Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Középpontban Germán Tamás labdarúgó

A labdarúgó NB III Közép csoportjában a 25. forduló következik. A 2. helyen álló Szeged 2011-Grosics Akadémia ma 17 órától a 11. Dabast fogadja Gyulán. Az együttes kapitánya, Germán Tamás (27) vezeti a gólszerzőlistát.
– Huszonnégy meccs, 20 gól – elégedett a saját gólátlagával?

– Azt kell mondjam, elégedett lehetek. A csapat gólátlagával egyébként sincs gond, csak egy kicsivel több lehetne a pontunk, és akkor minden kerek lenne. Van bennem azért hiányérzet, főleg az ESMTK ellen kihagyott 11-esem. Elégedett sosem vagyok önmagammal, és amúgy az edzőnk, Nyilas Elek is mindig jobb és jobb produkcióra inspirál minket.

– A Szeged 2011-GA játékosaként Gyula a csapat otthona, mennyire volt furcsa ezt a kettősséget megszokni?

– Nekem nem volt nehéz, mert én gyulai származású vagyok, de bárhova megyek az országban, egyből mindenki ezt kérdezi. Senki sem tudja elképzelni, mi áll a háttérben. Az elején voltak a csapatban olyanok, akik lassan szokták meg, de most már nincs ezzel gond. A korábbi szegediek, így Markovics, Kéri, Farkas Márk meséltek már az ottani hangulatról, sőt személyes tapasztalatom is van, hiszen kétszer is pályára léptem a Nyíregyháza játékosaként Szegeden. Ha az ultrák, a szurkolóink eljönnek Gyulára vagy Soroksárra, és biztatnak minket, nem nehéz kitalálni, milyen hangulatot teremtenének Szegeden. Fiatal, szerethető a csapatunk, amely szép futballt játszik, és egy dolga van: minél hamarabb feljutni, majd NB II-es, netán NB I-es meccseket játszani Szegeden.

Germán Tamás. Fotó: DM/DV
Germán Tamás. Fotó: DM/DV

– Hol bukhat az éllovas Soroksár, lehet-e ebben bízni?


– Tudjuk, hogy a hátrányunk nem három, hanem négy pont, hiszen a győzelmek számában, az egymás elleni eredményben és a gólkülönbségben is jobban áll a Soroksár. Egy feladatunk van: nyerjük meg a hátralévő meccseinket, így a szombati, Dabas ellenit is, aztán meglátjuk, mindez mire lesz elég. A Soroksárnak akadhat még rázósabb idegenbeli meccse, így Székesfehérváron, Gyulán és Dunaharasztiban, ezek közül bárhol hibázhat, és akkor nekünk készen kell állnunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó ellenfél: ZTK

A férfi tekecsapat szuperliga abszolút hajrája következik, hiszen már csak két forduló van hátra a 2013–2014-es sorozatból. Tovább olvasom