Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Középpontban: Donkó Orsolya kosárlabdaedző

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal – foglalkozunk. Donkó Orsolya, a Szeviép-Szeged klubigazgatója csütörtökön lett Székely Norbert segítője a magyar női kosárlabda-válogatott élén. A szakember már el is kezdte Fürész Emőke visszacsábítását.
– Egykori válogatottként milyen érzésekkel vállalta el a feladatot?
– Sokat gondolkodtam a felkérésen, nehéz döntést hoztam, de mivel úgy gondolom, hogy a válogatottnál dolgozni a szakma csúcsát jelenti, nem utasíthattam vissza a lehetőséget. Munkám a játékosok figyelése és az ellenfelek feltérképezése mellett a nyáron tíz hét folyamatos elfoglaltsággal jár majd, ezért egyeztetnem kellett a családommal, amely mindenben támogatott. Leginkább fiam, Andris biztatott, és megnyugtatott: a távollétemben is remekül meglesz majd.

– Székely Norberttel, a Sopron mesterével tavaly a bajnoki döntőben egymás ellen csatáztak. Milyen viszonyban vannak?
– Régóta ismerjük egymást, jó a kapcsolatunk. A segédedzői egy bizalmi poszt, csak akkor lehetünk sikeresek, ha megbeszéljük a tapasztalatokat, és a kritikákat is bátran elmondjuk a másiknak. Székely Norbert klubcsapatában is női segítővel, Seres Évával dolgozik, kettősük nagyszerűen működik. Remek döntés a kinevezése, a Sopronnal az utóbbi években megmutatta, hogy kiváló edző, modern módszerei a válogatottnál is hatásosak lesznek.

– Melyek az első számú feladatok a nemzeti csapatnál?
– Novemberben sorsolják a 2011-es lengyelországi Eb selejtezőit, erre kell majd felkészíteni a társaságot. Az ajtó mindenki előtt nyitva áll, olyan csapatot szeretnénk, amely számára öröm címeres mezben szerepelni. A munkát már most megkezdtük, én például Fürész Emőkét puhítom: a válogatottól már visszavonult játékos véleményem szerint még mindig a válogatott erőssége lehetne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter ismét remizett

Lékó Péter második mérkőzése is döntetlennel fejeződött be a Moszkvában zajló 4. Mihail… Tovább olvasom