kemény visszavágó vár még a fiúkra.

A-Híd Szeged-Crvena zvezda (szerb) 5-7 (2-1, 2-4, 0-1, 1-1)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, vezeti: Racine Jacques (spanyol), Mark Koganov (azerbajdzsáni).

Szeged: Baksa - Decker Á., Kunac, Török 1, Kayes 1, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Szivós, Molnár T., Juhász 1, Younger 1, Somogyi. Edző: Vincze Balázs.

Zvezda: Sefik - Rasovics 2, Radjen, Ivosevics, Milivevics, Pijetlovics 1, Avramovics 1, Rasovics, Randjelovics, Vapenski 3, Prlainovics, Stojcsics. Edző: Dejan Savics.

Emberelőny: 8/2 ill. 6/1.

Vincze Balázs: Játékban és szurkolásban is éldát mutattak a szerbek, aminek ott kulturája van. Adott esetben ennek nem kellett volna közvetlen kihatással lennie a játékunkra, 4-1 után lehetett volna 5-1 is, de ott rontottunk. Persze akkor is csinálhattun volna egy 0-5-s szériát, hiszen az ellenfelet a második negyed közepén nem lehet megtörni. 4-1-ig megtaláltuk a kapus, a védelem ellenszerét, gyors, pontos támadásokat vezettünk, utána jött egy törés, és a szerbek agresszív támadását/védekezését nem tudtuk kezelni. A kapott gólok számának azért örülhetünk.

A-Híd Szeged-Crvena zvezda 5-7. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

4. negyed (1-1)


8. perc: Időt kér Vincze Balázs. Szivós harcol ki fórt, Kayes emelkedik ki, de lecsúszik a kezéről. Indulnak a szerbek, de mellé lövik. Molnár és Kayes marad fent, de nem ér el oda a labda, marad az 5-7. kemény menet lesz a visszavágó.

7. perc: Juhász lövése elkerüli a kaput. Kivédekezzük a szerb támadást, belül az utolsó percen.

6. perc: Molnárra vetődnek a szerb védők, nem ítélnek a bírók. Szerb időkérés. ELőnyben a Zvezda, már kiegészülünk mire Vapenski bevágja a labdát. 5-7.

5. perc
: Török ékrtékesíti a fórt, már csak egy gólra vagyunk. 5-6. Szerb előny, de kivédekezzük!

4. perc: Younger vállalja el, a kapufára pattan a labda, Sefik megfogja. Baksa tesz hasonlóan a másik oldalon.

3. perc: Kunacnak menne a labda, labda, de kemény a szerb védelem. A miénkre se lehet panasz, Baksa véd.

2. perc: A vendégek extázisban, az első gólunkat nem adják meg a bírók.

A-Híd Szeged-Crvena zvezda 5-7. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

3. negyed (0-1)

8. perc: Szerb előny, Vapenski be is vágja. 4-6. Török áll bele egy lövésbe, a blokkról lejön, de marad nálunk a labda. Nem sokáig, Sefik jól véd, megint. Időkérés.

7. perc: somogyi szerez labdát mielőtt felérnének a szerbek. El is vállalja, de Sefik rajta volt.

6. perc: Vapenski lövése Molnáron pattan meg, Baksának így már nincs nehéz dolga. Szivós csavarja rá a szélről, védi a vendég kapus.

5. perc: Kiegészül a Zvezda mire Younger elvállalja, de Sefik így is véd. Molnár robban be középre, de Sefik elcseni a labdát. Időt kérnek a vendégek.

4. perc: Kayes megint, de nem maradt erő a lövésben, Sefik simán fogja. Török bekkel keményen, előnyben jöhetünk az időkéré után.

3. perc: Sefik is jó ütemben jön ki, jöhet a Zvezda. Jöhetne, de Baksa parádés formában.

2. perc: Miután Kayes kapott egy új sapkát, sarokdobással jöhetünk. Szépségdíjas gól Kayestől, aki hátrafelé vetődve húzza be a kapuba, de nem adják meg. Szivós szerez labdát.

1. perc: Török Béla hozza el a labdát, gyerünk egyenlíteni, fiúk! Kayeshez nem ér el a labda, hárman fogják a szegedi centert. Vapenski bombája Törökben akad el, fordulhatunk.

