Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Közösségi szemlélet Bordányban

A Bordány Sportkör kapta 2013-ban lapunk Az év sportolója gáláján Az év médiadíját. Az amatőr egyesület a tájékoztatás terén profin működik, több remek ötletet és újdonságot is bevezettek egy éve létrehozott Facebook-oldalukon.
2013 januárjában hozta létre a Facebook közösségi portálon adatlapját a Bordány Sportkör. Az ötlet az egyesület megújulása után született, az első hír éppen arról számol be, hogy Kiss- Patik Péter került a klub élére, munkáját Mészáros Norbert, Nógrádi Zsolt, Sádt Anikó és Veres Gábor segíti. Az egyesületnél példás kommunikációs háttérmunka folyik, ha történik érdekesség a futball- vagy a kézilabdacsapatnál, esetleg a teremlabdarúgó-bajnokságban, az azonnal felkerül az oldalra. Ezért is érdemelték ki lapunk gáláján Az év médiadíját, amelyet első alkalommal adtunk át. Nézzük, mi is zajlik a Facebook-oldalukon!

A futballcsapatról minden hírt megtalálhatunk a Bordány SK Facebook-oldalán. Fotó: Frank Yvette
A futballcsapatról minden hírt megtalálhatunk a Bordány SK Facebook-oldalán. Fotó: Frank Yvette

 A jótékonyság jegyében

A megyekettes szomszédvárak csatáját, azaz a Bordány–Üllés futballmérkőzést kiemelt figyelem övezte ősszel, mert a találkozó jegybevételét a hazai csapat elnöksége az Üllés autóbalesetet szenvedett játékosa, Babarczi Tamás gyógyulására ajánlotta fel. A drukkereknek köszönhetően összesen 125 ezer 440 forint jegybevétele lett a meccsnek, amelyet már másnap elutaltak a gyűjtés során megadott bankszámlaszámra.

A futballcsapat meccseiről részletes tudósítások olvashatók, emellett több száz fotóból álló képgalériákat töltenek fel, legyen szó a felnőttekről vagy az utánpótlásról. Grafikai megoldásokat is bevetnek, minden hazai meccsre készül egy beharangozó plakát. Figyelemmel kísérhettük, ahogy a télen a csapat játékosai a havat lapátolták a pályán, míg nyáron már ásóval segédkeztek a gyepszőnyeg javításában. Ugyanez igaz a női kézilabdacsapatra, amely szintén a megyei bajnokságban szerepel.

Az igazán komoly újításokat a jelenleg is zajló szezon előtt vezették be. A megyei II. osztályba kieső labdarúgóknál – lapunk megyeegyes gyakorlatához hasonlóan – elkezdték osztályozni a játékosokat, ez alapján a kapus Reguli Máté lett a legjobb ősszel. Szintén „nagyot szólt", amikor egy szurkolói szavazással választottak kabalaállatot az oldalon: a kecske futott be az első helyen, és bár még élő változatot nem sikerült beszerezniük, nem kizárt, hogy tavasszal már a német 1. FC Kölnhöz hasonlóan ott „drukkol" majd a négylábú a pálya szélén. Hosszú idő után rendezték meg újra a sportbált, ahol a klub csapatai különböző produkciókkal szórakoztatták a résztvevőket – a legviccesebb talán a focisták Kantyúk tava című balettprodukciója volt tüllszoknyában, amelyről videó is látható az oldalukon.

Kiss-Patik Péter klubelnök (balra) Hüvös László önkormányzati képviselőtől vette át lapunk médiadíját. Fotó: Schmidt Andrea
Kiss-Patik Péter klubelnök (balra) Hüvös László önkormányzati képviselőtől vette át lapunk médiadíját. Fotó: Schmidt Andrea

Legutóbbi akciójuk lapunkkal közös volt: hétfői A dél sportja mellékletünkben minden megyei I. és II. osztályú futballmeccsnél, valamint a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB III-as együttesének találkozóinál is szerepel tudósítói hálózatunknak köszönhetően a nézőszám. Ezek alapján csináltak egy táblázatot, amelyből kiderül, hogy ősszel Csongrádon voltak a legtöbben meccsen, átlagban 279-en, és az is, hogy Bordány sem szégyenkezhet. A megyekettes együttesek közül Mindszent (207) mögött a másodikok 183 fővel – éppen annyian járnak Bordányban meccsre, mint a Szeged 2011 két osztállyal feljebb játszott gyulai összecsapásaira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkához lát a Pastor-legénység

Ma délelőtt 10 órakor megkezdi a felkészülést a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom