Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Közel volt a győzelem: Szeged Beton-Vasas 12-12

Négygólos hátrányból felállva mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen, és 12-12-es döntetlennel megtartotta második helyét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája C. csoportjában. A győzelem pedig közel volt.
Szeged Beton VE - TEVA Vasas-UNIQA 12-12 (3-5, 4-4, 4-3, 1-0)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, C. csoport, 4. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 600 néző. Vezeti: Bianci (olasz), Levin (izraeli).

SZEGED: Baksa – Hegedüs G.2, Somogyi 2, Turzai , Molnár T. 1, Kunac 1, Kiss Cs. 1. Csere: Bálint G., Török 2, Juhász Zs., Kayes 1, Younger 2, Varga P. Edző: Vincze Balázs.

VASAS: Barabás – Kiss G., Katonás 1, Decker Á. 1, Steinmetz Á., Brguljan 6, Steinmetz B. Csere: Takács B., Boskovics 3, Vámos 1, Vörös, Fülöp. Edző: Földi László.

Emberelőny: 11/5 ill. 13/4.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Sárga lap: Vincze Balázs (21. perc).

Kiállítás: Varga P. (22. perc, cserével végleg).

Kipontozódott: Bálint (24. perc).

Vincze Balázs: Nem állt mellénk a szerencse, hogy az utolsó pillanatban megnyerjük ezt a mérkőzést. Az első negyed képe alapján viszont meg kell becsülnünk ezt az egy pontot is.  

A másik mérkőzésen: ZF-Eger-Belgrád 12-8.

A C. csoport állása: 1. Vasas 8, 2. Szeged 7, 3. Belgrád 4. Eger 3.

4. negyed (1-0)

8. perc:
24 másodperc vissza, az utolsó támadás a miénk. Vincze Balázs újra időt kér. Hihetetlen, mi megy itt! De meglesz! Előnyben jöhetünk, Kunac vállalja el, de túl hamar! A kapufáról lepattanó labdát Barabás szedi össze, a maradék pár másodpercre magánál is tartja. 12-12 a vége.

7. perc: Előnyben jöhet a Vasas, ez már a sokadik. Ki kéne védekezni! Meg is van, hiába jöhetnek még utána a pestiek. 

Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

6. perc: Hegedüs cseni el a labdát, de be kell várni a többieket. Molnár harcol ki fórt, időt kér Vincze Balázs. Az előny kimarad, de jöhetnénk, ha nem vennék el a labdát a bírók.

5. perc: Baksa elkapta a fonalat, újabb pazar védés. A támadóidő végén Török lövi el
Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
, de elkerüli a kaput. Időt kér a Vasa.

4. perc: Elképesztő, mennyi hiba mindkét oldalon. Younger adja el majdnem a labdát, de csak összeszedi. Kiss Csaba fejezi be góllal a támadást, újra egál! 12-12.

3. perc: Younger hozza fel a labdát, de nem adja be centerbe, inkább ellövi. A kapufáról vágódik ki. Takácstól veszik el a labdát, próbálkozhatunk tovább.

Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

2. perc: Most inkább úszóverseny van, mintsem vízilabda. Somogyi vágja a kapufára a labdát, de Barabás összeszedi, mielőtt beúszott voln a kapuba.

1. perc: Brguljan hozza el a labdát, de a támadással nem jutnak messzire. Sajnos mi sem, Somogyinál fújnak kontrát.

3. negyed (4-3)

8. perc:
Brguljan gondolta úgy, hogy nem elég neki 5 gól, a hatodikat is bevágja. Ezt egy kézilabdás is megirigyelhetné. Megint a piros-kékeknél az előny. 11-12. Az utolsó támadás a miénk, Török elkapkodja a lövést. A Vasas magánál tartja a labdát amíg le nem jár az idő.

7. perc: Vezetünk! A meccsen először. Hegedüs sistergős bombájára Barabás reagálni se tudott. 11-10. Bálintot ki küldik ki, Steinmetz Ádámot fejelésért viszont nem. Vámos egyenlít a Vasasnak, most nem úsztuk meg. 11-11.

Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

6. perc: Turzait fogják le ketten, nem fújnak a bírók. Varga Pétert állítják ki cserével végleg. Nem csak ő nem értette, miért nem fújtak a bírók. Kivédekezzük az emberhátrányt, ez most nagyon kellett.

5. perc: Boskovics pattint fölé, a bírók szerint Baksa tolta ki. Folytathatja a Vasas a támadást. Nem sokáig, gyorsan kontrát fújnak.

4. perc: Vincze Balázs extázisban, Baksa babonázta most meg a Vasast.

3. perc: Kayesnek is megvan már a gólja, ráadásul nem is kicsi. Újra egyre vagyunk a Vasastól. 9-10. Törököt küldik ki, nem tudjuk miért, de most elszórakozza a támadást a Vasas. Baksa zavarja előre társait, az egyenlítésért mehetünk. Molnár harcol ki ötméterest, ez az! Egyenlítünk! Molnár vágja be a büntetőt! Micsoda izgalmak, a szurkolók rendületlenül űzik a fiúkat. 10-10.

Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

2. perc: Páros kiállítás, de mi jöhetünk. Jöhetnénk, de Hegedüs hagyja el a labdát. Steinmetz Ádám lövését védi Baksa, a kipattanót azonban visszaszerzi az olimpiai bajnok. Szerencsére kontra.

1. perc: Török nyeri a harmadik ráúszást, zárkózhatunk! Jövünk is, Török vágja be a fórt! Egyre vagyunk! 8-9. Már majdnem örülhettünk, hogy megússzuk a támadást kapott gól nélkül, tévedtünk. Boskovics kegyetlen. 8-10.

2. negyed (7-9)

8. perc:
Nagyon kell a gól, ezt Younger is tudja. Hatalmas gólt lő az ausztrál tehetség. 7-9. Újabb vendég fór, de kontrát fújnak a bírók. De jól tették! Kayes úszik meg a szélen, a rövidet nézi ki magának, Barabás azonban simán fogja. A félidőben kettővel vezet a Vasas.

7. perc: Somogyinak micsoda keze van?! A blokk mellett csavar el, újra háromra vagyunk. 6-9. Megússzuk az újabb gólt, és megint fórban jöhetünk!

6. perc: Megússzuk a fórt, Katonás utolsó pillanatban előtt labdája Baksa kezéről pattan be. 5-9.

5. perc: Megvan a lehetőség a zárkózásra, de élni nem tudunk vele. Kayes vágja Barabásba a labdát előnyben. A Vasas is fórban, Boskovicsnak jobban megy. Most már szól a "Harcoljatok"! Hát hajrá! 5-8.

4. perc: Szétlőnek minket, most Boskovics talál be messziről. 5-7.

Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Jól van, jövünk. Kettős fórban támadhatunk, Somogyi nem sokat gondolkodik. 4-6. Steinmetz Ádám fordul be centerben, azonban Baksa gyorsan előtte terem. Előnyben jöhetünk, Younger minden nagyobb izgalom nélkül lövi ki Barabás kapuját. 5-6.

2. perc: Hegedüs lövése akad el a blokkban, megint izgulhatunk. Takácsot szereljük középen, feljöhetünk egyre. Jöhetnénk, de Kunac újabb ziccert hagy ki. Brguljan marad fent egyedül, tudjuk mi ennek a vége...3-6.

1. perc: Török simán nyeri a ráúszást. A támadás végén Kiss Csaba próbálkozik egy csavarral, jócskán fölé durrant. Baksa szenzációs ütemben jön ki a kapuból, nem jut el a lövésig a Vasas.

1. negyed (3-5)

8. perc:
Kiss Gergő átadását Molnár Tamás szedi le, Kunac marad egyedül, de addig gondolkodik, hogy a lövésébe beleér Barabás. Ez ziccer volt... Marad a kétgólos fővárosi vezetés.

7. perc: Baksa jön ki jó ütemben a kapuból, mi jöhetünk, Turzai lövése a nézőtérre pattan ki. A Vasastól azonban elveszik a labdát, és még előnyben is jöhetünk. A fór azonban lejár, Hegedüs gólja is gól! Turzaitól jött a passz. 3-5.

6. perc: Hegedüs szereli Katonást, de nem sikerül megúszni. Török középről emelkedik ki, de csak Barabás keze bánhatja ezt a lövést.

Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Baj van, nem is kicsi. Brguljan az egyszemélyes Vasas, de az egész Szeged nem tud vele mit kezdeni! 1-5. Török emelkedik ki gatyáig a vízből, a nagy bomba helyett lazán ejti át Barabást! Gyerünk fiúk!. 2-5.