A félidőben Szeged legjobb utánpótlás korú vízilabdázója díj átadására került sor, amelyet 2001-ben alapított az egykori kiváló pólós, Török Béla alapított. Idén a vándorserleget Hulmann Kristóf kapta.

A-Híd Szeged-Crvena zvezda 5-7. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

2. negyed (2-4)

8. perc: Randjelovics adja be húzásra Avramovicsnak, sajnos nem hibázik. 4-4. Fórban jöhetünk a végén, Szivós kapja húzásra, de Sefik mellett egy teniszlabda se fért volna el. Rasovics góljával szerb vezetéssel zárul a félidő. 4-5.
ű
. perc: Molnár kapná centerben, de mire odaér a labda addigra víz alányomják a szerbek. Jöhetnének, de Decker szerzi vissza a játékszert. Kontra nálunk.

6. perc: Jön a szegedi fór is, de az első lövést védi Sefik. Marad itt a labda, de Kiss Csaba csavarja elakad a kézrengetegben. Vapenski hozza fel a zvezdát 1 gólra, 4-3.

5. perc: Előnyben a szerb gárda, de Baksa hatalmasat fog!

4. perc: Molnár adja be Kunacnak húzásra, de lecsúszik a kezéről. Rasovics viszi rá Baksára, majd átejti a szegedi kapust, 4-2. Kayest tüntetik el a bekkek, de nem fújnak a bírók.

3. perc: Kontrát fújnak a bírók, jöhetne a Zvezda, de Baksa kiválóan robban ki a kapuból. Szivós és Hegedüs indul meg, de most Sefik is résen van.

2. perc
: Younger szerez labdát, most minden sikerül, Younger zerzi a negyedik szegedi gólt! 4-1. Török védekezik most remekül, Kunac a szélről, Sefik kitolja a labdát.

1. perc
: Török könnyedén hozza el a labdát, egyből Kayes kapja centerben, aki kinézi a bal sarkot majd háttal a kapunak behúzza a labdát. 3-1.

1. negyed (2-1)

8. perc
: Szivós szerez labdát a kapunál, a vezetésért támadhatunk. MICSODA GÓL?! Juhász Zsolt ijesztget, majd egy könnyed ejtéssel veszi be Sefik kapuját! 2-1. Szerb előny, de elpasszolják a labdát, Szivós vetődik rá. Younger úszik meg, mielőtt elvégezhetné a szabaddobást elveszik a bírók a labdát. Vége a negyednek. Micsoda meccs.

7. perc
: Kontra a szerbeknél, indulhatunk! Harmadik fórunkat kapjuk, most már kell a gól fiúk! Ott is van, Kiss Csaba a szélről csavar Sefik kapujába! 1-1.

6. perc: Meignt kimarad a szegedi támadás. Baksa védi Rasovics lövését, marad a Zvezdánál a labda.

5. perc: Deckerhez nem jut el a labda, indulna a Zvezda, Kiss Csaba marad fent, de nem adják oda a bírók a labdát. Közben Rasovics lő el a kapu előtt.

4. perc: Előnyben jöhetünk, Szivós vállalja el, Sefikről pattan el félpályáig a labda. Folytathatjuk a támadást. Most nagyon kellene a gól. Újabb fór, Molnár pattintja rá, Sefik kitolja.

3. perc: Molnár lövése Sefiken csattan, nem teszi meg nekünk azt a szívességet, hogy bevédi a labdát. Prlainovics hatalmas erejű lövése a kapufáról vágódik hátra. Szerencsére.

2. perc: Szivós lövése kerüli el a kaput, de Hegedüs félpályánál visszaszerzi a labdát. Kiss Csabát és Molnárt is jól fogták, nem tudunk lőni. Pijetlovics szerzi a meccs első gólját 0-1.

1. perc: Rasovics és Szivós küzd a labdáért, a bírók a szerbeknek ítélik. Pijetlovics kapná centerben, de Kunac védekezik jól, indulhatunk.

A-Híd Szeged-Crvena zvezda 5-7. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

18.40:
A szerb drukkerek komoly éneklésbe kezdtek, a hangos zene túlkiabálása nem okoz nekik gondot. Forr a levegő, és perceken belül a víz is fog.

