Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Közel volt a döntetlen: Szeged Beton-ZF Eger 8-10

Hullámzó teljesítményű mérkőzésen közel járt a Szeged Beton ahhoz, hogy megszorítsa, vagy döntetlenre hozza az Eger elleni utolsó mérkőzését az 1-4. helyért zajló rájátszásban. A második negyed azonban rányomta a bélyegét a találkozóra, maradt a kétgólos vendég siker.
Szeged Beton - ZF Eger 8-10 (3-3, 0-3, 3-3, 2-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 6. forduló
Újszegedi sportuszoda 200 néző. Vezette: Vojvoda, Füzesi.

BETON: Baksa – Juhász 1, Kiss  Cs. 1, Younger, Kayes 2, Molnár T., Török 2. Csere: Varga P., Busila, Somogyi 1, Vindisch, Komlósi 1, Németh (kapus). Edző: Kásás Zoltán.

EGER: Szécsi – Graham 2, Binder 1, Kovács G., Hosnyánszky 3, Biros, Hegedüs G. 2. Csere: Kiss G. 1, Bundschuh 1, Kotszidisz, Sántavy, Petrovai, Jakab, Nébald (kapus). Edző: Gerendás György. 

Emberelőny:  8/3 ill. 6/3.

Ötméteres: 2/1. ill.

Kipontozódott: Graham (24. perc)

Kásás Zoltán: Ahogy az egész idényt, ezt a mérkőzést is a fegyelmezetlenség és rendezetlenség jellemezte, ezért nem mi játsszuk a döntőt.

4. negyed (2-1)

8. perc:
Kimarad az egri támadás is, majd Molnár távolról, de a blokkban akad el a labda. A maradék 18 másodpercet nem használja ki az Eger, szól a vendég B-közép tapsa a játékosoknak. Közel volt az egyenlítés, de marad a 8-10.

7. perc: Újabb egri rohamot védekezünk ki, feljöhetünk egy gólra! De nem, Vindisch lövése kimegy a blokkról. Szerencsére Kotszidisz közelről vágja Némethbe a labdát. Megindulnak a szegediek, Vindisch adja át Somogyinak, de ő is a kapusba vágja a labdát.

Szeged Beton-ZF Eger 8-10. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

6. perc: Előnyben a Szeged, időt kér Kásás Zoltán. Jót is tett az időkérés, dinamikus játék után Török a szélről. Még a végén ez is döntetlen lesz...8-10.

5. perc: Hosszan támad az Eger, végül Varga szerez labdát középen.

4. perc: Török lövésében minden mérge benne volt, de Nébald ezt is kiüti. Marad nálunk a labda, még jó: Lehmann adott nagy labdát Kayesnek, bent a második gólja is. 7-10.

3. perc: Lehmann is megpróbálkozik egy távolival, de Nébald biztosan fogja a hosszút. Komlósi megint jól védekezett.

2. perc: Kayes játssza be Vargának a labdát, de az összes egri ráveti magát. Legalábbis akik a vízben voltak. Hegedűs távolról ejt, ez is bent. 6-10.

1. perc: Petrovai nagy csatában volt Törökkel, de a szegedi második hullám elhozza a labdát. Gyorsan vége a szegedi támadásnak, Kiss Csaba lövése a blokkról megy ki. Komlósi védekezik jól, jöhet a Szeged.

3. negyed (3-3)

8. perc:
Kayes is megtáltosodott, előnyből talál be. 5-8. Egy pillanatig se hagynak minket örülni, Hosnyánszky állítja vissza a négygólos egri előnyt. 5-9. Komlósi azért csak nem hagyja magát. 6-9.

7. perc:
Somogyi szabaddobása akad el a blokkban, majd Binder is a védelembe vágja a labdát.

6. perc: Somogyi előnyből, Nébald keze alatt csusszant be a labda. 4-8. Juhász és Younger védekezik jól, miénk a labda.

5. perc: Kiss Gábor is beköszön Némethnek, fórból növeli az amúgy se kis hátrányt. 3-8.

Szeged Beton-ZF Eger 8-10. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Képtelenek vagyunk épkézláb támadást felépíteni, majdnem elhagytuk megint a labdát.

3. perc: Graham bombáját Németh védi be, kezd elhúzni a hevesi gárda. 3-7. Busila igyekszik, kevés sikerrel. Nébaldot élteti az egri "B-közép".

2. perc: Kiss Csaba próbál túljárni a védelem eszén, még ment is volna, mert nem számítottak lövésre, de csak a kapufát éri a labda. Busila adja el a labdát, megint az Eger jöhet.

1. perc: Török megint veri Grahamet, jöhet a szépítés. Így nem, Kiss Csaba próbálkozását Nébald hárítja. Németh is egy nagy védéssel mutatkozik be a túloldalon.

Mindkét oldalon kapuscsere, nálunk Németh, az Egernél Nébald a kapuban.

