Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Középpontban: Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára

Sorozatunkban aktualitásokkal foglalkozunk. A Szegedi Kosárlabda Egylet utánpótlás-rendezvényén a megyeszékhelyen járt Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, aki egy lehetséges dél-alföldi kosárlabda-akadémiáról is beszélt.
– Több mint száz gyermek vett rész a Szeged KE rendezvényén, de gondolom, hogy nem csak emiatt utazott ide a fővárosból.
– Ahol látható a sportág fejlődése, és az is, hogy ezért sokat tesznek, oda igyekszem időről időre ellátogatni. Emellett a rendezvény kapcsán egy olyan tárgyalásra is sort kerítettünk, amely tovább javíthatja a jövőképet. A szegedi női szakágban az újrakezdés a cél, dicséretes, hogy az alapoktól kezdve építkeznek a klubnál.

– Említette a tárgyalásokat. Igazak a pletykák, amelyek egy kosárlabda-akadémiáról szólnak?
– Való igaz, szeretnénk, ha Szegeden is megalakulna egy regionális akadémia, ennek a szakmai hátteréről beszélgettünk Domokos Mihállyal és Mészárosné Kovács Andreával. Hasonló működik már több helyen is az országban: Pécsett, Debrecenben és a Vasasnál koedukált képzés van, Székesfehérváron és a Honvédnál a fiúkkal, Sopronban a lányokkal foglalkoznak. Szegeden mindkét nemnek szeretnénk lehetőséget adni, természetesen megőrizve a két szakág önállóságát.

– Hogyan kell elképzelni az akadémia működését?
– Egy nyitott rendszerű oktatásról beszélünk, amelyben nem szakítjuk ki a gyermekeket a megszokott környezetükből. Szeged lenne a központ, de például Hódmezővásárhelyre vagy akár a kisebb falukra is kiterjedhetne a rendszer – a lehető legtöbb iskolába szeretnénk eljuttatni a kosárlabdát. Ezek egyelőre tervek, ám ha a társasági adóból befolyó összegek mellett Szeged városa is a kezdeményezés mögé áll, akár a következő tanévtől is elindulhat az akadémia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nacsa Gábor a svájci bajnokhoz igazolt

Genf - A szegedi röplabdázó, Nacsa Gábor, aki Magyarországon szülővárosa klubja mellett a Kecskemét… Tovább olvasom