4. perc: Megvan az első gólunk, Kunac előnyben avatja fel Barabást. 1-3. Brguljannal valamit kéne csinálni, a harmadik gólját szerzi... 1-4.

3. perc: Elveszik a Betontól a labdát, még lövésig se jutottunk el. Decker Ádám is teszteli Baksát, ő nem fogott ki a szegedi kapuson. Marad a labda a fővárosiaknál, ráadásul fórban jöhetnek. Decker Ádám emelkedik ki Brguljan átadásása, az első húzást védi Baksa, de aztán bepaskolja a labdát. 0-3.

Hatalmas küzdelemben mentett pontot a Szeged Beton a Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

2. perc: Fórban a Vasas, Baksa viszont hatalmasat véd. Robbanásközeli állapotban az uszoda. Kiss Csaba lövésével hasonlóan tesz Barabás. Brguljan oson a szélen, távolról ejti át Baksát. Ennél jobb kezdésre számítottunk. 0-2.

1. perc: Hegedüs ér rosszul a labdához, a Vasas kezdheti a találkozót. Brguljan bombáját védi be Baksa, gyorsan a Vasasnál az előny. A Szeged elveszti a labdát, megint a vendégek jöhetnek. 0-1.

17.25: Folyamatosan hangolnak a drukkerek, szólnak az éltetődalok, már űzik-hajtják a fiúkat! Hajrá Szeged!

17.10: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. Lassan megtelik a nézőtér, rengetegen látogattak ki a meccsre. Érthető is, hiszen rettentően fontos mérkőzés előtt áll a Beton, hiszen két fordulóval a csoportkör vége előtt 6 pontjával a második helyen áll. Egy mai győzelemmel visszaszerezhetné a vezetést a Vasastól. Ma ismét egy rövid bemutatás mellett a játékosok kedvenc zenéivel ismerkedhetünk meg. Hallottuk már Chris Reát, a Queent és a Black Eyed Peast is.

Korábban

– A Kaposvárral szembeni szombati, felejthető teljesítményünket még azonnal a meccs után átbeszéltük, azzal le is zártuk a kellemetlen, kevésbé jó visszhangot hozó összecsapást. Rövid időn belül harmadszor csapunk össze a piros-kékekkel, komoly meglepetésre valószínűleg egyik félnek sem kell számítania – mondta Vincze Balázs. – Riválisunk nyilván megint erőlteti a szoros emberfogást, függetlenül attól, hogy a fiatal kapus, Barabás jól pótolja a sérült Nagy Viktort. Fizikálisan velünk sincs probléma, semmivel sem vagyunk elmaradva a Vasastól. A korábbi két összecsapás közül a fővárosiaktól eltérően a mi teljesítményünk javult, Pesten Vámosék sziporkáztak, mi viszont közepesen pólóztunk, Szegeden viszont már jól. Szerdán azt várom, hogy javuljon az emberelőnyös helyzeteink kihasználása, ha ez így lesz, hiszem, hogy nem marad el a remélt siker. Kérdés, hogy milyen lesz a játékvezetés, és ahhoz melyik gárda alkalmazkodik jobban.

A C csoport állása
1. Vasas 3 2 1 – 30 – 24 7
2. Szeged 3 2 – 1 24 – 23 6
3. Partizan Beograd 3 1 1 1 27 – 25 4
4. Eger 3 – – 3 14 – 23 0

Olvasóink írták

  • 3. Larsson 2011. december 14. 20:22
    „Köszönet az Egernek a Belgrád elveréséért, így hazai pályán már egy x is elég lehet... :))))))))))”
  • 2. zehn 2011. december 14. 19:35
    „Nem rossz ez az egy pont. Azért a "közel volt a győzelem" cím kicsit /nagyon/ túlzott,hiszen volt már 1-5 és 5-9 is.”
  • 1. Larsson 2011. december 14. 18:45
    „Az a fránya kapufa! :((((((((((((((((((((((((((((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazánk legerősebb emberét ünnepelték

Szerda kora délután a Dugonics vendéglőben a klub vezetői és a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Dobos Imre köszöntötte a Szegedi Lelkesedés SK válogatott súlyemelőjét, Nagy Pétert. Tovább olvasom