Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Krivokapicsék dupla karácsonya

Marko Krivokapics és családja a nyáron költözött Szegedre. Hosszú spanyolországi élet után érkeztek a dél-alföldi városba. A Pick Szeged másodedzője feleségével, Szlobodankával és két gyermekével, Lukával (12) és Katarinával (10) nagyon jól érzik magukat a Tisza-parti városban, és izgalommal várják az ünnepeket.
Marko Krivokapics gyermekei igen szerencsések. Náluk karácsonykor kétszer csenget a Jézuska, és hoz nekik ajándékot. A Pick Szeged másodedzője a keresztény és ortodox karácsonyt is megünnepli.

– Az idei mindenképpen különleges lesz, hiszen végre nem kell sokat utaznunk, otthon lehetünk a szeretteinkkel szülővárosomban, Zentán. Nagy a famíliánk, Misu öcsém mellett két lánytestvérem is van. Luka és Katarina sem volt sohasem követelező gyerek, egyszer sem kértek nagy dolgot, mindennek ugyanúgy örülnek most is, mint pici korukban. Az ajándékok már megvannak. Anyukám már nagyon készül, biztos, hogy sok-sok finomságot készít majd az ünnepi estén – kezdte a beszélgetést Marko Krivokapics.

A Krivokapics család szeret Szegeden élni. Fotó: Karnok Csaba
A Krivokapics család szeret Szegeden élni. Fotó: Karnok Csaba

A Pick másodedzője több éven keresztül légióskodott, játszott Portugáliában, Spanyolországban. A nyár elején, amikor elvállalta a munkát Szegeden, befejezte az aktív pályafutását.

– A feleségem sohasem sportolt, ő inkább tanult, egyetemi végzettsége van. 22 évesen ismerkedtünk meg, ezután szerződtem Madeira szigetére. Mivel nem ismerte a sportolók világát, így az első időszakban sokat beszéltem neki erről a miliőről. Szerencsés vagyok, mert mindenben támogatott, e nélkül nem lehettem volna sikeres kézilabdás.

A gyerekek, Luka és Katarina Spanyolországban nevelkedtek, így ők egy teljesen új közegbe, kultúrába kerültek. A Madách Imre általános iskolába járnak.

– Dicsérik őket, volt bennünk félelem, de nagyon ügyes gyerekek. Egyre jobban beszélnek magyarul, hetente háromszor magántanárhoz is járnak. Luka kézilabdakapus, a kislányom is sportol, táncol. A feleségem szerb, bácskapalánkai, nem beszél még jól magyarul, de mivel portugálul és spanyolul is megtanult, biztos, hogy ez is megy majd. Nagyszerű döntés volt a Pick Szeged invitálását elfogadni, minden várakozást felülmúlt a szegedi élet, és ami a lényeg, a nagyszülők közel vannak hozzánk, ezzel pedig a gyerekeink jártak jól. Máris itt az ékes példa rá: a Krivokapics famíliában kétszer ünnepeljük a karácsonyt. Kell ennél jobb? – fejezte be a beszélgetést Marko Krivokapics.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naomi körül forog a világ a Levy családnál

A kéményen át érkező Télapó fakockákat, minidobokat és téli ruhákat hoz a 14 hónapos Naominak karácsonyra – tudtuk meg, amikor a Levy családnál jártunk. Tovább olvasom