18:35: A bírók kirendelték a csapatokat a medencéből, kezdődik a bemutatás. Az uszoda már zúg a szegedi és szerb szurkolóktól. A vendégek közben cigire gyújtottak a lelátón...

18.30: Megérkezett a Pick Szeged kézilabdacsapata is. A hétvégén Magyar Kupa ezüstöt nyerő alakulat is a helyszínen szorít a pólósoknak.

18.20: Megjöttek a szerb szrukolók is, hatalmas zászlót engedtek le a nézőtérről. A hangulatra nem lehet panasz, szét fog robbanni az uszoda.

18.15: Köszöntünk mindenkit a vásárhelyi uszodából. A lelátók lassan megtelnek, de még nem késő kilátogatni. A mérkőzés súlyát jelzi, hogy Kemény Dénes egykori szövetségi kapitány, jelenlegi szövetségi elnök is kilátogatott.

Korábban

Bajnokok Ligája Final Four - ez az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapat álma, a megvalósulástól pedig már csak egy, de igen nehéz lépésre vannak Molnárék. A negyeddöntőben a szerb sztárcsapat, a Crvena zvezda az ellenfél, ezért nagyon fontos, hogy jó eredmény szülessen a szerdán 18.45-kor kezdődő odavágón, amelynek a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda ad otthont.

A két együttes másfél éve találkozott már egymással, akkor a BL-selejtezőn 10-4-es sikert aratott az A-Híd az újszegedi sportuszodában.

Jelenet a sajtótájékoztatóról. Fotó: Frank Yvette
Jelenet a sajtótájékoztatóról.
Fotó: Frank Yvette

- Az akkori csapat magja megmaradt, de azok a játékosok már nem kulcsemberek, hiszen öt klasszis érkezett a szerb kerethez, így nehezebb dolgunk is lesz, mint legutóbb. Fizikálisan és mentálisan is nagyon készülünk, de a show-elemekkel tarkított miliő miatt a szurkolók is izgatottak lehetnek. Telt házat várok Hódmezővásárhelyen, remélem, olyan hangulat lesz, ami arra kényszerít minket, hogy az utolsó lehelletünkig küzdjünk, és olyan eredményt érjünk el, amivel az idegenbeli visszavágón komoly esélyekkel szálljunk harcba a továbbjutásért. Egyetlen alapszakasz vereségünk alkalmával az Eger otthonában egy 0-5-ös szériát hoztunk össze, hasonló luxust nem engedhetünk meg magunknak egy ilyen ellenféllel szemben. A megynugtató előny az lenne, amennyivel az Eger kikapott Belgrádban... - utalt Vincze Balázs vezetőedző arra, hogy minden a belgrádi visszavágón dől el, hiszen a hevesiek hétgólos vereséget szenvedtek a zvezda otthonában.

Szivós Márton elmondta, hogy már jó jó ideje erre a meccsre készülnek. - Nem kopogtatnunk kell a Final Four kapuján, be kell rúgnunk azt, ezért odatesszük magunkat Hódmezővásárhelyen és Belgrádban is - jelentette ki a válogatott játékos, Cserhalmi Julianna klubelnök pedig elárulta: elégedett a csapat eredményeivel, és reméli, hogy felteszik a koronát az idei nagyszerű nemzetközi szereplésre.

Vincze Balázs nyilatkozata.

Juhász György technikai igazgató tájékoztatta a szurkolókat, hogy elővételben már nem árulnak ülőhelyet, mert elfogytak, állóhellyel viszont még szeretnénk kibővíteni a létesítményt, így még előfordulhat, hogy lesznek megvásárolható tikettek. A szerb szurkolók 45 jegyet kaptak, a hazai drukkerek így biztosan elnyomják a hangjukat.

A nézők a korábbi BL-meccsekhez hasonlóan ismét autogramkártyákat szerezhetnek be, amelyek szép emlékek lehetnek egy remélhetőleg nagyszerű győzelemről.

