Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Középpontban Növényi Norbert

Harmadszor jött el a Szegedi Küzdősport Klub MMA-edzőtáborába a több sportágban (birkózás, kickbox, MMA) is eredményes Növényi Norbert (56), aki szívesen látogat a Partfürdőre.
– Visszatérő vendég Szegeden, a nyári szezonban rendre részt vesz és edzést is tart az MMA- táborban. Ennyire fontosnak tartja az ittlétet?
– Igen. Harmadszor vagyok itt, mert nagyon jó a kapcsolatunk Sárközi Robiékkal, ők is járnak hozzánk Dunakeszire, az akadémiánkra, ahol közös edzéseket tartunk. Különösen jó ez a tábor most, hiszen a jövő héten Horvátországba, Splitbe a grappling-világbajnokságra megyek.

– Milyenek a mai fiatalok?
– Általánosságban a magyar ember tehetséges, de sok mindentől függ, milyen körülmények között készülhet, éppen ezért nehéz rávenni a fiatalokat a sportolásra. Az ország népességének csak 20 százaléka mozog rendszeresen, nem csoda, ha mi vagyunk a legbetegebbek Európában. A gyerekek otthon ülnek, számítógépeznek, keveset mozognak, és mivel a szülők dolgoznak, műételeken nőnek fel. Nem csoda, ha sok az elhízott ember. Aki viszont rendszeres mozgásra adja a fejét, és itt nem csak az élsportra gondolok, az kibontakoztathatja a tehetségét. Aki egészséges, az a társadalom hasznára válhat: teljesít és termel. Sokat várok a következő évektől, 16 milliárd forint kerülhet a nem látványsportágakba is.

Növényi Norbert. Fotó: DM/DV
Növényi Norbert.
Fotó: DM/DV

– 56 éves, kiváló erőben van. Nem tudja abbahagyni a sportot?
– Másnak a bélyeggyűjtés vagy a videózás a hobbija, nekem a sport. Ha erről beszélünk, az embereknek sajnos az élsport jut az eszébe, annak minden előnyével és hátrányával. Pedig az egészség sokkal fontosabb: aki nem mozog, az nem él. A kisbaba keze, lába is jár az anyaméhben. Negyvenévesen kinézhetsz hetvennek, de hetvenévesen is negyvennek. Minden a fejben dől el: aki egészséges akar lenni, az mozog. Akár egy kirándulás is megfelelhet.

Olvasóink írták

  • 2. Mustang 2013. augusztus 09. 11:03
    „csak egyetérteni lehet vele”
  • 1. geza 2013. augusztus 09. 09:03
    „Igaza van!!
    Össze lehetne csapni a "drogos" cikkel...
    gyerekek otthon ülnek, számítógépeznek, keveset mozognak, és mivel a szülők dolgoznak, műételeken nőnek fel...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulhatnak az Eb-n SZTE EHÖK SE strandröplabdázói

Szél Márta edző kitartó munkájának köszönhetően az SZTE EHÖK SE strandröplabdázói el tudnak indulni a ma kezdődő litvániai U20-as Európa-bajnokságon. Tovább olvasom