Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Középpontban: Vadkerti Attila, kézilabdázó

Vadkerti Attila 100. Bajnokok Ligája-mérkőzését játszotta az Aalborg elleni meccsen a MOL-Pick Szeged együttesében. Emlékezetes marad a jubileum, hiszen éppen ezen a napon lépett krisztusi korba, azaz ünnepelte 33. születésnapját. A szegedi kézilabdacsapat kapitányával beszélgettünk.
– Nagy ajándékot kapott az élettől, éppen 33. születésnapján játszotta 100. BL-meccsét. Meghatódott?

– A Délmagyarországnak többször nyilatkoztam már, hogy a jóisten szeret, kedvel engem, mert sok szép ajándékot kaptam az élettől. Bajnok lehettem, nyertem kétszer magyar kupát, ott voltam a londoni olimpián, ahol negyedikek lettünk a magyar válogatottal, amelyben 120-szor szerepelhettem, kapitányként magasba emelhettem az EHF-kupát. És ami számomra a legfontosabb: ezt mind szegediként értem el. Mi ez, ha nem csodás, erre gondolni nagy dolog, és persze hogy elérzékenyülök.

Fotó: Dm
Fotó: Dm

– Gondolta volna, hogy ilyen sikeres lesz a pályafutása?

– Gyerekként érkeztem Szegedre. Több száz kilométerre, Érsekújváron éltünk. Kiszakadtam a családi kötelékből, egy teljesen új és szokatlan világba csöppentem. Nem volt könnyű, de azért dolgoztam, edzettem, tanultam, hogy megvalósítsam az álmaim. Úgy gondolom, hogy ez sikerült. Remek edzőkkel dolgoztam, nem szeretnék senkit sem kiemelni, mert mindtől tanultam újat, amitől fejlődhettem.

– Említi a sikereket, kinek köszönné meg, hogy ez megvalósulhatott?

– A szüleimmel kezdem, hiszen ők engedtek el a távolba, és biztosítottak, hogy csináljam, legyek kézilabdás, tanuljak, sportoljak. Most már a közelemben élnek, Pitvaroson, így nincs akkora távolság közöttünk. Éppen ezen a kis településem említettem az ötkarikás játékok után, hogy bizony ők kellettek leginkább ahhoz, hogy elinduljak a kézilabdapályán. A családom nélkül sem lehetnék sikeres a csapattal. Párom, Eszter, a két gyermekem, Luca és Regő biztos hátteret nyújt, amely egy sportoló számára fontos. És azoknak is köszönöm, akik mindenben segítettek, de hosszú listát kellene felsorolnom. Büszke vagyok, hogy a MOL-Pick Szegedben, a szeretett csapatomban szerepelhettem ennyi meccsen, nekem ez a legfontosabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódmezővásárhely legjobb sportolóit köszöntötték

A város legjobb sportolóit, edzőit, testnevelőit és sportvezetőit köszöntőtték hétfőn… Tovább olvasom