Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Közösen ünnepel a Kiss és a Révész család

Évek óta együtt tölti a szentestét Révész Gábor mórahalmi futballelnök és Kiss Zsolt, a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázójának családja, akiket a rokoni kapcsolat mellett a sport szeretete is összeköt.
A megyeegyes mórahalmi futballcsapat elnöke, Révész Gábor ott ül a lelátón a Naturtex kosárcsapatának összes hazai meccsén. A Szedeák kapitánya, Kiss Zsolt pedig megőrül a futballért. Hogy miért vannak oda ennyire egy másik labdajátékért is? Kiderül, ha megvizsgáljuk a családi szálakat!

Unokaöccs és csapattárs

Gábor felesége, Révészné Kiss Andrea a kosárlabdázó Kiss Zsolt nővére. Ebből adódik, hogy Révészék kisebbik gyermeke, Ádám a Kolti becenevű kosaras unokaöccse, ráadásul a Szedeákban csapattársa is: a 19 éves játékos rendszeresen pályára lép az A csoportban. Nővére, Evelin (23) nem sportol, ahogy unokatestvére, Marcell sem, igaz, utóbbinak kiváló kifogása van: még csak 17 hónapos. Ő Kiss Zsolt és a korábbi KEK-győztes kézilabdás, Kiss- Laluska Eszter gyermeke – a család a nagyszülőkkel tíz főre kiegészülve évek óta együtt tölti a szentestét Révészéknél.

A csúcson hagyta abba

– A kosárlabdával még akkor „fertőződtünk meg", amikor Zsolti Pakson játszott, akkoriban minden hétvégénk arról szólt, hogy megnéztük őt – árulta el látogatásunkkor Gábor, aki ha pályára nem is lép a Szedeák meccsein, a hangja rendszeresen eljut oda. Ő is játszott, de csak megyei szinten, sőt felesége, Andi is kosarazott. „A csúcson hagyta abba" – ugratta a család az anyukát, miután kiderült, a diákolimpiai bajnoki cím után nem folytatta a játékot.

Együtt, szeretetben. Balról Révész Gábor, felesége, Andi, lányuk, Evelin és fiuk, Ádám, jobbról pedig Kiss Zsolt, felesége, Eszter, valamint a trónörökös, Marcell az elmaradhatatlan kosárlabdával. Fot
Együtt, szeretetben. Balról Révész Gábor, felesége, Andi, lányuk, Evelin és fiuk, Ádám, jobbról pedig Kiss Zsolt, felesége, Eszter, valamint a trónörökös, Marcell az elmaradhatatlan kosárlabdával.
Fotó: Karnok Csaba


Marci, a bújócskakirály

– Egymásnak otthon adjuk át az ajándékokat, utána jövünk Andiékhoz. Mostanra már csak a gyermekeknek veszünk meglepetést, de a nagyszülők gondoskodnak róla, hogy mi se maradjunk üres kézzel – fogalmazott Eszter, miközben Marcival bújócskázott. Marci csendes, nyugodt gyerkőc, épp, mint a szülei. – Mondjuk én egyszer úgy elbújtam, hogy két óráig keresett az egész rokonság. Mondta is anyukám, hogy ezt kapom most vissza – árulta el a korábbi kézilabdázó. Mivel a meglepetést nem akartuk elrontani, az ajándékokról nem kérdezősködtünk, ám Marci nem rendszeres olvasónk, így az övét le merjük írni.

– Főleg játékokat kap: néhány a fürdőkádjába való, de van köztük egy tanulólaptop is. Kosárlabdát szinte mindig kap, az a szerelme – mondta Kolti, miközben fia a bújócska felfüggesztése után épp egy ilyennel játszott.

Közös szenvedély

Vannak olyan dolgok, amelyek nem maradhatnak ki, ha összejön a család.
– A karácsonyfával nem kell sokat bajlódni: néhány éve műfenyőre váltottunk. Emellett a halászlé is alapelem, és azt is szokták a leginkább dicsérni Esztiék – igaz, nem mi készítjük, hanem Algyőről hozzuk – mondta Gábor. A sütés családi feladat, Andi és Evelin mellett az apuka is kiveszi a részét, leginkább a krumplipucolással. Ádám felmentést kap – tudják, egy fejlődő sportoló szervezetének szüksége van a sok pihenőre.

A fiúk közös hóbortja a Tippmix, és karácsonykor is akadnak olyan események, amelyekre fogadni lehet.

– Szoktunk beszélgetni az oddszokról, esélyekről, aztán sokszor rájövünk, hogy felesleges. Egyszer például Eszti poénból összeállított egy kilencmeccses szelvényt, amelyet telibe talált, nyert is 500 forintból 34 ezret. Nekünk, „hozzáértőknek" nem sűrűn jön össze az ilyen – mondta Kolti.

Karácsonyi bejelentés

Melyik volt a legkülönlegesebb karácsonyuk? – kérdeztük.

– Régebben a nagymamánknál gyűltünk össze, akkor egy másfél szobás panelba 43-an zsúfolódtunk be. Alig fértünk el, mégis csodás volt
– emlékezett Andi.

– A két évvel ezelőtti is emlékezetes, Zsoltiék akkor jelentették be, hogy babát várnak, így Marci már akkor is velünk volt – mondta Gábor.

A vacsora után néhányan elmennek az éjféli misére
– ezzel zárul a Révész és a Kiss család közös szentestéje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó István és a biztonság háromszöge

26 éve segíti szeretett klubját. Mindenki „Dokija" Makón 1981 óta főorvos, 1979 óta pedig boldog házasságban él. Tovább olvasom