Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Közel volt a csoda, de hosszabbításban kikapott a Szedeák a Szolnoktól

Közel volt a csoda, de hosszabbításban kikapott a Szedeák a Szolnoktól
Molnár András három másodperccel a vége előtt a győzelemért dobott büntetőket, de azok kimaradtak, hosszabbításban pedig az Olaj nyerte a férfi kosárlabda NB I A csoportjában játszott találkozót.
Naturtex-SZTE-Szedeák-Szolnoki Olaj KK 97-101 (18-19, 27-24, 29-15, 14-30, 9-13)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, 24. forduló. Szeged, újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Frányó, Pozsonyi, Hervay.
Naturtex-SZTE-Szedeák: TUCKER 27/12, Moravcsik, CSIRICS 19/6, JUHOS 15/9, VETTE 25/12. Csere: Molnár A. 9/6, Vágvölgyi, Révész 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Szolnoki Olaj: Wittmann 13/9, Kovács P. 4/3, VOJVODA 46/18, Milosevics 6/6, Keller 2. Csere: JONES 16, Burrell 10/6, Boriszov 2, Gregory 2. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.
Kipontozódott: Moravcsik, ill. Kovács P., Milosevics.
Hosszabbításban kapott ki a Szedeák a Szolnoktól. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Közel volt a csoda - így lehet összefoglalni a meccset, mert kisebb csodával ért volna fel, ha a szezonban sérülésekkel küzdő, emiatt folyton cserélődő és gyengélkedő Szedeák le tudta volna győzni a címvédő Szolnoki Olajt. Nem tudta, de arra volt ereje, hogy hosszabbítást harcoljon ki, végül pedig 101-97-re nyert a sokkal erősebb kerettel rendelkező szolnoki együttes.

A meccs Milosevics hármasával indult, de Juhos is ponterősen kezdte a meccset, így 7-4-re és 9-8-ra is vezettek a hazaiak. A pályán nem látszott a játéktudásbeli különbség, a Szedeák tartani tudta a lépést. Vojvoda kiválóan dobott az Olajban, az ő hármasával vezetett az első negyed végén 19-18-ra a címvédő.
Hosszabbításban kapott ki a Szedeák a Szolnoktól. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Vojvoda triplájával indul a második tíz perc is, de aztán Tucker és Molnár András hármasa után megint a hazaiak vezettek. Sőt Juhos is dobott egy triplát, erre ritkán volt példa mostanában, azaz a szegediektől mindenki hozzátett egy kicsit. A Szolnok viszont gyengélkedett pontszerzésben: úgy vezetett a Naturtex 45-43-ra a félidőben, hogy az Olajból Vojvoda egyedül jutott el 26 pontig. Mögötte a legeredményesebb Milosevics volt hat ponttal, Jones csak négyet, Burrell, Gregory és Boriszov kettőt, Kovács egyet szerzett.

A harmadik negyedben többször előfordult már, hogy Nikola Lazics csapata hagyta ellépni ellenfelét, ám most nem ez történt. Vette is dobott egy hármast, majd Tucker hozott össze egy kettő plusz egyet, Wittman triplája és Vette újabb kosara után pedig 55-50 állt az eredményjelzőn. Amikor Vojvoda sorozatban a hatodik hármasát dobta be hiba nélkül, nem mindenki hitt a szemének a csarnokban, de erre is volt válasza a Szegednek, Vette és Csirics triplájával 61-53 lett. Sőt! 66-55-nél már tizenegy ponttal mentek a hazaiak, a negyed végén pedig tizenhattal, 74-58-ra vittek! Érett a meglepetés!
Hosszabbításban kapott ki a Szedeák a Szolnoktól. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Ez végül nem jött össze, mert az Olajban volt annyi erő, hogy hosszabbításra mentsen, és fordítson. Vojvoda extrát nyújtott, 46 ponttal és 57 VAL-lal zárt, mellé pedig feljavult a 16 pontos Jones is. Három másodperccel a negyedik negyed vége előtt megnyerhette volna a találkozót a hazai csapat is, ám Molnár András hiába büntetőzhetett, mindkettőt kihagyta. Az extra öt percben, 90-89 után már végig a vendégek vezettek, és bár az utolsó minutumban egy Csirics-triplával még 99-97-re feljött a Szeged, Vojvoda büntetői végül eldöntötték a találkozót. Nyert az Olaj, elképesztően izgalmas meccsen, 101-97-re.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólógála: ContiTech Szeged Diapolo-Vasas 16-4

Pólógála: ContiTech Szeged Diapolo-Vasas 16-4
A Varga-legénység tökéletes védekezése révén ugyanaz az eredmény született, mint a két együttes fővárosi összecsapásán. Tovább olvasom