Olvasóink írták

 • 16. dondongó 2013. április 18. 13:33
  „Tegnap 10 eseményt játszottam meg a tippmixen. Egyedül ez a meccs ment el. Többet nem fogadok rájuk, az tuti.”
 • 15. zehn 2013. április 18. 09:24
  „Hárommal vezettünk és a végén kettővel kikaptunk. Nem bírjuk a tempót? A Szeged nem rosszabb csapat, Belgrádban akár nyerhetünk is, de ennek csekély az realitása. Az meg szégyen, hogy az ország harmadik városában évtizedek óta nem tudnak előállni egy olyan uszodával, ahol nemzetközi meccseket is lehet játszani.”
 • 14. mivan? 2013. április 18. 08:53
  „Az szerb csőcselék miatt remélem nem lesz több ilyen meccs Vásárhelyen. Ezek nem kultúremberek. Leköpdösik a vízilabdás gyerekeket?? Lehet itt szurkolni, de ilyet!!!! A meccset végignézve szerintem ezt a Szeged bukta el. 4-1-nél ha az nem kapufa onnan nem állnak fel. Ezeket taktikusan meg lehet verni még otthon is. De nem ennyi hibával. Védekezés az nagyon jó volt, de a támadások....”
 • 13. Pengemester 2013. április 18. 06:51
  „Na most az, hogy azerbajdzsáni bírót küldenek, alapból még nem gond, ugyanis a világverőnek soha nem nevezhető török vízilabda olyan volt amilyen, de Pekingben Tulga sporttárs fújta nekünk az elődöntőt. (Mellette egy román sporival, szóval belenyúltak csúnyán.) Amúgy Koganov 2 éve VB döntőt vezetett (épp Tulgával) , szóval baromságokat ne tessék írni. Az megint érdekes, hogy mit keresett itt 500 szerb szurkoló, amikor épp a DV írta, hogy 45 jegyet kaptak összesen.
  Részletekre menő ontos elemzést nem fogok tudni adni, de ennek egyszerű oka van: bár sok meccset láttam az elmúlt huszonakárhány évben, de soha nem játszottam. (Miközben a két csapat edzői, Vincze Balázs és a Papesszal egyidős Szavics összesen 800 válogatott meccset pörgettek le pályafutásuk során, tehát hozzáéertést tőlem ne várjon senki.) Azért az mókás gondolat, hogy Denis Sefik önbizalmát a bíróknak kell ápolni - ugye ez vicc volt? Az utóbbi szűk 15 év egyik, ha nem a legjobb veres sapkásáról van szó. Na mindegy...ez most elmenőben van, viszont a vesztett bajnoki döntőt jobban sajnálnám. Van még feladat idénre.”
 • 12. TUTI 2013. április 18. 06:23
  „Nem kell fanyalogni...nem rossz ez!
  HAJRA MAGYAROK!”
 • 11. Zotya100 2013. április 17. 22:25
  „Ui.: Papesztől és Marcitól többet vártam (volna).”
 • 10. csizmadialaszlo 2013. április 17. 22:03
  „Szervezésből kimagaslóan teljesítettek ismét...
  Még hogy 45 szerb néző! Kb 4-500, és tényleg van kultúrájuk...nem tudom, Vincze Balázs ezt miféle viccnek szánta, de az, hogy bent bagóznak a zárt uszodában, totál részegen őrjöngenek, körbehugyozzák a női wc-t is, meg a létező összes közteret, és szemmel láthatólag a balhét várják szerintem nem szurkolási kultúra. Hogy 4-500 fiatal, erős és erősen ittas szerb férfi túlüvölt 1000 magyar kisnyugdíjast meg diákot - és engem, nem teljesítmény. Ettől függetlenül a hangulat nekem tetszett. A látottak nem.

  Kapura lövés nélkül rohadt nehéz lehet gólt szerezni. Az első félidőben életjelet adott a Csapat: Zsoltika pimasz ejtése azt reméltem úgy fölidegesíti a szerbeket, hogy átmennek vagdalkozóba és elfelejtenek pólózni. Sajnos nem ez történt.

  Sefik meg nem volt jobb, mint Laci: egyedül Jóska próbálta bevenni a hálóját, és lényegében mindig a kapuson csattant a labda.

  Nem mellesleg az azeri vízilabdán edződött játékvezető delegálása önmagában sokat sejtet a póló nemzetközi viszonyairól: az első félidőben ököllel víz fölött orrba verték Kiss Csabát, majd - emlékeim szerint - a másodikban fejbe rúgták Juhász Zsoltit. Kiállítást sem ért egyik sem.