Szépen tartotta magát a Szeged, és a második negyedben is meglettek volna a helyzetek, de a szokásos buta hibák és pontatlanságok miatt hagytuk elmenni az Egert. Innen még fel lehet állni, de lesz mit javítani a játékon.

2. negyed (0-3)

8. perc:
Kiss Gábor szerez labdát, nem tudunk szépíteni a félidőre. Most izgulhatunk, hogy ne legyen négy gól a hátrány. De nem lesz, gyorsan elveszti az Eger a labdát, majd nálunk fújnak kontrát. Jakab pattint, de elszáll a kapu mellett a labda. Ebben a negyedben lenulláztak minket a vendégek, marad a háromgólos egri vezetés.

7. perc: Hihetetlen, mint művelünk előnyben! Úgy 2 méterrel Molnár mögé esik a passz. Bundschuh tovább játszik az idegeinkkel, már hárommal megy az Eger. 3-6.

6. perc:
Younger húzását fogja Szécsi. Rossz egri támadás után megint mi jöhetünk, ráadásul előnyben. Somogyi lövése Szécsi fejéről és a kapufáról megy ki. Megint szól a "Szecska", "Szecska".

5. perc: Hosnyánszky ejt szélről, Kayes vajon miért nem jött ki rá? Kásás mester is ez után érdeklődik... 3-5.

4. perc: Jó szegedi védekezés után, Somogyi indul meg, de mire megszerzi a labdát már mindenki felér. Molnár lövését Szécsi védi.

Szeged Beton-ZF Eger 8-10. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Hosnyánszky fórból, de Baksa útját állta a labdának. Molnár a második büntetőt harcolja ki, de Juhász lövését most kiüti Szécsi. Az ötfős egri szurkolótábor rá is kezd a "Szecska", "Szecska" skandálására.

2. perc: Harmadik fórját kapja a Beton, jó lenne az elsőt értékesíteni. Younger lövését azonban hárítja Szécsi.

1. perc: Graham most revansot vett Törökön, az Eger kezdheti a negyedet. Hegedűs emelkedik ki úgy 6 méteren, hatalmas gól. 3-4. Török távolról, a blokkon megpattanó lövés a kapufáról jön ki. Szécsitől ez gól lett volna...

1. negyed (3-3)

8. perc:
Szépen jár körbe a labda, Lehmann emelkedik centerben, de kiesik a labda a kezéből. Oda a második előny is. Felhozza a labdát az Eger, de vége a negyednek, marad a 3-3.

7. perc: Vindisch gyenge lövését könnyedén szedi le Szécsi. Újabb egri fór, Kovács Gábor lövését azonban védi Baksa. A gólt ettől nem ússzuk meg, Graham vágja be. 3-3.

6. perc: Jó a szegedi védelem, nem sokra jutott eddig az Eger. Bundschuh bombáját Baksa üti most ki. Graham fórból, de ez elszáll a kapu mellett.

Szeged Beton-ZF Eger 8-10. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Török nem sokáig húzza a támadóidőt, gyorsan felavatja ő is Szécsit. 3-2.

4. perc: Molnár Papesz harcol ki ötméterest, Juhász vágja be. Ahogy az a tankönyvekben meg van írva. 2-1. Hosnyánszkynak se sokat kellett várni a gólra, előnyből egyenlít. 2-2. Megvan az első fórunk, de Molnár ejti ki a kezéből a labdát.

3. perc: Sokáig jár körbe a labda, végül Török vállalja el, de Szécsi könnyedén üti ki. Jól védekezett a Beton, a blokkról megy ki a labda.

2. perc: Török játssza be centerbe, de Kayes nem tudja elérni a labdát. Két emberrel a hátán annyira nem is csoda.

1. perc: Török hozza el a labdát Graham elől, mi kezdhetjük a találkozót. Kiss Csaba (potya) góljával vezet a Szeged. SZécsi most nem örül a napsütésnek... 1-0. Binder hasonló góllal válaszol, ráadásul fórban. 1-1.

17.50:
Bár tét nélküli a mai találkozó, talán a jó időnek - és a jó zenéknek - köszönhető, hogy így is sokan látogattak ki az újszegedi sportuszodába. Rövidesen kezdődik a találkozó, a csapatok már a bemutatáshoz készülődnek.

Korábban

Már a rájátszás 4. fordulója óta biztos, a Szeged Betonnak nem sikerült bejutnia a fináléba. Az új cél nem lehet más, mint a bajnoki bronzérem újbóli megszerzése. Az sem lesz könnyű, nagy ellenfél a Honvéd, az immár tét nélküli Egerrel szembeni csatát amolyan felkészülési meccsnek is lehetne titulálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szeged az Egert, a Szentes a BVSC-t fogadja ma délután

A férfi vízilabda OB I rájátszásában ma mindkét Csongrád megyei csapat hazai medencében szerepel. Tovább olvasom