  Két meg nem adott gól? A lukas háló, na az már gázabb...”
 • 9. BarnaMiklós 2013. április 17. 21:49
  „Bizony az a két gól, sok minden forrása tudott lenni...de akkor is tisztes, jó mérkőzést játszott a csapat, és kis szerencsével győzhetett volna. Baksa Laci csodásan védett(63%), Sefik (72%) is, akinek önbizalmának szinten tartásáról az Azeri-Spanyol duett gondoskodott egy kicsit kárunkra, és ez épp elég volt a CV-nak lélektanilag felállni.
  Gyönyörű Kayes megmozdulásokat láthattunk - a pattintós csavar, és a többi gólunk is szépségdíjas volt. Ez adjon erőt a Csapatnak nincs veszve semmi!!! A visszavágót meg kell nyerni! Savics ezzel számolt is a nyilatkozatában! Baksa Lacinak van igaza: holnaptól előre kell nézni. Minden adott, és talán Fortuna is kegyes lesz. HAJRÁ SZEGED!!!”
 • 8. tom65 2013. április 17. 21:41
  „Kedves Vincze Balázs! Sok mindent lehet tanulni a szerbektől, de speciel a szurkolótáboruk ma szörnyű tahó módon viselkedett. Leköpték a játékosokat felvezető 10-12 éves gyerekeket, sörrel locsolták, pohárral dobálták őket és mindenkit, aki nem szerb volt, bár az ellenfél csapatához nem volt semmi köze. Zajt azt tudtak csinálni, de egyébként szörnyen kulturálatlanul viselkedtek annak ellenére, hogy jó részük csak a rendezők jóindulatának köszönhetően mehetett be az uszodába.”
 • 7. gogol 2013. április 17. 21:33
  „Győztünk mi már Belgrádban,meg lesz a továbbjutás.Ott fogjuk levarázsolni a szerbek arcáról a mosolyt.Hajrá Szeged.
  U.i.egy uszoda tényleg kellene.”
 • 6. Zotya100 2013. április 17. 20:46
  „Végignéztem a meccset TV-ből, -- a két meg nem adott gól sokat nyomott volna a latba, sajnos volt némi bírói elfogultság. Ezzel együtt Sefik zseniálisan védett, persze Laci is, de a mai győzelmüket szerintem 90 %-ban Sefiknek köszönhetik. Minimális esélyt látok a továbbjutásra, de azért reménykedjünk. Jó csapatunk van, nem kell szégyenkeznünk a mai meccs miatt (sem). Hajrá Szeged!!!!”
 • 5. Thimotheus79 2013. április 17. 20:24
  „Gratulálok Szeged! Szégyenek vagytok!”
 • 4. l1980 2013. április 17. 19:58
  „most tényleg ennyire futotta??
  szerintem lehet búcsúzni...”
 • 3. roxper 2013. április 17. 19:44
  „Bosszantó bő negyedóra, két meg nem adott gól, elszalasztott emberelőnyök tucatja, kár érte...”
 • 2. mivan? 2013. április 17. 11:14
  „Nyugalom. Vásárhely nincs messze.”
 • 1. kreatív 2013. április 16. 18:38
  „Nekünk, városlakóknak kellene berúgni a sportirányítás kapuját!!!

  NEM VIZILABDA CSAPAT KELL ELSŐKÉNT A VÁROSNAK, hanem TEMÉRDEK USZODA, USZODA, USZODA, USZODA ÉS ISMÉTELTEN USZODA!!!

  AZTÁN, MAJD A SOR VÉGÉN VALAHOL, DE NAGYON HÁTUL MINŐSÉGI VIZISPORT, VERSENYUSZODA, MEG VIZIPÓLÓCSAPAT!!!

  EZ LENNE A PIORITÁS!!! kÖZPÉNZT, CSAK USZODAÉPÍTÉSRE, SEMMI MÁSRA!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négygólos sikerek

Négygólos hazai sikereket hozott a Szertár Sportbolt megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban a 20. fordulóból elhalasztott két összecsapása. Tovább olvasom